Čaute
zistil som ( uvážil ) , že moja angličtina je úplne nepoužiteľná v bežnej konverzácii a mimo prácu mám s ňou celkom problém. Nepoznáte náhodou nejakú knihu, kľudne aj rozprávku v angličtine z ktorej by som si rozšíril aspoň slovnú zásobu ?
Prípadne nejakú knihu kde sú odstupňované kapitoly podľa slovnej zásoby ? Napr. že kapitola 1. je napísaná z 200 slov, kapitola 3. zo 400 slov a podobne ... Ďakujem
mne pomohlo prave pozeranie serialov, filmov a seckeho v anglictine. ono to znei klisoidne ale pokial rozumies bez neajkych vacsich problemov tak potom je to prave zacat komunikovat v anglictine.
@gi1234 na zaciatku ale potom ma to omrzelo lebo som sa nevedel sustredit na pocuvanie. a to casom uplne prestanes vnimat a sa do toho ponoris a porozumies. nemozes slovo za slovom. ides z kontextu
ja mám napríklad dosť dobrú slovnú zásobu a mohol by som čítať knihy, ale príde mi to skôr ako týranie, aby som čítal. Radšej si zahrám hru, pozriem film. Pokiaľ chceš čítať knihu, hlavne nevyberaj odbornú literatúru, čítanie so slovníkom ťa unudí. Radšej nejakú ľahkú knihu, kde budeš čítať rýchlo vety a aspoň si precvičíš ako sa správne píšu gramaticky správne vety.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
11 komentov
popritom serialy a filmy v agnlištine, nejaku easypeasy knižku a hotofka .)