Čaute,rozhodujem sa pre notebook Macbook 17',2011.
Chcel by som sa teda spýtať,či je vhodný na Elektrotechnickú školu. 4 gb RAM chcem nahradiť za 32 gb,a 750 gb disk nahradím za 1 TB. Zároveň by som sa pri tom chcel naučiť na niečom inom,a popritom
@grapfruit Musíte mať peňazí ... Zas nejaký syn podnikatela alebo politika... Okrádači............... Ale teraz k veci : Neviem, na čo ti bude taký notebook, no keď chceš, dokupuj... Doska MB PRO podporuje RAM-ky do 32GB, myslím...
@grapfruit tak to si vezmi vyssiu konfiguraciu 15, pripadne si ju sam nakonfiguruj..alebo ak ti nebude stacit, dokupis si casom..a ked uz mas dost penazi, odporucam namiesto klasickeho hdd ist do ssd..to by som spravil ako prve a rozdiel je viac nez obrovsky
@trdelniiiq Preto chcem počkať čo najdlhšie,dokým dorazia nové Macbooky na trh..Len škoda,že to je vo hviezdach,apple nič nevraví,google nič nevypľuje,informácie z druhej ruky...
Neviem či je práve 32gb ram potrebných ale ak ho chceš proste narvať do prasknutia tak prosím mimochodom apple ako značka samozrejme palec hore, keď sú peniaze ale tiež by som počkal .. tieto posledné modely a tie grafiky ich .. aj keď sú samozrejme vyladené inak ako na oknách .. ja chudobný študent kašlem na apple a siaham po xpsku od dellu napríklad aj keď neviem či je aj to zrovna príklad lacného ntb
@grapfruit tak posuskava sa, ze apple zacne vyrabat mb pro s telom airu..o tom sa uz hovori vyse roka a poslednu dobu tiez uniklo par informacii vonku..ale ako vsetko okolo apple, aj to moze byt len obycajna kacica a len blud ludi, ktori si to vymysleli a dalej to podavaju dalej
jedine co by mohla byt fakt pravda je to, ze nove displeje budu mat 2880x1800..a to uz potvrdili aj developeri, ktori testuju nove verzie mac os, pretoze zistili, ze niektore ikonky aplikacii uz maju "retina" rozlisenie ale na to si este pockame tak do maja-juna
@grapfruit podla mna si obycajny pozer, co do toho nevidi, len potrebuje mat drahu masinu 32GB nevyuzijes ani v tych najmokrejsich snoch. 17" macbook je nezmysel, budes ho nosit v turistickom ruksaku? Vymyslas picoviny.
Kup si 15" k 4GB ram pridaj dalsie 4GB, daj si tam 7200 otackovy disk a musi ti to bohate stacit na akukolvek pracu. Ak si to ides konfigurovat, tak si priplat za matny displej (lebo to leskle sklo je fakt na picu) a za usetrene drobaky si kup nejaku zakladnu SW vybavu.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
Nedávno som v jednom časopise čítal, že sa s kúpou Macbookov Pro oplatí počkať. Ďalšia generácia má mať displeje s veľkým rozlíšením a SSD disky.
@xauder Upravovať obrázky,videá,jednoduchšie programy,+ filmy,hry ( Iba CSko a GTAčko).
Ináč,tiež som to pozeral na macblogu,len je otázka času,kedy sa dostane do SK
@trdelniiiq Chcem vyšší výkon preto,aby som za 4 roky nekupoval nový,ale mohol mať 6 tento
nevieš o tom niečo?
jedine co by mohla byt fakt pravda je to, ze nove displeje budu mat 2880x1800..a to uz potvrdili aj developeri, ktori testuju nove verzie mac os, pretoze zistili, ze niektore ikonky aplikacii uz maju "retina" rozlisenie ale na to si este pockame tak do maja-juna
Kup si 15" k 4GB ram pridaj dalsie 4GB, daj si tam 7200 otackovy disk a musi ti to bohate stacit na akukolvek pracu. Ak si to ides konfigurovat, tak si priplat za matny displej (lebo to leskle sklo je fakt na picu) a za usetrene drobaky si kup nejaku zakladnu SW vybavu.