Nepoznám...Osobne som si týmto tiež prešla našťastie je to za mnou
Prečo týmto trpia?Takže sú na to veľa dôvodov.
1.Otvoríš napr tie puberťácke primitívne časopisi tipu IN,KAMARÁT,a takéto a vidíš tam tie vychrdnuté populárne pipiny tak čo potom hneď napadne tým malým mačičkám?.....
2Môže ťa okolie psychicky ničiť a denno denne bombardovať s trápnimi poznámkami ako kedy schudneš a takéto uštipačné rečičky/Ktoré často sú myslené len tak zo srandy/.
3(Bol môj prípad)Človek sa uzavrie a nevie čo už má robyť tak sa začne sám ničiť....
4.Ľudia chcú na seba upozorniť
5.Ma už nič nenapadá
poznám takých ľudí a môže to mať rôzne príčiny ale nájdu sa aj také "pozadu" ktoré to robia preto aby dobre vyzerali...týrajú svoje telo no a ten efekt sa dostaví lenže keď sa s tým začne dá sa len ťažko prestať.To je už potom psychická porucha...a tý čo sa snažili vyzerať sexy tak vyzerajú jako osvienčimské deti...je to smutné ale je to tak..ľuďom čo s tým chcú začať treba vysvetliť že sa dá schudnúť aj ináč...no a keď sú v tom nejaké iné problémy malo by sa to riešiť u psychológa...( psychológ nieje psychiater!!!)
aj o mne si niektorí ludia myslela pred nejakými 2 rokmi že mám anorexiu...vtedy som normálne schudla z 60 kg na 48...čo je úplne normálna váha pri výške 171 cm... a jedlo mi normálne chutilo aj som jedla...a ešte si aj domýšlali že chodievam grcať na wc čo bola už fakt najvačšia blbosť... osobne nikoho nepoznám kto by tým trpel...
@Lvanka 48 kg pri výške 171cm je úplne normálna váha? áno? a to kto povedal?
moja veľmi dobrá kamarátka trpí anorexiou, ale už sa pomaly dáva dokopy. je pravda, že všetko je o psychike, pretože to, čo vravela mi prišlo úplne nezmyslené. nejesť po 17:00, dovtedy jedlo len dvakrát denne, nedajbože niečo sladké
nikdy som tym netrpela, hoci mamina mala taky cas ze raz za dva mesiace mi kazala postavit sa na vahu vzdy to bolo v rozmedzi 53-55kg pri 175cm takze zas na chvilu stichla, pretoze ona v mojom veku bola rovnako tazka (teda lahsia, lenze ma o 10cm menej:p)
moje minimum je 49kg pri 175cm, lenze to bolo po viroze, ked som bola dehydratovana a nevladala som uz chodit:p akurat mi styri roky trvalo kym som sa dostala na povodnu vahu
co sa tyka nejakeho cieleneho chudnutia, nikdy som to neriesila a viem ze do takych 30-35 rokov nemusim zbytkom sa budem trapit potom
ale aby som bola aj k teme - je to citlive a poznam dievcata, ktore si tym presli
a ked uz sa dostanu do urcitej fazy, pomoze len odbornik, pretoze je to hlavne v hlave a iste vsugerovane predstavy sa im uz vtedy nedaju vyvratit
@12 pre mňa áno, bola som dosť chudá, no nie je to žiadna chorobná váha ako majú anorektičky... anorektička je/alebo bola jedno dievča z našej školy,ktorá sa pár mesiacov liečila v nemocnici,meria vraj 178cm a vážila vtedy iba 32 kg! to už anorexia je...
Volakedy mi tak jemne preplo... tak 165 a 45 kg... to je moje minimum ale zas nie je to tak malo ze by sa mi nieco stalo : ) a casom som pribrala... musela som... : D
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
je to cisto psychicka choroba.. taki ludia su chori...
Prečo týmto trpia?Takže sú na to veľa dôvodov.
1.Otvoríš napr tie puberťácke primitívne časopisi tipu IN,KAMARÁT,a takéto a vidíš tam tie vychrdnuté populárne pipiny tak čo potom hneď napadne tým malým mačičkám?.....
2Môže ťa okolie psychicky ničiť a denno denne bombardovať s trápnimi poznámkami ako kedy schudneš a takéto uštipačné rečičky/Ktoré často sú myslené len tak zo srandy/.
3(Bol môj prípad)Človek sa uzavrie a nevie čo už má robyť tak sa začne sám ničiť....
4.Ľudia chcú na seba upozorniť
5.Ma už nič nenapadá
hej o tom hovorim..
a najhorsie je ze to dotycnej uz nevyhovoris ze je uz dost chuda a ze si uz len ublizuje a nevedie to k nicomu dobremu
A dôvody môžu byť rôzné...
moja veľmi dobrá kamarátka trpí anorexiou, ale už sa pomaly dáva dokopy. je pravda, že všetko je o psychike, pretože to, čo vravela mi prišlo úplne nezmyslené. nejesť po 17:00, dovtedy jedlo len dvakrát denne, nedajbože niečo sladké
moje minimum je 49kg pri 175cm, lenze to bolo po viroze, ked som bola dehydratovana a nevladala som uz chodit:p akurat mi styri roky trvalo kym som sa dostala na povodnu vahu
co sa tyka nejakeho cieleneho chudnutia, nikdy som to neriesila a viem ze do takych 30-35 rokov nemusim zbytkom sa budem trapit potom
ale aby som bola aj k teme - je to citlive a poznam dievcata, ktore si tym presli
a ked uz sa dostanu do urcitej fazy, pomoze len odbornik, pretoze je to hlavne v hlave a iste vsugerovane predstavy sa im uz vtedy nedaju vyvratit