určite sa to dá, ak urobíš nejaké entrance exams ktoré tá škola vyžaduje tak bez problémov. a tu ti myslím zavážia tie skúšky viac ako to na akej úrovni máš maturitu.
áno, stačí mať maturitu a anglický ceritifikát 6.0 a vyššie (záleží od univerzity). niektoré univerzity vyžadujú aby si mal aspoň 3 z matiky, niektoré zaujímajú iné predmety. niektoré univerzity to netrápi, stačí ak máš maturitu. niekedy musíš ísť na skúšky, niekedy ani nie, záleží od školy. Ja študujem v UK a nijako som sa nemusel extra trápiť aby som sa sem dostal, tak sa to očividne dá
jasne ze sa to da dat, sak od toho tie certifikaty su takze dat sa to urcite da, ako, to uz zalezi len od teba a je jedno ci si chodila na gympel ci na bilingval ci na hotelku, my nevieme za teba aku dobru mas anglinu...kamaratku strasili, ze bez pripravky na tych kurzoch ci co to to malokto da, vacsinou naozaj nie...nesla tam, nechodila na bilingval a dala C2
@sorum záleží čo chceš študovať, ale vela univerzít chce aby si mal maturitu z matiky.. niektoré vyžadujú aspoň 3ku, niektoré 2, niektoré chcú od teba 1.. zvyšok až tak moc nezaváži.. lepšie je maturovať z matiky a dostať 3 ako maturovať z nejakých lahkých predmetov a potom si nebudeš môcť dať prihlášku na takú školu akú chceš lebo bude vyžadovať maturitu z matiky.. samozrejme je to rôzne.. ak chceš ísť na medicínu tak potrebuješ biolu, chémiu a neviem čo
@sqash ja len tak ze som si tento rok tiez vyplnala prihlasku ale ziadnu matiku tam odomna nechceli respektive chceli matiku alebo approved science v skotsku
ale casto som sa stretavala s mylnym nazorom ze ked chcu matiku alebo approved science tak ludia si myslia ze maturitu ale tam staci len ze si ten predmet v skole mal
@kaylee to aké predmety od teba chcú je na stránke školy, tam kde píšu o kurze ktorý si si vybrala tak tam sú aj nároky na prijatie.. ja si myslím že ide o maturitu ale nie som si istý.. ja som nepotreboval nič z toho takže mne to bolo jedno odo mňa len chceli maturitu ako dôkaz uončenia stredoškolského vzdelania.. ale rozmýšlal som ešte nadinou univerzitou a tá odo mňa chcela matiku ale nakonic som si ju nevybral
nie nejde o maturitu aj ja som si to myslela skoro kazdy si to mysli pokial to neni na A-level teda...
ja uz neviem ako to je kusok mindfuck je to a kedze tam nejdem uz to daku dobu neriesim a nemam uz taky prehlad
len to som sa chcela na tu matiku spytat lebo ked chcu od teba maths or an approved science (ale nespecifikuju ze A-level) tak to je odrb a nemyslia maturitu
@kaylee prečo nie? teda, pozrel som si rebrček a tretia naj v UK (hned po oxbridge) je Edingburg..takže tam sa budem hlasit i ked graduate program tam majulen urology, pediatrics a surgery načo im možem kaslat
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
@sqash to znamená, že tie uni vyberajú iba na základe maturít? potom nebolo by dobré, vybrat si nejaké lahke maturitne predmety, ked ide iba o známky?
ale casto som sa stretavala s mylnym nazorom ze ked chcu matiku alebo approved science tak ludia si myslia ze maturitu ale tam staci len ze si ten predmet v skole mal
nie nejde o maturitu aj ja som si to myslela skoro kazdy si to mysli pokial to neni na A-level teda...
ja uz neviem ako to je kusok mindfuck je to a kedze tam nejdem uz to daku dobu neriesim a nemam uz taky prehlad
len to som sa chcela na tu matiku spytat lebo ked chcu od teba maths or an approved science (ale nespecifikuju ze A-level) tak to je odrb a nemyslia maturitu
@kaylee
snád netreba matiku na medicínu to by vol raidny fail