Sorry za obmedzenie, ale pri 99 percentách je to tak, že počas základnej školy a strednej školy živia deti len rodičia, prípadne deti si privyrábajú len pár € mesačne a chcem vedieť ako je to u ľudí, čo už strednú skončili a teraz pracujú, študujú na vysokej alebo nepracujú
@cocca-colla ale ja nemám záujem hladať si prácu,a na urad musím isť vždy podpisovať, ja idem do zahraničia,viacmenej natrvalo,a rozmyšlam že si poistenie zruším,no neviem ako to bude potom.
@6 no,a to by som hlavne potreboval vedieť,ak si zruším poistenie u všzp a spravím si komerčné zdravotné aj s nejakým balíkom cestovného poistenia,tak mi to bude platné rovnako ako od všzp?či?
označil som síce 1. možnosť ..aj keď je pravda, že najväčšia časť mojich mesačných výdavkov ide zo študentskej pôžičky, ktorú si splatím sám po skončení vš, alebo ak ma vyhodia ..splatím si ju zo mzdy ktorú dostanem za menej platenú prácu, ktorú budem vykonávať bez vysokej školy ....aj keď moji rodičia su presvedčení, že ju budú splácať oni ...chudák ľudia už su zdeformovaní týmto systémom kde všade musíš platiť ...strava, cestovné ...rodičia ....šak je to ich povinosť ...aj keď najradšej by ma už videli dakde v robote , zariadil som si to po svojom ....proste za hranice sa mi nechce ...a u nás si bez vš nič ...a bohužiaĽ veľakrát aj s ňou ..nuž čo uvidíme čo život prinesie
@fxx treba sa nahlásiť do zdravotnej poisťovne a platí sa skoro 50€, presnú sumu neviem, viem, že je to niečo od 47 do 50€.
do sociálnej poisťovni si nemusíš platiť nič ak nechceš a ešte neviem, kedy si skončil školu, ale ak len teraz tak do septembra-do 31.8 môžeš mať ešte status študenta a nikde sa nezaevidovať a nič neplatiť.
@antifunebracka mám pocit, že sa to slovo používa dosť často v takom význame, kto ti platí jedlo, bývanie a tak.
čo sa ti na ňom nezdá? ani ja ho síce veľmi rada nepoužívam, ale nenapadol ma iný jednoslovný výraz a tá otázka je už dosť dlhá, takže som nechcela pridávať slovné spojenia typu-kto platí tvoje výdavky a podobne.
@antifunebracka no a ja som dnes nesústredená, pozri si diskusiu o tom, kam sa dajú poslať prihlášky, tam som použila "napadlo mi" a tu som už to pravidlo odignorovala...
@fxx@d170 keď som bol minulý rok pol roka dobrovoľne nezamestnaný, tak som normálne šiel do zdravotnej a nahlásil sa a platil som si to sám, niečo cez 20e mesačne to bolo.
ono ja som bol proti tomu a chcel som si pracovat. Ale potom mi mamka hovori, ze peniaze mame a zivit moje studium ich nezatazuje. A ked som jej chcel nejake peniaze vratit, tak mi povedala, ze ak sam svojim detom, tak akoby som jej vsetko vratil. Dava to zmysel... Nemal by som problem zarabat ale vazne nemusim pocas studia.
Popri škole pracujem takže s peniažkami nemám problém ale občas mi prispievajú aby som si aj niečo ušetril. A od septembra bude v Brne na kombinovanom tak to si snáď už úplne poradím sám.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
Ja viem že sa to mám spýtať v poisťovni ale už mesiac sa tam chystám
do sociálnej poisťovni si nemusíš platiť nič ak nechceš a ešte neviem, kedy si skončil školu, ale ak len teraz tak do septembra-do 31.8 môžeš mať ešte status študenta a nikde sa nezaevidovať a nič neplatiť.
čo sa ti na ňom nezdá? ani ja ho síce veľmi rada nepoužívam, ale nenapadol ma iný jednoslovný výraz a tá otázka je už dosť dlhá, takže som nechcela pridávať slovné spojenia typu-kto platí tvoje výdavky a podobne.
a teraz je to už vyše 46€.
pozri aj od druhého príspevku túto tému » www.porada.sk/t138201-odvody-...