Chystám a v blízkej dobe do Francúzska na 2 týždne s tým, že sa tam budem musieť nejako dorozumieť . Akurát som to riešila s kamoškou, ktorá mi povedala, že s angličtinou tam asi veľmi nepochodím (jediný jazyk navyše ktorý viem poriadne , tak sa chce
@spisino ta prezývka bola nudzová lebo všetko mozne uz tu je a nie je až taká krkolomná
a tie slová...samozrejme ich neviem napísať správne ani ale je to ďakujem a auto trochu divne slova no...a to mi je na nič že sa dá zvládnuť ale ja tam idem na ďalší piatok a to už nestíham
@ladyblady Francúzi sú dosť arogantní, keď prídeš s angličtinou. Ale vraj ak ťa uvidia, že sa snažíš aspoň koktať vo francúzštine potom nie je problém.
Bola som teraz 4 dni vo Francuzsku pri Marseile a fakt to tam neni bohvieco dorozumiet sa anglicky, dokonca ani menu v restauraciach co by malo byt samozrejmostou anglicky vacsinou nemaju, na letisku tiez moc nevedia. nechapala som
ja ked som bola teraz v Parizi, tak sa dalo po anglicky, ale nie vsade, na niektorych miestach vobec.. urcite nie kazdy tam vie po anglicky.. ale zase ani nikto..
ja neviem či som mala také šťastie ale v Paríži som sa absolútne nemala problém dohovoriť sa anglicky. francúzsky viem asi 20 slov a aj bez nich by som sa obišla
No pokiaľ francúzi zistia , že vieš čo i len jedno slovo po francúzsky tak aj keď rukami nohami ale budeš musieť francúzsky K nám do školy prišli traja francúzi na naše hodiny francúzštiny a nie a nie po anglicky jedine ak nám dačo chceli vysvetliť čo to je a my sme nepochopili tak slovo anglické použili ale nechceli veľmi anglicky vedia , len preferujú svoj jazyk ale s strašne trpezliví a čakajú , že čo chceš povedať dokonca ťa pobádajú, prikyvujú a tak
ja som tam študovala asi 9-10 mesiacov...anglinou som teda nehovorila, ale oni sa povinne na strednej anglinu učia...ale zrovna najlepšie im to nešlo....záleží aj od toho, do ktorej oblasti ideš, ale podľa mňa by si sa ňou dorozumieť mala...
len treba niekedy dobre počúvať, lebo zvyknú hovoriť ich prízvukom, hlavne, keď sú slová podobné v oboch jazykoch...a tiež nie všetci vyslovujú ,,h,,...
ja som tam bola a teda pouzivala anglictinu lebo po francuzsky by som sa nevedela dorozumiet, ale francuzi vela nerozumeju a uz vobec nie ty im... ked vobec nieco vedia povedat tak je to s francuzskym prizvukom , teda sa ti bude zdat ze hovoria francuzsky ...
podla toho na koho natrafis...niekedy aj 50rocna teta vie po anglicky slusne a nejaka zaba ani ceknut...ale aj tak sme sa vzdy dohovorili a aj ked sa ucim francuzstinu tak som si netrufala po francuzsky s nimi a zas ked si potrebujes len nieco vypytat nijake velke diskusie tak to urcite neni ziadny problem...v najhorsom ruky nohy funguju ale v tych ich office du tourisme kde maju mapky miest a take hovadiny tam ti urcite budu rozumiet po anglicky a v obchode im ukazes co chces a hotovo
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
26 komentov
a tie slová...samozrejme ich neviem napísať správne ani ale je to ďakujem a auto trochu divne slova no...a to mi je na nič že sa dá zvládnuť ale ja tam idem na ďalší piatok a to už nestíham
Ešte stíhaš kúpiť príručku.
a keď nie, francúzsky slovník do ruky, končatiny na plecia a nejako sa už len dorozumieš
len treba niekedy dobre počúvať, lebo zvyknú hovoriť ich prízvukom, hlavne, keď sú slová podobné v oboch jazykoch...a tiež nie všetci vyslovujú ,,h,,...