Hej tie stranky by som mala ukazat mojej starkej sa boji ze sa stava zo mna anorekticka, trochu clovek schudne, mozno trochu viac a stresuje ale ja ju rozumiem...
Ale nemusi sa nik bat, este mam svoju hlavu na tom pravom mieste...
Anorexia?? Dobre si to vystihla...strata kontroly nad vlastnym zivotom. Ovlada ta jedlo, ovlada ta chorobna tuzba po niecom, co je nedosiahnutelne a zaroven uplne chore! Bud si to dievca neuvedomuje ze je chore, alebo v horsom pripade to vie, no jej vnutro jej nedovoli s tym nieco robit. Nedokaze sa tomu vzopriet. Je o psychike. Nevies si ani predstavit aky je to pocit, ked vies ze si chora, ze potrebujes pomoc, no nedokzes to prekonat...Bojis sa kazdeho susta. Mas strach uz len ked pocujes ako ta mama vola na obed. Zo zaciatku je to fajn...ved co?? Trochu nebudem jest a schudnem. Potom je to este lepsie....lebo vysledok sa dostavi rychlo. No potom?? Ked uz kazdy vidi ze je to s tebou zle..na kazdom kroku ta sprevadzaju vycitky od ludi okolo teba, kazdy ta kontroluje, tvoji blizki sa o teba boja. Ale tebe je to jedno. Ty si ako posadnuta. Je ti jedno ze kvoli tebe trpia aj ludia ktori ta maju radi...hlavne ze ty ides za svojim cielom.
A potom si jedneho dna uvedomis ze si chora, ze to tak uz dalej ist nemoze. A zacne sa strasny boj. Boj ktory nieje vidno, no ktory ta bude pomaly nicit. Sedis nad tanierom, na ktorom je polovicna porcia niecoho velmi nizko kalorickeho. A ty do seba nemozes dostat ani jedine susto. Na jednej strane vies, ze musis, no nedokazes to. Asi si ani nevies predstavit, ake to je, ked v tebe bojuje kusok zdraveho rozumu s tym chorym.... Zapasis sama proti sebe. A zase to nedokazes. Vzadavas to...a tak dalej a tak dalej...Az sa ti to jedneho dna podari. Nieco do seba dostanes. Zjes to....a vies co nasleduje?? Strasne vycitky. Chore vycitky. Vidis ako sa ti ten malicky kusocek jedla co si zjedla lepi na telo a ty priberas...pozries sa do zrkadla a nevidis svoje vyrtle kosti, ale tuk! Tuk ktory tam vobec nieje. Ale to ty nevies...Vycitky ta dozenu az k zachodovej myse. Za trest..za svoje "zlyhanie" sa prinutis par dni nejest vobec nic...Zijes z vody a vzduchu. A potom pride zase malicky naval zdraveho rozumu a vsetko sa opakuje...
Bojis sa poziadat o pomoc, pretoze vies, ze by to znamenalo ze budes musiet pribrat. A to ti tvoja choroba nedovoli, pretoze ta uz uplne ovlada. Uz nerozmyslas sama za seba. Uz sa za teba myslim Anorexia.
Uz len ked sa pohravas s myslienkou na anorexiu, uz vtedy ta ma v hrsti...
Moja dobra kamaratka lezala tri mesiace v nemocnici. Zlyhali jej oblicky v dosledku anorexie. Ma dozivotne nasledky, no je stastna ze zije, a ze moze vsade rozpravat o tom, kam ju anorexia dostala.
Ja mam s tym tiez nejake skusenosti, no nastasie mensie ako ona. V spravny cas som mala pri sebe ludi, ktori mi este v cas dokazali otvorit oci.
radsej mat kilecka nejake navyse ako dopadnut ako anorekticka...sice to hovori ta prava ze ano lebo v poslednom case mam zo seba zly pocit... co sa stravovania a cvicenia tykaa...
ahojte.. velmi by som vas chcela poprosit o pomoct. Mam sestru ktora ma 16 rokov, 160 centi a vazi 37 kil... predtym vazila okolo 55.. je to hrozne na nu s adivat, skusalis me psychologa , infuzie, psychiatra anic nepomaha: disappointed: uz nevieme co mame robit.. neviete nam nieco poradit, prosiM? vobe cnepribera ..snazis ajesta le tvrdi ze ma plny zaludok... alebo vobec nehce jest dakujem velmi
Wierka, nezavidim ti teda, o anorexii som citala strasne vela stranok a neviem si ani predstavit, ze by sa to stale napriklad mojej kamaratke. Najdolezitejsie je podla mna aby si priznala, ze je anorekticka a chcela sa vyliecit. Ale neviem ako, ked si hovorila, ze ste uz skusali vsetko, aj psychologa... Mozno keby si najde priatela, ktory by ju lubil, taku aka ja, dokazala by sa mat znova rada.
A ak chces napis mi TS, mam kontakt na jednu dievcinu, ktora bola anorekticka a dostala sa z toho, ta by ti snad mohla pomoct.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
Ale nemusi sa nik bat, este mam svoju hlavu na tom pravom mieste...
A len lekarska pomoc, nic ine neviem poradit.
Chora stranka...
A potom si jedneho dna uvedomis ze si chora, ze to tak uz dalej ist nemoze. A zacne sa strasny boj. Boj ktory nieje vidno, no ktory ta bude pomaly nicit. Sedis nad tanierom, na ktorom je polovicna porcia niecoho velmi nizko kalorickeho. A ty do seba nemozes dostat ani jedine susto. Na jednej strane vies, ze musis, no nedokazes to. Asi si ani nevies predstavit, ake to je, ked v tebe bojuje kusok zdraveho rozumu s tym chorym.... Zapasis sama proti sebe. A zase to nedokazes. Vzadavas to...a tak dalej a tak dalej...Az sa ti to jedneho dna podari. Nieco do seba dostanes. Zjes to....a vies co nasleduje?? Strasne vycitky. Chore vycitky. Vidis ako sa ti ten malicky kusocek jedla co si zjedla lepi na telo a ty priberas...pozries sa do zrkadla a nevidis svoje vyrtle kosti, ale tuk! Tuk ktory tam vobec nieje. Ale to ty nevies...Vycitky ta dozenu az k zachodovej myse. Za trest..za svoje "zlyhanie" sa prinutis par dni nejest vobec nic...Zijes z vody a vzduchu. A potom pride zase malicky naval zdraveho rozumu a vsetko sa opakuje...
Bojis sa poziadat o pomoc, pretoze vies, ze by to znamenalo ze budes musiet pribrat. A to ti tvoja choroba nedovoli, pretoze ta uz uplne ovlada. Uz nerozmyslas sama za seba. Uz sa za teba myslim Anorexia.
Uz len ked sa pohravas s myslienkou na anorexiu, uz vtedy ta ma v hrsti...
Moja dobra kamaratka lezala tri mesiace v nemocnici. Zlyhali jej oblicky v dosledku anorexie. Ma dozivotne nasledky, no je stastna ze zije, a ze moze vsade rozpravat o tom, kam ju anorexia dostala.
Ja mam s tym tiez nejake skusenosti, no nastasie mensie ako ona. V spravny cas som mala pri sebe ludi, ktori mi este v cas dokazali otvorit oci.
A ak chces napis mi TS, mam kontakt na jednu dievcinu, ktora bola anorekticka a dostala sa z toho, ta by ti snad mohla pomoct.
anorexia? @Ancovicka to vystihla... ja som to prezila.. hrozné niečo, a môžem byť rada že žijem.