Ano chlastam ale tato tema neni o tom aj ked aj teraz som nadrbany
takze co si myslite o tomto zivote ? existuje nejaka spravodlivost ? preco ma niekto bez snahy alebo aj ked sa snazi to jedno proste stastie nikto z rodiny mu neumrie az v neskorom veku a je stastny uziva si zivot v plnych duskoch a niekto sa ma proste na
Nebaví ma už táto ľudská sebaľútosť. Vieš prečo sa stávajú dobré a zlé veci? Lebo sa stávajú. Nie je v tom spravodlivosť ani nespravodlivosť. Ty trpíš tým že niekto zomrel? To on je mŕtvy, jeho vedomie sa stratilo a ty len prenášaš utrpenie toho všetkého, ktoré on ani nezacíti na seba, Len na tom priživuješ svoju vlastnú sebaľútosť. Pretože ak by ti naozaj bolo ľúto toho vytrateného vedomia, šíriš ďalej to čo v ňom bolo pre teba dôležité a nie plačeš nad tým, že to tu už nie je pre teba.
@milgamman Vieš čo je smutné. Že reinkarnácia a karma o ktorej v podstate hovoríš, je v skutočnosti ospravedlnením pre nespravodlivosť konanú ľuďmi na iných. Preštuduj si trošku dejiny a vývoj Hinduizmu od Bhagavadgíty po moderné dejiny Indov a ver mi, že o takých veciach stratíš všetky ilúzie.
@karlotiskot ale ja vobec nehovorim o ziadnej reinkarnacii, karme ani harem krisne. Tieto shity ma vobec nezaujimaju, takze si nemam co studovat. A k tvojmu predoslemu prispevku- myslim, ze je uplne normalne a prirodzene ked clovek citi bolest nad stratou milovaneho cloveka a vobec to nie je ziadna sebalutost. Skor by bolo divne, keby to tak nebral.
@milgamman tak potom o akom budúcom živote a spravodlivosti v ňom to hovoríš, pretože ja ti predsa netvrdím, že vyznávaš hare krishnu, ale myšlienky typu spravodlivosť v ďalších životov majú korene v tomto náboženstve? A ver mi sú ľudia, ktorí to tak nebrali a neboli vôbec divný.
@torpedo08 A zasa proste. Máš pocit, aká je nespravodlivosť voči tebe výnimočná a ako je pre tých, ktorý hovoria niečo iné ako ty nepochopiteľná. Ale nečakám, že mi to proste Lzožerieš" vo svojom rozpoložení. Zomrelo mi veľa blízkych. Bol som pri nejednej matke, keď pochovávala syna. Môj bratranec je v bdelej kóme a posledné slová, ktoré počul od svojej manželky boli ako ho podvádza a nech si nie je taký istý, že syna má s ním atď... Ale vždy to bola trágedia ich života, nie môjho.
A kľudne mi praj čo chceš bratku, bytie nie je odkázané na to čo komu kto praje, ale čo kto pre svoje priania urobí.
A necháp ma zle to, prečo ti píšem čo ti píšem nie je preto, že sa chcem nad teba niečím vyvyšovať je to preto, že úprimne súcitím s každým vedomím- s tvojim a o kus viac s tými, ktoré už nie sú. Nezakazujem ti smútiť len ti hovorím, že ak chceš smútiť máš smútiť nad nimi a nie riešiť nespravodlivosť sveta, ktorá nejestvuje.
Teraz ti moje slová možno hovno pomôžu- Poznám sám aké je to v takom rozpoložení, ako znejú všetky rady a "múdrosti"
Ale nedá mi nevniesť ti do hlavy tento uhoľ pohľadu pretože viem, že raz ti môže prísť vhod ak sa raz rozhodneš cez to preniesť.
Uff, torpédo, teba mám svojim spôsobom rada, ale skutočne - sebaľútosť nepomôže. Keby si videl koľko zlého sa mne v živote stalo, ale proste, nie je to dôvod na zahodenie svojho života a stratu životných ideálov. Pi, pokojne. Ale skús to regulovať - pi napríklad iba cez víkend... Nájdi si prácu ak nemáš a neuvažuj nad tým prečo je život nespravodlivý. Aj ja som mala obdobia v živote kedy som načisto prepadla melanchólií a viedlo ma to vždy iba do väčších sračiek. Smrť prišla aj po mojich blízkych - nebolo to fér, no je súčasťou našich životov a ty by si sa mal snažiť vyhýbať sa jej - šetriť si zdravie - psychické aj fyzické a skúsiť v živote niečo vybudovať a dosiahnuť.
No nie je to spravodlivé,je to svinstvo, čo sa deje na tomto svete...ale treba sa cez to vždy nejako preniesť a hľadať to dobré, snažiť sa, aby sa čo najviac vecí uberalo dobrým smerom. Aj keď nie všetko môže človek ovplyvniť,občas sa stane zlá vec a človeka to na chvíľu položí,ale držím palce,nech máš dosť sily všetko prekonať pokoj a mier s tebou,bratu
@karlotiskot tak verim na krestansky zivot po smrti a kazdy jeden hriech, kazda jedna nespravodlivost bude odcineny ak nie tu na zemi tak po smrti. Verim ti, ze existuju aj taki ludia, kazdy sme iny..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
a inak.. stalo sa daco?
@torpedo08 A zasa proste. Máš pocit, aká je nespravodlivosť voči tebe výnimočná a ako je pre tých, ktorý hovoria niečo iné ako ty nepochopiteľná. Ale nečakám, že mi to proste Lzožerieš" vo svojom rozpoložení. Zomrelo mi veľa blízkych. Bol som pri nejednej matke, keď pochovávala syna. Môj bratranec je v bdelej kóme a posledné slová, ktoré počul od svojej manželky boli ako ho podvádza a nech si nie je taký istý, že syna má s ním atď... Ale vždy to bola trágedia ich života, nie môjho.
A kľudne mi praj čo chceš bratku, bytie nie je odkázané na to čo komu kto praje, ale čo kto pre svoje priania urobí.
A necháp ma zle to, prečo ti píšem čo ti píšem nie je preto, že sa chcem nad teba niečím vyvyšovať je to preto, že úprimne súcitím s každým vedomím- s tvojim a o kus viac s tými, ktoré už nie sú. Nezakazujem ti smútiť len ti hovorím, že ak chceš smútiť máš smútiť nad nimi a nie riešiť nespravodlivosť sveta, ktorá nejestvuje.
Teraz ti moje slová možno hovno pomôžu- Poznám sám aké je to v takom rozpoložení, ako znejú všetky rady a "múdrosti"
Ale nedá mi nevniesť ti do hlavy tento uhoľ pohľadu pretože viem, že raz ti môže prísť vhod ak sa raz rozhodneš cez to preniesť.
Smutne je ze niektori dychaju ale neziju.
ííí, to bolo múdre tak tak po ránu...