Kedze sa blizi ta nasa maturita, tu je nieco na zmiernenie stresu.. vyjadrite sa aj vy, ktori ste uz maturovali... mate podobne zaujimave zazitky z maturity, ako ludia v nasledujucom videu?
no mne najviac pomohlo, keď ma učitelia dokopali sa učiť priebežne, to som mala na geografii... učiteľka nás dusila, každú tému si každý musel pripraviť sám, každú hodinu skúšala, ale musím povedať, že už v marci som vedela tie otázky všetky na 1-2, prinajhoršom keď mi niečo nesadlo na trojku a na maturitu som sa už vôbec nemusela ani učiť...
inak som sa na maturity ani veľmi neučila, jeden deň noska, jeden deň slovenčina a to bolo všetko.
priamo na maturitách som chytila hrozné okno na angličtine, ale učiteľky ma poznali z hodín, tak ma nechali prejsť. na ostatných predmetoch dobre, na slovenčine aj noske mi hrozne dobre sadli otázky, na geografii až tak nie, navyše tam bol profák, ktorý ma nemal rád, tak som odišla s dvojkou...
inak vždy po vytiahnutí témy keď prišiel ten prvý najhorší stres s tebou učiteľ ide k stolčeku a uistí sa, že otázkam rozumieš, t.j. zvyčajne ti nadiktuje aspoň nejaký základ, niečo na nakopnutie. netreba sa na to spoliehať, ale pokiaľ je profák normálny...
Najvacsie obavy som mala z biologie ale kedze predomnou siel spoluziak, co z obrazku nevedel identifikovat salamandru skvrnitu, tak som mala dobru znamku istu ako to, ze vecer zapadne slnko Plus sme sa pobavili na penisoch, klitorisoch a alkohole (krycia sustava) a identifikaciou mazovej zlazy ako ''tato podivna pokrutena vec vylucuje maz vdaka ktorej sme mastny''
Mala som stastie na vsetky otazky, na sj som sa len rozplyvala 90% casu nad Zivym bicom (komisia pri mne zaspala), na dejinach umenia som kecala o greckej mytologii, (co ani nebola maturitna otazka, len som odbocila od greckeho socharstva) tolko, ze mi nezvysil cas ani na tretiu otazku a noska bol asi najvacsi stres, lebo bola posledna a ja som ju tlacila do hlavy za noc, ale dopadla dobre
Maturita nič nie je neviem čo z toho robíte takú drámu. Nechápal som ani ľudí čo stresovali počas maturít. Ja som sa na nich smial proste o nič nejde. Ak človek má čo to v hlave nemá problém ich urobiť.
To inak nechapem, ze ako mozu niekoho nechat prejst, aj ked nic nevie teda nehovorim o tebe, ale o tom tvojom spoluziakovi.. jasne, ze stresom to pokazis, ale nieco vedet musis urcite
@rocafella je rozdiel zmaturovat a dobre zmaturovat...naladlo ti aj to, ze niektorym nestaci zmaturovat na 3-4? A ak to chces spravit dobre, tak jasne, ze mas stres
ako ja uz dlho viem, ze ta slovenska maturita je uplna fraska (ano, ja viem ze nie na vsetkych skolach, ale prave aj ta neobjektivnost je to, co z nej tu frasku robi), ale pri pocuvani veci ako @0 mi z toho vzdy tak trosku smutno pride :/
Celý akademický týždeň som zabila slovinou matiku ani fyziku som nevidela a hodinu pred maturitou z angliny som si prečítala faktografické témy (literatúra, geografia, história..)
na slovine som mala slovenský romantizmus.. opisovala som Sládkoviča - Detvana.
