Prečo sú americké filmy v takej super kvalite? Teraz nemyslím efekty a podobne ale kvalitu obrazu a zvuku. Proste vždy keď vidím slovenský alebo český film, príde mi to ako točené mobilom a zvuk ako keby bol nahravaný cez lievik + lacný mikrofón. Čo robia
@drevolp 1. väčšinu filmov američania nahrávajú v štúdiách nie ako mi že vonku v prírode 2. vyžšia kvalita technológií a použitého ozvučenia- to si všimneš aj na koncertoch: na amerických koncertoch majú vždy čistejší a lepší zvuk zatiaľ čo u nás je ten zvuk taký mdlý v reprákoch to praská a šumí 3. mi (česi aj slováci) väčšinou obraz aj zvuk necháme taký aký sme ho natočili zatiaľ čo amíci sa s ním hrajú, upravujú, čistia, pridávajú takže asi tak
peniaze, peniaze, peniaze.. hollywoodske filmy stoja kompletne cele natocit desiatky aj stovky milionov. myslim ze najdrahsi slovensky film v hostorii bola Bathory a tam bol rozpocet asi 4-5 milionov eur. teda dvadsiatina z toho co stoji hollywoodsky film.. za tie peniaze maju prvotreiedny zvuk , kamery, vsetku moznu techniku...
no a dalsia vec herci.. ti nasi oproti tym americkym to sa ani tragikomediou neda nazvat
Skor o tom, ze co sa tyka vymozenosti, tak my sme voci amerike za opicami, tam maju vsetko, ina ekonomika, ten jazyk hlavne vynika a skutocne celebrity
Rozpočet robí veľa. Ale osobne si viac užívam príbeh a pointu, než pekné a k dokonalosti vyladené, leč umelé štúdiové efektné spracovanie. Takže v zásade nezáleží.. Ak má film dobrú myšlienku a je prirodzene zahraný, akýchsi pár detailov v kvalite ide okolo mňa.
@7 Však ale Báthory, Pulp Fiction.. iné časové obdobia, ak rátaš, že to bolo 8 mil. dol. na tú dobu a 17 na túto. A navyše, Jakubisko je kapacita, nie ? To len bežný smrteľník nasprostastný nemôže vidieť všetku obrazovú kvalitu.
Neviem ale ja slovenské filmy a seriály vôbec nemám rád.. mne proste ani za Boha sa nepáčia herci a herečky slovenských filmov..
Pozerám americký seriál a tam sa mi obľúbi aj herec proste lepšie vyzerajú alebo čo ja viem... a pozriem si slovenský film a tí herci a herečky ma nijak nezaujmú :Đ
neviem, nezvykne ma nadchnúť ani jedno, ani druhé
(a okrem toho aj tak všetko pozerávam niekde na počítači, takže sú mi nejaké drobné rozdiely v kvalite tak desať)
peniaze... neide o ekonomiku a o to, ze oni maju "vsetko" ako pisal @dannyd14 ... ked sa nataca nejaky skutocny film, tak maju velkych investorov, ktori potom profituju z trzieb filmu(a cast z rozpoctu moze ist na doladovanie a zlepsovanie "dojmu")... u nas investori nie su, lebo stredoeuropsky trh je maly a nase filmy svet neoslovia (skutocni nasi herci su uz bud mrtvi, alebo dochodcovia)...
osobne si myslim, ze sutocne dobry film(vratane tych z USA) sa objavi asi tak raz za 5-10 rokov...
no moja, v amerike už bolo rozšírené HD natáčanie všetkého v 2008/2009 tuto s tým pomalinky začali v 2012
a aj tak tu majú také amatérskejšie kamery, malé objektívy
v USA skôr používajú objektívy na báze zrkadlových fotoaparátov, zelené plátna, vedia pracovať pekne s After Effects ...
narozdiel od Slovenska, kde televízie používajú ten istý software na video
V USA zvykli používať 25 fps (filmové) u nás 29,97 čo je také klasické v ktorom vysielajú aj relácie
v prvom rade
25 fps je klasika aj pre tv relácie...
29.97 je amreický štandard...
a k téme...
