Pre tých, čo nevedia: Anneliese Michel bola nemecká katolíčka, ktorá tvrdila, že je posadnutá démonmi. Vatikán oficiálne potvrdil posadnutosť a poručil vykonať exorcizmus, na následky, ktorého Anneliese zomrela. Obaja kň
Keuska: Kňazi proste vyháňali diabla podľa nejakého RITUALE ROMANUM... "Posadnutá" nechcela jesť a piť, a prestala brať predpísané lieky, lebo podľa kňazov to znemožnilo, aby "mozog reagoval na exorcizmus."...Zomrela na dehydratáciu...
Inak, tiež si myslím, že to bola duševná porucha... A zarazilo ma, že sa niečo také mohlo stať, ešte pomerne nedávno...
myslim, ze keby jej rodicia neboli tak fanaticki krestania, ako to vyzera, vzhladom k tomu, ze k nej privolali exorcistu, mohla sa liecit v nejakom ustave a napokon, mohla by este zit...
noo, mám taký pocit, že veľa ľudí o tom veľa nevie.
prvýkrát som o annalise počula už veľmi dávno pred tým, ako nakrútili oba filmy... ani neviem kde, proste sa to ku mne dostalo. potom som videla film the exorcism of emily rose a ten film milujem. potom som si hľadala veľa ďalších informácií o nej a tak... ešte som bohužiaľ nevidela requiem....
a pokiaľ viem, tak ona bola hospitalizovaná na tie duševné poruchy a práve preto sa aj ten exorcizmus nepodaril. osobne si myslím, že nezomrela na následky exorcizmu, ale exorcizmus bol v jej prípade na mieste... bola posadnutá, o tom som presvedčená. a mala nejaké poslanie. a práve takýmito diskusiami sa napĺňa... ja jej príbehu verím a je to pre mňa dosť silný príbeh.
Ehm...ste sa trafili do jedneho liateho nazoru, ze madari sú demoni, ci co to tu riesite?
mimo to, clovek si vzdy najde nieco coho sa bude bat, a este si to prikresli.
Ale po krestanskej stranke to je tak, ze je zaujimave, ze vzdy su posadnuti najviac veriaci, to je tym, ze ma diabol navrch nad Bohom? Nedivim sa ked si Boh demonov sam vytvoril. Aky pan taky pes! Obaja jebu ludom do zivota.
Ked nevies co a ako, bud ateista a vsetko hod na ludstvo ako ja
ahoj ja by som sa len chcela opytat ci nahodou neviete co to tam ona vykrikovala na tej nahravke....ale poviem vam ja som nemohla tyzden spavat ked som si to pustila (samozrejme o pol 1 v noci)
noo Anneliese bola vážne posadnutá, a exorcizmus sa prejavuje iba tým, že zúčastnený kňaz odriekava rôzne časti z Biblie a priamo káže diablovi, aby odišiel z tela posadnutej...videla som nahrávku aj s prekladom. No naozaj tam boli rôzni demoni.Knaz.ten Alt sa pýta Anneliese-demona-v nej prečo bol prekliaty a ten diabol na to ze zabil svojho vlastneho brata. V jej tele tych duchov bolo viac. Ked skoncili tak Anneliese povedala, ze teraz sa citi byt uz oslobodena. No po 10 minútach sa ozvali diabli opäť a jeden z nich povedal ze oni chcú výjsť, ale ze vraj im to On nedovolí. Tí kňazi jeje chceli iba pomôcť. Ved Anneliese sa zúčastnila rôznych lekarskych sedeni a testov no epylepsia a ani schyzofrenia sa u nej NIKDY nepotvrdila. Vsetky testy boli negativne. A ked som počula túnahrávku, tak nemôžem pochybovať otom, že bola skutočne posadnutá a jedlo odmietala schvalne. Podla lekarskej spravy umrela na to, ze bola dehydrovana. A este aj na ansledky liekov, ktore jej predpisali doktori na epylepsiu,ktorou netrpela. Jedimí zodpovední za jej smrť sú práve lekári. Dokonca kňaz vybavil doktora, ktorý sa tam občas stavil a prehliadol ju. Tak nwm prečo sa do tých kňazov všetci narážate. Exxorcizmus nie je okultizmus, a okrem toho by zrejme mali odsúdiť aj biskupa, ktorý im exorcizmus dovolil a podľa mňa celkom oprávnene. Inak zdala sa mi pred tým všetkým, čo sa jej udialo velmi krasna.
skoro mi hrablo v bedni..(ked som vidala a počula to video) krista.. čo by ste robili keby ste boli namiesto tích doktorov tam vy. a vykonávali na nej ten exorcizmus??