"No a Martin odstrelil kráľovho vtáka." (nespomenula som si, že to bol sokol... a neuvedomila som si, čo som povedala, kým sa všetky skúšajúce nezačali smiať )
čiže moja maturita bola vtipná, mala som ešte jeden-dva podobné výplody a so smiechom ma poslali preč
ostatné predmety boli bezproblémové
hlavne tam ide o to, že nesmieš začať panikáriť tí učitelia ťa poznajú a tiež vedia, že stres robí svoje
jedna skuska je horsia jak cela maturita a viem, ze maturujucich to nezaujima, ale je to fakt maximum co som pre to mohla spravit bolo, ze som tam prisla a spoluziacka co odpadavala od strachu mala o stupen ci o dva horsiu znamku proste ach, matura, staci si pozicat prefotene poznamky a precitat si nadpisy uciv a mas to za jedna
@simka1311 Práveže vôbec to nie je o tom prečo by mal mať človek stres? Ak má niekto dobré sebavedomie,verí si, učil sa a vie, źe to zvládne prečo by mal mať stres? Ja som sa učil poctivo asi týždeň, dva pred maturitami a dal som na dvojky s prehľadom. Trojku mi dala z angliny lebo sa jej neľúbil môj prejav k téme multikultúrna spoločnosť a považovala ho za mierne diskriminačný a rasistický ale mal som jej snaď klamať? Povedal som čo si myslím A to ako ťa ohodnotí cudzí človek nič nenapovedá o tebe, tvojich skutočných vedomostiach a znalostiach preto si z toho netreba nič robiť
Učil som sa na slovenčinu ako chuj, jednu otázku som nemal vypracovanú a aj tú som si vytiahol. Potom som sa učil na ekonomiku, nepozrel som si poslednú otázku, lebo už som bol nenormálne unavený a tiež som si ju vytiahol.
@rocafella ja sa ucim poctivo uz od septembra, 4 roky mam najhorsie znamky dvojky, z maturitnych tem zo SJ ma este aj vzdy pochvali, ako dobre z nich odpovedam a pisem pisomky..a aj tak mam stres
Bojíš ?! A čo tým zmeníš, že sa budeš stresovať a strachovať ? Zmení sa tým niečo ? Ovplyvníš to čo si vytiahneš ? Ovplyvní to tvoju odpoveď a známku? NIE !!! Strach a stres ťa len zbytočne ničí a človek sa nevie sústrediť naplno. Ja som ale odjakživa taký pohoďák, že nestresujem lebo to nemá zmysel. Radšej sa usmievam, bavím a radujem zo života.
BTW: Pripomenulo mi to príjmačky na výšku, kde som absolútne nič nevedel z matiky. Nestresoval som, že mi matika nejde a nemal som dobré základy zo strednej nakoľko sme sa jej moc nevenovali. A v pohodičke s úsmevom som tam išiel. Z 10 príkladov som len tušil odpoveď na jeden. Ale načo sa stresovať. V tom vidím ako holka predomnou poctivo píše jak díva a krúžkuje odpovede. Tak nakuknem a odpísal som všetky odpovede ale ak by bola naozaj dobrá som si povedal 2 tipnem náhodne. A čuduj sa svetu mal som 100% a chceli ma dať do skupiny čo sú lepšie matematicky nadaný ale som sa vyhovoril Proste nestresuj život je krásny
my sme na slovine dostali okruhy pár týždňov pred písomnou, stále nemáme prebraté všetky tie témy ale podla profesora máme ešte kopu času
na matiku nás pripravili úplne super, noska tiež v pohode, ale na konverzácií z angliny sme za celý rok nič neurobili, len sme dostali poprefocovanu skoro celu knihu
takže ja sa bojím hlavne sloviny a nosky, anglinu už nejak obkecám, a na matiku sa musím naučiť poriadne teóriu, inak som na tom celkom dobre
Naozaj sa netreba báť ono to je istým spôsobom pohodička , niektorí profesori to síce prežívajú, ale väčšina ti poradí aj keby naozaj nič nevieš a akademický podla mna stačí úplne v pohode pokial máš predstavu o tom predmete, čo asi máš, keď z toho maturuješ
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
30 komentov
inak som sa na maturity ani veľmi neučila, jeden deň noska, jeden deň slovenčina a to bolo všetko.
