Chcela by som sa cez prázdniny a nie len cez prazdniny učiť po Anglicky...zlepšiť sa na takú úroveň,že by som bola v budúcnosti schopná pracovať ako zdravotná sestra v zahraničí lenže sa nemám čoho chytiť.V škole my to nevyhovuje (učíme sa málo a prispôso
sobujú hodiny slabším).Potrebovala by som dáku stránku podľa ktorej môžem fungovať (všetky časy,fráze,slovná zásoba-hlavne ktorá súvisí so zdravotníctvom *to už by som moc chcela slight_smile:
najlepsie odist zit do zahraničia a kazdy den komunikovat a tak sa najlepsie naucis, v skole ani cez net sa nenaucis....mal som kretena spolužiaka hokejistu ktory ani 1 vetu primitivnu nevedel po anglicky zložiť a ked odisiel hrat na 4 roky do Kanady a hokej a ked prisiel na maturitu tak rozpraval anglicky plynule a zo vsetkych najlepsie, dôkaz ze angličtinu sa nauči aj kreten
@matka4444 pozerávaj lekárske seriály v origináli.
Scrubs, Grey's Anatomy, House M.D.
hej, lekársky sú často nepresné, ale terminológiu tam majú a používajú, aj tie ich frázičky.
žiadny jazyk sa nedá naučiť dobre žiadnou formou bifľovania, musíš sa mu proste pravidelne vystavovať v jeho real life forme, prinajmenšom v takejto pasívnej podobe, počúvacej.
a po roku-dvoch takéhoto zistíš, že tú školskú angličtinu už ani nepotrebuješ, lebo sa ten jazyk prirodzene učíš tak ako native speakers, skrátka vieš význam slov aj keď ich nevieš preložiť do slovenčiny, lebo máš vytvorené priamo spojenie anglické slovo-koncept, a skrátka vieš frázy a správne vetné skladby, aj keď ich nevieš vysvetliť po tej teoretickej a gramatickej stránke, proste tie správne ti znejú správne a tie nesprávne nesprávne.
my sme si minule kupili taku zrkadlovu knihu, kde je na jednej strane text v anglictine a na druhej preklad v cestine, tak mozno to nieco pomoze mozes skusit, stoji to par eur
kedže viem podľa nemčiny (robím v DE) tak ako radia ostatný len ísť do danej krajiny napr. brigádovať a tam to pôjde doma som sa naučil pár vecí ale tam to zdvojnásobíš. Ja sa tiež začínam učiť AJ aj ked trocha neskoro ale u nás max základy a letím do ameriky jednoducho potrebuješ byť pod tlakom a potom sa to človek naučí aspoň táto metóda pomáha mne.
Ak mas moznost tak chod na par mesiacov do anglicky hovoriacej krajiny. Ja som sice na Slovensku studoval ENG asi 8 rokov ale vedel som uplne hovno. Po troch mesiacoch v Juznej Afrike uz nebol problem.
@tommyhot no veľmi tažko ...rodičia nepustia ale možno o rok by to vyšlo... Ináč nemyslíš ,že v Tatrách na recepcií sa dosť narozprávam po AJ? či ani nie (lebo tá možnosť by tu možno bola)
@18 ja ked som robila recepčnú u nás v KE, tak som po anglicky vyprávala fakt málo. Lebo ked turisti došli, tak mali hatlaninu angličtiny, francúzštiny a španielčiny a nevedeli sme sa pochopiť ešte ťa zle naučia Ale v tatrách to môže byť lepší level, tak by som to možno skúsila
@matka4444 existuju appky kde ta sparuju s ludmi, ktori vedia po anglicky ked zadas ,ze sa chces po anglicky naucit, a zase teba sparuju s ludmi, ktori sa napr zacinaju ucit po slovensky. a volate spolu. premyslam ako sa volala ta, ktoru som mala ja. Lingbe asi? ale je ich viac. rozpravanie je asi najefektivnejsie ako sa ychlo naucis jazyk, pasvne ucenie je pdostatne ale toto nemozes vynechat
@matka4444 ale inac hej urcite aj serialy ako kolegovia pisu, a rovno si daj anglicke titulky, to nam radili vzdy v skole. mne velmi rozsirili spovnu zasobu
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
Scrubs, Grey's Anatomy, House M.D.
hej, lekársky sú často nepresné, ale terminológiu tam majú a používajú, aj tie ich frázičky.
žiadny jazyk sa nedá naučiť dobre žiadnou formou bifľovania, musíš sa mu proste pravidelne vystavovať v jeho real life forme, prinajmenšom v takejto pasívnej podobe, počúvacej.
a po roku-dvoch takéhoto zistíš, že tú školskú angličtinu už ani nepotrebuješ, lebo sa ten jazyk prirodzene učíš tak ako native speakers, skrátka vieš význam slov aj keď ich nevieš preložiť do slovenčiny, lebo máš vytvorené priamo spojenie anglické slovo-koncept, a skrátka vieš frázy a správne vetné skladby, aj keď ich nevieš vysvetliť po tej teoretickej a gramatickej stránke, proste tie správne ti znejú správne a tie nesprávne nesprávne.