jassmin34, vraj ju na to naviedla Matka Božia, kt. sa jej zjavila.. Opýtala sa jej, či bude platiť "pokutu" za všetkých ľudí kt. majú skončiť v pekle. Aspoň to hovorila jej matka vo videu..
príčiny posadnutosti--1- posadnutí môžete byť ak by vas niekto z rodiny preklial z nenavisti 2-- kvôli dlhodobému hriešeniu (mágia, homosexualita, atď...) 3-- v menšom prípade z božieho dopustenia ako napríklad anneliese michel ktorá bola posadnuta diablami a trpela pre ľudstvo,aby sme uverili že demony naozaj existuju. Démoni z nej chceli odísť ale boh im to nedovolil pretože anneliese sa zjavila panna mária a spytala sa jej či už chce skončiť a ísť do neba alebo ešte vydrží až do konca pre nas ludí aby sme uverili v demonov. Annelise sa rozhodla trpieť do konca. keby sa rozhodla skončiť jej utrpenie by bolo zbytočné. anneliese by mali vyhlásiť za blahoslavenú. Je obdivuhodne čo dokázala.
Mliecakkorova: exorcism of emily rose bol jeden z najtrapnejších horrorov na túto tému. klasické lakačky, nula bodov 3/10. ty si tiež dobrá naivka, čo potrebuje duchovno na existenciu, aj jassmin... viete čo je to temporálna epilepsia, a aké bolo vtedy eeg vyšetreni? ja mám epilepsiu a prístroje pred desiatimi rokmi sa nemôžu porovnávať s tými, čo teraz, a to je ešte doba medicínskeho primitivizmu. plus. uvedomte si, že ak sa ti niečo vryje do pamäti len v danej súvislosti s podvedomím, ak si vo forme tranzu, dokážeš zo seba dostať aj také veci, o ktorých by si neveril, že si ich vôbec pamätáš. celé knihy, slovníky... ak potrebujete niečo takéto, nech sa páči. realita viac bolí. jasne, to sú celé baby. a že hitler, nero, kain, judáš. no určite by lucifer mal na nás čas. to ako keby boh vypočul akurát modlitby toho, kto sa práve modlí. zobuďte sa!
fuck, kaolina, nightmare, zuzinka (s tou našpúlenou pusinkou). deťúrence. zobuďte sa. btw. jassmin. píše sa epilepsia, nie epylepsia, keď máš taký rozhľad
@Peter_piper Je to preto ze diabla nezaujimaju hriesnici,lebo tych uz ma vo svojej moci,ale zaujimaju ho hlboko veriaci aby im mohol sposobovat bolest,utrpenie a pocit ze ich Boh opustil.
Je pravda ze netreba za vsetkym hladat diabla lebo je ozaj vela dusevnych chorob ktore sa ozaj podobaju posadnutosti ale vskutocnosti sa jedna o dusevnu chorobu.Dnes skor ako sa zacne exorcizmus sam exorcista posiela pacienta najprv k psychiatrovy a sam exorcista spolupracuje s psychiatrom veci ktore vidite vo filme su casto prehnane aby film ako tak zaujal. Doporucujem skvelu knihu od slavneho exorcistu Gabriella Amortha "Exorcisti a psychiatri". Existuje ešte zvláštna satanova činnosť, t.j. osobitné, výnimočné obťažovanie. To sa často stáva našou vinou, ale aj vinou iných. Toto zlo môžeme klasifikovať podľa štyroch kategórií, i keď medzi exorcistami ešte neexistuje spoločný jazyk na opísanie týchto javov.
1. ovládnutie: diabol vstúpi do ľudského tela a prejavuje sa gestami a slovami. Tu je jasné,že sa satan nikdy nemôže zmocniť duše.
2. trýznenie: démon zasiahne osobu utrpením a zlom, pôsobiac na zdravie, medziľudské vzťahy a na prácu. Dá sa to veľmi ťažko rozlišovať, lebo tieto zlá často prichádzajú od Satana nepriamym a nejasným spôsobom, takže sa zdá, že ich pôsobenie je prirodzené. Postihnuté osoby často nenájdu pochopenie ani u najvyšších cirkevných hodnostárov. Hľadajú teda pomoc u rozličných mágov a čarodejníkov. Problémy sa hromadia, lebo každá mágia čerpá z kráľovstva tmy. Je nerozumnou ilúziou myslieť si, že biela mágia, teoreticky dobre mienená, môže využívať moc zlého, aby privodila dobro a vylúčila zlo. Mágia je totiž vždy čierna, vždy zlá, i keď je predkladaná ako "dobrá".