priamo na maturitách som chytila hrozné okno na angličtine, ale učiteľky ma poznali z hodín, tak ma nechali prejsť. na ostatných predmetoch dobre, na slovenčine aj noske mi hrozne dobre sadli otázky, na geografii až tak nie, navyše tam bol profák, ktorý ma nemal rád, tak som odišla s dvojkou...
inak vždy po vytiahnutí témy keď prišiel ten prvý najhorší stres s tebou učiteľ ide k stolčeku a uistí sa, že otázkam rozumieš, t.j. zvyčajne ti nadiktuje aspoň nejaký základ, niečo na nakopnutie. netreba sa na to spoliehať, ale pokiaľ je profák normálny...
Najvacsie obavy som mala z biologie ale kedze predomnou siel spoluziak, co z obrazku nevedel identifikovat salamandru skvrnitu, tak som mala dobru znamku istu ako to, ze vecer zapadne slnko Plus sme sa pobavili na penisoch, klitorisoch a alkohole (krycia sustava) a identifikaciou mazovej zlazy ako ''tato podivna pokrutena vec vylucuje maz vdaka ktorej sme mastny''
Mala som stastie na vsetky otazky, na sj som sa len rozplyvala 90% casu nad Zivym bicom (komisia pri mne zaspala), na dejinach umenia som kecala o greckej mytologii, (co ani nebola maturitna otazka, len som odbocila od greckeho socharstva) tolko, ze mi nezvysil cas ani na tretiu otazku a noska bol asi najvacsi stres, lebo bola posledna a ja som ju tlacila do hlavy za noc, ale dopadla dobre
To inak nechapem, ze ako mozu niekoho nechat prejst, aj ked nic nevie teda nehovorim o tebe, ale o tom tvojom spoluziakovi.. jasne, ze stresom to pokazis, ale nieco vedet musis urcite
inak vyzera, ze je zlaty uplne jak ja, taky poblazneny
na slovine som mala slovenský romantizmus.. opisovala som Sládkoviča - Detvana.
"No a Martin odstrelil kráľovho vtáka." (nespomenula som si, že to bol sokol... a neuvedomila som si, čo som povedala, kým sa všetky skúšajúce nezačali smiať )
čiže moja maturita bola vtipná, mala som ešte jeden-dva podobné výplody a so smiechom ma poslali preč
ostatné predmety boli bezproblémové
hlavne tam ide o to, že nesmieš začať panikáriť tí učitelia ťa poznajú a tiež vedia, že stres robí svoje
BTW: Pripomenulo mi to príjmačky na výšku, kde som absolútne nič nevedel z matiky. Nestresoval som, že mi matika nejde a nemal som dobré základy zo strednej nakoľko sme sa jej moc nevenovali. A v pohodičke s úsmevom som tam išiel. Z 10 príkladov som len tušil odpoveď na jeden. Ale načo sa stresovať. V tom vidím ako holka predomnou poctivo píše jak díva a krúžkuje odpovede. Tak nakuknem a odpísal som všetky odpovede ale ak by bola naozaj dobrá som si povedal 2 tipnem náhodne. A čuduj sa svetu mal som 100% a chceli ma dať do skupiny čo sú lepšie matematicky nadaný ale som sa vyhovoril Proste nestresuj život je krásny
Mal si len blbe stastie ...to sa obcas v zivote stava a mas aj stastie, ze niesi stresovy typ
Ked budem mat talentovky, to budu este ine stresy...lebo na to skolu chcem fakt strasne ist a ak ma nezoberu, tak sa asi zblaznim
na matiku nás pripravili úplne super, noska tiež v pohode, ale na konverzácií z angliny sme za celý rok nič neurobili, len sme dostali poprefocovanu skoro celu knihu
takže ja sa bojím hlavne sloviny a nosky, anglinu už nejak obkecám, a na matiku sa musím naučiť poriadne teóriu, inak som na tom celkom dobre