Všímam že dosť často sa na nete, nie len tuna na birdzi skoro každý vyjadruje v angličtine, statusy, poznámky,komentáre všetko možné v angličtine.. prečo? je to zvláštne že človek číta na slovenských stránkach polovicu stránky po anlgicky..Je to viac s
a k @1 ono sa to len zdá, lebo tým, že to nie je rodný jazyk, si neuvedomuješ niektoré významové odtienky a podobne tak, ako v slovenčine, preto napríklad nejaký text pesničky v angličtine znie ešte celkom v pohode, potom si to preložíš a zistíš, že je to ale nehorázna gýčovitá kravina
od mala ma madmi učila tak, že sa so mnou pár dní rozprávala len po anglicky a doteraz to robí a ja to mám tak zafixované že tomu neviem zabrániť a ide mi to z úst automaticky ako aj hovorení tak aj v písaní.
Na Birdzi to nerobím, lebo viem, že tu to väčšinu ľudí irituje, ale často aj s priateľmi komunikujem v angličtine. Podľa mňa je to krásny, jednoduchý jazyk a všeobecne mám rada príležitosti, keď ho môžem využiť. A mám lepší prejav v angličtine ako v slovenčine.
čo si spomínam, urobila som to max. 5 krát v živote, aj to neviem prečo, ale nerobím to, akože niekedy by sa to hodilo viac, ale príde mi to divné po prvé, po druhé, ja zvyknem písať dosť dlhé myšlienky a v takom dlhom texte sa bojím, že by som spravila chybu, takže neriskujem
Väčšinou sa snažím po slovensky, ale občas má proste angličtina výstižnejší výraz... Alebo keď ide o nejaký výrok, pri ktorom mám pocit, že by prekladom niečo stratil...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
a k @1 ono sa to len zdá, lebo tým, že to nie je rodný jazyk, si neuvedomuješ niektoré významové odtienky a podobne tak, ako v slovenčine, preto napríklad nejaký text pesničky v angličtine znie ešte celkom v pohode, potom si to preložíš a zistíš, že je to ale nehorázna gýčovitá kravina
od mala ma madmi učila tak, že sa so mnou pár dní rozprávala len po anglicky a doteraz to robí a ja to mám tak zafixované že tomu neviem zabrániť a ide mi to z úst automaticky ako aj hovorení tak aj v písaní.
a ešte... niektoré veci znejú v AJ i tak lepšie
hlavne ti co po kazdej vete daju "etc." sa citim normalne trapne za nich
NEZMYSEL!!!
Jahnátek určite neznie lepšie v Angličtine.