3. znepokojenie: obťažovanie, ktoré zasiahne vnútorný pokoj a psychicko-citovú rovnováhu. Satan zaútočí, spôsobiac nepokoj, strach a vnútorné súženie.
4. zamorenie: Tu sa rozumie zlo, ktoré zasahuje veci a zvieratá. Katechizmus katolíckej Cirkvi hovorí, že exorcizmus možno vykonávať aj na veciach a v skutočnosti sa stáva, že niekedy je potrebné exorcizovať veci a miesta. Pokiaľ viete aspoň základ práce budete s tým súhlasiť. Pretože energia myšlienky ( alebo energetická informácia) môže byť prenesená aj na vec ako napríklad amulet. Tieto osobitné zlá, ktoré však nikdy nemajú moc nad dušou, môžu zasiahnuť človeka zo štyroch príčin:
a) z iniciatívy démona. Na základe slobody, ktorú Boh udelil stvoreniam, on sám toleruje, keď Satan koná zle, i keď sa to nezhoduje z Božou vôľou. Nemáme to chápať ako zhovievavosť voči zlu, než ako bezprostredný Boží zásah. Dôvody tejto božskej vôle nám sčasti unikajú, vieme však, že Boh má moc premeniť zlo na dobro.
Mnohí svätí boli postihnutí posadlosťou, trýznením, obťažovaním a očistili sa skrz zásluhy Pátra Pia, farára z Arsu, svätej Gemmy ...Nezabúdajme na hodnotu kríža. Satanské zlo, obetované ako obeť Bohu, má nesmiernu spasiteľskú silu.
c) zotrvávanie v ťažkom hriechu. Časom svedomie "stvrdne" a zlo v nás zapustí hlboké korene.
d) kúzlo býva najvšeobecnejšia príčina a týka sa až 90 % prípadov, pričom nezávisí od ľudí, ktorých zlo postihuje. "Kúzlo" znamená zlo, spôsobené mocou démona. Kto ho môže robiť? Nie každý, iba ten, kto je reálne v kontakte s diablom. Existujú rozličné formy kúzla: porobenie, puto, urieknutie. Za kúzlo je zodpovedný ten, kto ho prikazuje, alebo sa ním zaoberá. Proti nemu môže Cirkev bojovať EXORCIZMOM.
*/*
Čiže podľa toho cirkev uznáva existenciu mágie a evidentne má z nej strach. Na druhej strane dosť liečiteľov-psychotronikov dokáže očistiť priestor, človeka či predmet od negatívnej energie a podľa mňa negativitu nie je možné neutralizovať negatívnym. Ale vlastne je to momentálne jedno. Cirkev uznáva existenciu Bytostí ( negatívnych a aj pozitívnych Anjelov) to značí, že kontakty ľudí, ktorí nie sú členmi cirkvi s Bytosťami sú realne z pohľadu kňazov.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
45 komentov
inak najlepsie jak pod to video niekto napisal, ze to znie ako text black metalovej skupiny
Inak, tiež si myslím, že to bola duševná porucha... A zarazilo ma, že sa niečo také mohlo stať, ešte pomerne nedávno...
Alebo to je každý psychicky chorý posadnutý démonmi?
to uz je horor , takisto s nemcinou
dva jazyky, cierne ovce
strasny jazyk, este aj jeden z najtazsich na svete
A prestante tu sirit narodnu neznasanlivost, Horox, Piper atd. Nikto tu na vase dementne kecy nie je zvedavy, vyjadrujte sa k teme.
21. klud, ok?
A ak chces argumenty, tak nemozes s istotou urcit ze madari su kokoti kedze dokopy ich moc urcite ani nepoznas a ak aj hej tak nepoznas vsetkych.
Za to ze my mame v politike par kretenov musime byt kreteni vsetci?
Ale niektori ludia su prosto prilis obmedzeni a viac im vyhovuje posudit vacsinu.
Ved je to dokonca aj jednoduchsie.
Co uz.
+ zober si napriklad tu piču hedvigu malinovu, podvod jak svina a este bude obvinovat slovakov.
jasne, aj slovaci su jebnuti jak cinky, ale madarov nemame sancu dobehnut
prvýkrát som o annalise počula už veľmi dávno pred tým, ako nakrútili oba filmy... ani neviem kde, proste sa to ku mne dostalo. potom som videla film the exorcism of emily rose a ten film milujem. potom som si hľadala veľa ďalších informácií o nej a tak... ešte som bohužiaľ nevidela requiem....
a pokiaľ viem, tak ona bola hospitalizovaná na tie duševné poruchy a práve preto sa aj ten exorcizmus nepodaril. osobne si myslím, že nezomrela na následky exorcizmu, ale exorcizmus bol v jej prípade na mieste... bola posadnutá, o tom som presvedčená. a mala nejaké poslanie. a práve takýmito diskusiami sa napĺňa... ja jej príbehu verím a je to pre mňa dosť silný príbeh.
mimo to, clovek si vzdy najde nieco coho sa bude bat, a este si to prikresli.