Well, Amíci hlavne vedia pracovať s kamerou, že majú lepšie kamery, tiež spraví svoje. Ale oni vedia pracovať so scénou - osvetlenie, uhol kamery, nazvučenie.......
A na Slovensku? Sa všetci radi flákame, tú kameru by sem dotrepali, ale čo s takou super kamerou, keď ju nevedia riadne využiť?
Ale zas, posledný film slovenský čo som videl - Kandidát - ma kvalitou celkom prekvapil - pozitívne. Naozaj sa u nás niekto hral so scénou...
A potom je to postprodukcia, ktorá to doladí... a napasuje.
pác a pusu si nechaj
29,97 ... prípadne som videl 48 fps Hobbit: Neočakavaná cesta (čo naše kina nezvládajú)
ale zas oni sú ďalej aj pri rozlíšení 4K a 8K
kdež to u nás sa teraz sotva rve FullHD stale k nám.... a musím smutne skonštatovať, že na SR som postrehol len jedno kino ktoré premieta v 4K v Martine...
@klidopido ktoré kino v Martine? Moskvu s polorozpadnutými sedačkami kde sa na premiérach čaká kým sa nazbiera minimálny počet ľudí aby vôbec premietali? Alebo Strojár ktorý už ani asi nefunguje? A to sú všetky naše kiná
well v Moskve som bol poslednou dobou pár krát a návštevnosť mi prišla pomerne hojná, síce tie sedačky sú tvrdé, ale tak Digitálne 3D keď už majú to je fajn
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
no a dalsia vec herci.. ti nasi oproti tym americkym to sa ani tragikomediou neda nazvat
bathory 17 milionov dolarov
pulp fiction 8
Pozerám americký seriál a tam sa mi obľúbi aj herec proste lepšie vyzerajú alebo čo ja viem... a pozriem si slovenský film a tí herci a herečky ma nijak nezaujmú :Đ
Ako si vycvičiť draka [How to Train Your Dragon] vs. Mŕtvola musí zomrieť
Alica v krajine zázrakov [Alice in Wonderland] vs. Pokoj v duši
...
(a okrem toho aj tak všetko pozerávam niekde na počítači, takže sú mi nejaké drobné rozdiely v kvalite tak desať)
osobne si myslim, ze sutocne dobry film(vratane tych z USA) sa objavi asi tak raz za 5-10 rokov...
a aj tak tu majú také amatérskejšie kamery, malé objektívy
v USA skôr používajú objektívy na báze zrkadlových fotoaparátov, zelené plátna, vedia pracovať pekne s After Effects ...
narozdiel od Slovenska, kde televízie používajú ten istý software na video
V USA zvykli používať 25 fps (filmové) u nás 29,97 čo je také klasické v ktorom vysielajú aj relácie
v prvom rade
25 fps je klasika aj pre tv relácie...
29.97 je amreický štandard...
a k téme...
Well, Amíci hlavne vedia pracovať s kamerou, že majú lepšie kamery, tiež spraví svoje. Ale oni vedia pracovať so scénou - osvetlenie, uhol kamery, nazvučenie.......
A na Slovensku? Sa všetci radi flákame, tú kameru by sem dotrepali, ale čo s takou super kamerou, keď ju nevedia riadne využiť?
Ale zas, posledný film slovenský čo som videl - Kandidát - ma kvalitou celkom prekvapil - pozitívne. Naozaj sa u nás niekto hral so scénou...
A potom je to postprodukcia, ktorá to doladí... a napasuje.
a 25 používajú momentálne v USA na filmy...
pác a pusu
pác a pusu si nechaj
29,97 ... prípadne som videl 48 fps Hobbit: Neočakavaná cesta (čo naše kina nezvládajú)
ale zas oni sú ďalej aj pri rozlíšení 4K a 8K
kdež to u nás sa teraz sotva rve FullHD stale k nám.... a musím smutne skonštatovať, že na SR som postrehol len jedno kino ktoré premieta v 4K v Martine...
A viem o čom hovorím...
well v Moskve som bol poslednou dobou pár krát a návštevnosť mi prišla pomerne hojná, síce tie sedačky sú tvrdé, ale tak Digitálne 3D keď už majú to je fajn