takže mám taký menší problém.mám antivirus "avast"a dnes mi to našlo trójskeho koňa a ešte dačo na a neviem ako sa to volá.Ja sa v týchto veciach nevyznám a ono mi to presunulo do truhly a teraz neviem či to mám odtiaľ odstrániť,alebo to mám tam nechať...
nechaj to tam, nič sa nestane, ak to tam bude, v truhle je to chránené, čiže sa to už nemôže rozširovať na ďalšie súbory a nainfikovať celý disk... aspoň myslím, že je to tak, opravte ma niekto ak ma mýlim...
@Bibla počkaj si na radu niekoho skúsenejšieho.. ale myslím, že to môžeš takto nechať.. ideálnejšie by však bolo tú truhlu vysypať, čím sa ten vírus (takmer) nadobro stratí...
Ja mám skúsenosti s Avastom, keď tú truhlu nechaš nevysypanú, tak nič sa ti nestane, keď ju vysypeš, takisto sa ti nič nestane. Ale ak v budúcnosti budeš mať vírus, tak urob to isté čo teraz - presuň do truhly, nikdy žiaden vírus neodstráňuj, lebo existuju aj také typi vírusov, že ked ich odstranis, tak napachas vecsu skodu, nez samotny virus, pretoze napadnuta zlozka moze byt systemova, cize vznikne nejaky konflikt v systeme a ten nemusi fungovať.
Avast nie je až taky dobry, mám s nim skusenosti, ale velmi zle, upozorni na virus neskoro, neprerusi spojenie, pri testovani celeho PC sam avast virusy do truhly nehodi, musis ty, ked mas niekde nejaky nainfikovany, kludne ti ho spusti a pod...
Preto som presiel na eset smart security 4 a s tym som mimoriadne spokojny, dokonca nasiel viac virusov ako avast.
4) a) Potom mas zaciarknute policko odstranit najdene infiltracie - nechaj to policko zaciarknute.
b) Zaškrtni Kontrolovanie archívov
c) Klikni na rozsirene moznosti a zaciarkni detekovanie nebezp. aplikacii
d) Nastav aktualne ciele kontroly klikni na Zmeniť...vyskoci ti male okno a zaciarkni vsetky policka.
e) Daj OK a potom klikni na Kontrola.
5) Stiahne sa virus. databaza a prebehne kontrola PC, ktora trva v zavislosti a to takej, ze kolko vela programov mas na PC, môže trvať aj 2 hodiny.
6) Po kontrole zaciarkni policko Odinstalovat, AK BOLI NAJDENE INFILTRACIE, TAKTIEZ ZACIARKNI POLICKO ODINSTALOVAT ALE NEZBUDNI ZACIARKNUT POLICKO VYMAZAT INFIK. SUBORY Z KARANTENY - NEJAKO TAKTO PODOBNE TAM BUDE NAPISANE, PRESNE UZ SI NEPAMETAM.
7) Hotovo, odinstalovaci balik mozes z plochy taktiez odstraniť!
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
10 komentov
Avast nie je až taky dobry, mám s nim skusenosti, ale velmi zle, upozorni na virus neskoro, neprerusi spojenie, pri testovani celeho PC sam avast virusy do truhly nehodi, musis ty, ked mas niekde nejaky nainfikovany, kludne ti ho spusti a pod...
Preto som presiel na eset smart security 4 a s tym som mimoriadne spokojny, dokonca nasiel viac virusov ako avast.
1) Stiahni si Eset online scanner: » www.eset.sk/virus-info/eset...
2) uloz na plochu a spust ho
3) Po spusteni stiahne ti komponenty
4) a) Potom mas zaciarknute policko odstranit najdene infiltracie - nechaj to policko zaciarknute.
b) Zaškrtni Kontrolovanie archívov
c) Klikni na rozsirene moznosti a zaciarkni detekovanie nebezp. aplikacii
d) Nastav aktualne ciele kontroly klikni na Zmeniť...vyskoci ti male okno a zaciarkni vsetky policka.
e) Daj OK a potom klikni na Kontrola.
5) Stiahne sa virus. databaza a prebehne kontrola PC, ktora trva v zavislosti a to takej, ze kolko vela programov mas na PC, môže trvať aj 2 hodiny.
6) Po kontrole zaciarkni policko Odinstalovat, AK BOLI NAJDENE INFILTRACIE, TAKTIEZ ZACIARKNI POLICKO ODINSTALOVAT ALE NEZBUDNI ZACIARKNUT POLICKO VYMAZAT INFIK. SUBORY Z KARANTENY - NEJAKO TAKTO PODOBNE TAM BUDE NAPISANE, PRESNE UZ SI NEPAMETAM.
7) Hotovo, odinstalovaci balik mozes z plochy taktiez odstraniť!