@matwejo Ide mi skôr tak všeobecne, ako sa tam cítiš napríklad? Proste či z toho máš dobrý pocit a určite by si to odporučil ďalej Tiež ma zaujíma, ako to je s praxou, poprípade s robotou popri škole, dá sa niečo nájsť aj v nižších ročníkoch alebo až po bakalárovi? A ešte ako je to s matikou a programovaním, matiku na strednej máme prispôsobenú FEIke (integrály, derivácie, matice...) teda ževraj len programovanie som trocha odflákol počas celej školy tak či mám šancu to nejak zachrániť v prvých ročníkoch
@saksi pred nástupom do školy nemusíš ani vedieť programovať vôbec, len to budeš mať spočiatku ťažšie, no ak sa chce, všetko sa dá a nie je to nezvládnuteľné....stredoškolské integrály, derivácie, limity, matice sú oničom, nečakaj že to bude také aj na výške
@melipe230f bol som, len som chcel pohľad žiakov @eastsidewestside takže je to v pohode, nemusím sa o to strachovať ako to tam vyzerá, myslím tým že proste tým že nie sú príjmačky tak sa tam hlásia aj takí ktorí absolútne netušia, proste priśli skúsiť, či takí tam nie sú?
@saksi keď ťa to bude baviť, tak sa strachovať nemusíš, len potom si nad to budeš musieť sadnúť a zamakať.....jasne, že sú tam aj takí, všeobecne na technikách máš plno takých ľudí, ktorí to do vianoc zabalia...osobne takých poznám neúrekom, ide o priority, ak chceš fakt dokončiť školu tak dokončíš všetko, ak ovšem nie si úplný kokot
@eastsidewestside yes, pohoda, a ešte ma napadá, zatiaľ chodím na elektrotechnickú v trnave, čiže dosť elektroniky, merania a takéto srandy, využijem tieto poznatky ktoré som tu nachytal aj tam alebo je to úplne mimo a žiadne merania sa tam nedejú?
@matwejo pretože zo všetkých možností ktoré sa mi ponúkajú, zo všetkých prezentácii odborov ktoré som videl a mal si možnosť prehliadnuť ma API oslovilo najviac, hlavne teda BIS, baví ma matika, a mám jednoducho taký vnútorný pocit že toto by mohlo byť to správne rozhodnutie
Ahoj Toto ti odkazuje kamarát-druhák na API FEI: Budem k tebe úprimný a nechcem ti dávať falošné nádeje aké to je na FEI super, pretože realita je iná. Škola ako taká nie je ťažká a kľudne by mohla byť aj ťažšia. Ťažký je na nej prístup aký majú profesori (väčšina) ku študentom. Keďže prijali veľa ľudí chcú teraz veľa ľudí aj vyhodiť, čím úroveň výuky strašne klesá. Prednášky sú o ničom, na skúšky sa učíš zo starých skúšok a vedomosti aj tak zabudneš. Hovorím teraz konkrétne o API, viem že na iných odboroch to je lepšie. Programovať ťa nenaučia, zabrdneš do rôznych jazykov, ale všetko budú len základy. Ak sa chceš naučiť naozaj dobre programovať musíš sa učiť sám, pracovať na sebe, robiť vlastné projekty, alebo s niekym skúsenejším spolupracovať. Na programovanie vo voľnom čase sa ale čas ťažko hľadá, pretože sa musíš učiť aj na iné predmety do školy (ktoré sú mimochodom skoro všetky teoretické a všetko sú to len poučky) a plus si človek, niekedy chceš ísť aj von, zacvičiť, zašporotvať a podobne. Štúdium na FEI je len o titule, ak ti na ňom záleží, všetko ostatné sa vieš kľudne naučiť aj doma sám. Ja som momentálne druhák na Bc., mám spravené všetky predmety a pracujem popri škole v jednej IT firme. Pred FEI som nevedel programovať, avšak FEI ma to ani nenaučila. Niečo mi ukázali, oboznámili ma so základmi a ostatné som musel samozrejme dohnať sám. Na prax zabudni, škola je od praxe úplne ďaleko, dokonca sa stále učia niektoré staré metódy, ktoré sa reálne už nikde nepoužívajú. Chcem tu doklepnúť Bc. a potom ísť určite niekde preč, ďaleko od FEI. Nechcem ťa odradiť, ale bude pre teba lepšie, keď budeš pripravený. Keď API tak FEI určite neodporúčam, iné odbory áno. PS: nie je to žiadny flákač, hlupák a pod.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
@eastsidewestside takže je to v pohode, nemusím sa o to strachovať ako to tam vyzerá, myslím tým že proste tým že nie sú príjmačky tak sa tam hlásia aj takí ktorí absolútne netušia, proste priśli skúsiť, či takí tam nie sú?