Ale po krestanskej stranke to je tak, ze je zaujimave, ze vzdy su posadnuti najviac veriaci, to je tym, ze ma diabol navrch nad Bohom? Nedivim sa ked si Boh demonov sam vytvoril. Aky pan taky pes! Obaja jebu ludom do zivota.
Ked nevies co a ako, bud ateista a vsetko hod na ludstvo ako ja
1. ovládnutie: diabol vstúpi do ľudského tela a prejavuje sa gestami a slovami. Tu je jasné,že sa satan nikdy nemôže zmocniť duše.
2. trýznenie: démon zasiahne osobu utrpením a zlom, pôsobiac na zdravie, medziľudské vzťahy a na prácu. Dá sa to veľmi ťažko rozlišovať, lebo tieto zlá často prichádzajú od Satana nepriamym a nejasným spôsobom, takže sa zdá, že ich pôsobenie je prirodzené. Postihnuté osoby často nenájdu pochopenie ani u najvyšších cirkevných hodnostárov. Hľadajú teda pomoc u rozličných mágov a čarodejníkov. Problémy sa hromadia, lebo každá mágia čerpá z kráľovstva tmy. Je nerozumnou ilúziou myslieť si, že biela mágia, teoreticky dobre mienená, môže využívať moc zlého, aby privodila dobro a vylúčila zlo. Mágia je totiž vždy čierna, vždy zlá, i keď je predkladaná ako "dobrá".
3. znepokojenie: obťažovanie, ktoré zasiahne vnútorný pokoj a psychicko-citovú rovnováhu. Satan zaútočí, spôsobiac nepokoj, strach a vnútorné súženie.
4. zamorenie: Tu sa rozumie zlo, ktoré zasahuje veci a zvieratá. Katechizmus katolíckej Cirkvi hovorí, že exorcizmus možno vykonávať aj na veciach a v skutočnosti sa stáva, že niekedy je potrebné exorcizovať veci a miesta. Pokiaľ viete aspoň základ práce budete s tým súhlasiť. Pretože energia myšlienky ( alebo energetická informácia) môže byť prenesená aj na vec ako napríklad amulet. Tieto osobitné zlá, ktoré však nikdy nemajú moc nad dušou, môžu zasiahnuť človeka zo štyroch príčin:
a) z iniciatívy démona. Na základe slobody, ktorú Boh udelil stvoreniam, on sám toleruje, keď Satan koná zle, i keď sa to nezhoduje z Božou vôľou. Nemáme to chápať ako zhovievavosť voči zlu, než ako bezprostredný Boží zásah. Dôvody tejto božskej vôle nám sčasti unikajú, vieme však, že Boh má moc premeniť zlo na dobro.
Mnohí svätí boli postihnutí posadlosťou, trýznením, obťažovaním a očistili sa skrz zásluhy Pátra Pia, farára z Arsu, svätej Gemmy ...Nezabúdajme na hodnotu kríža. Satanské zlo, obetované ako obeť Bohu, má nesmiernu spasiteľskú silu.
b) časté navštevovanie nebezpečných miest: mágov, vykladačov kariet, satanských skupín, špiritistických seansí.
c) zotrvávanie v ťažkom hriechu. Časom svedomie "stvrdne" a zlo v nás zapustí hlboké korene.
d) kúzlo býva najvšeobecnejšia príčina a týka sa až 90 % prípadov, pričom nezávisí od ľudí, ktorých zlo postihuje. "Kúzlo" znamená zlo, spôsobené mocou démona. Kto ho môže robiť? Nie každý, iba ten, kto je reálne v kontakte s diablom. Existujú rozličné formy kúzla: porobenie, puto, urieknutie. Za kúzlo je zodpovedný ten, kto ho prikazuje, alebo sa ním zaoberá. Proti nemu môže Cirkev bojovať EXORCIZMOM.
*/*
Čiže podľa toho cirkev uznáva existenciu mágie a evidentne má z nej strach. Na druhej strane dosť liečiteľov-psychotronikov dokáže očistiť priestor, človeka či predmet od negatívnej energie a podľa mňa negativitu nie je možné neutralizovať negatívnym. Ale vlastne je to momentálne jedno. Cirkev uznáva existenciu Bytostí ( negatívnych a aj pozitívnych Anjelov) to značí, že kontakty ľudí, ktorí nie sú členmi cirkvi s Bytosťami sú realne z pohľadu kňazov.