Uvažovala som o štúdiu architektúry. Chcela by som vedieť od ľudí čo to študujú, alebo o tom niečo vedia, či mám nejaké šance aj s gymnáziom ( rysovacie schopnosti niesú ktoviečo ). Prípadne čo si mám určite naštudovať. Ako prebiehali prijímacie skúšky? O
študuj architektúru hoci kde len nie na gymply , tam ťa stiahnu z kože (jedna kamarátka tam chodila a niektoré projekty robila aj dlhé hodiny a čoho sa dočkala? len ju zbuzerovali a tak to tam bolo celý čas. Aj mňa od toho odhovorila)
studium architektury je velmi narocne.nebojsa,mas sancu sa z gympla tam dostat.beru kazdeho druheho-tretieho.hovorim,len co viem.nestudujem to.dlhe hodiny sa tam rysuje,volny cas nemas ziaden.mna osobne rysovat nebavi.ale skusit mozes,vsak nic zato nedas
no a ako ti tuto niekto napísal, že nič nedáš za to, keď skúsiš - blboooosť.
architektúra nie je škola, ktorú ľudia študujú len pre titul. a okrem toho, ak zabiješ čo i len rok štúdiom niečoho načo sa po čase vykašleš, tak každú ďalšiu univerzitu si budeš platiť. ak nie celé štúdium, tak taký počet rokov, aký zabiješ na arch. čiže to určite nie je nič
Ak vieš kresliť busty, zátišia, modelovať niečo z hliny, aby to nevyzeralo ako zo škôlky a máš nejaký zmysel pre kompozíciu, na STU sa dostaneš. Aspoň na architektúru akokoľvek.
Ale na STU sa interier. design da studovat az po spraveni bakalarskeho s.
A pokial lepsie pocitas, ako kreslis, skus akukolvek inu architekturu, len nie tu v BA.
Ja sa tiež chystám na architektúru. Akurát sa idem prihlásiť k jednému výtvarníkovi na SZUŠ ktorý na prímačky na architektúru žiakov pripravuje. Prioritou pre mňa je dostať sa na TUKE nemám pocit že viem neako extra kresliť ale ešte mám čas to zdokonaliť aby som sa tam dostal. Berú tam 16 žiakov ale tam už sito pochopiteľne nieje Ak by som sa už tam nedostal tak BA to istí ale tam to je tvrdé. Viem že architektúra nieje žiadna ružová záhrada ale tak chcem si ísť za tým čo ma baví
@udy1 na mňa musíš polopatisticky..niesom taká domýšľavá a inak ďakujem...vôbec ešte neviem na ktorý smer sa poberiem..a čas tlačí...musím si vybrať voliteľné hodiny
Tak už moc na rozmýšľanie čas nemáš, nemali ste pohovory s psychológom? Ja som bol dnes pohovor mal (robili sme IQ testy pre vyber vysokej školy), povedal mi že predpoklady na to mám. Dnes sme dostali aj na výber semináre. Takže si dávam určite deskriptívnu geometriu a možno ešte dejiny umenia...alebo normálnu matiku...neviem. Ak si vyberieš smer architektúru určite si hľadaj aj neakú alternatívu.
@neyhlias .. ale dá sa to .. spolužiačka z gympľa ju študuje a nemala na gympli ani deskriptívu ani niš . ďalší spolužiak chodí na stavebnú a tiež to zvláda ..
@neyhlias výšky nie sú ťažké mám taký pocit .. .. aspoň ja som nezaznamenal nič ťažké na tej svojej .. príde mi to skôr ako stredný ktorá vyušuje len niečo iné a iným spôsobom ale nijako náročné
všetko čo si zaumieniš aj zvládneš .. tak podľa toho či ti niekto povie že je ťažká sa nerozhoduj .. mne tu každý vraví že mám ťažkú školu a pritom vôbec
@neyhlias ale nie . to nie ... ja si len uvedomujem svoju blbosť plnohodnotne ... všetko sa to vyváži .. to lepšie tým zlým . a ja si len uvedomujem to zlé ....
no ja tiež ...hoci ešte naisto neviem...lebo teraz som 3.na strednej ...odbor mam propagačna grafika a niečo ako architekt alebo niečo take by mohlo byt dobre si myslim
Dlhodobo pripravujem na prijímacie skúšky na školy Architektúry.
Konzultácie k vypracovaniu komplexného portfólia.
Doučovanie teórie, umenia, kresby.
Kreatívne cvičenia simulujúce prijímacie pohovory na školách v SR/ČR.
Zdravím, som študent na gympli, druhák a chcel by som ísť študovať dizajn, architektúru som asi aj zavrhol preto že je to vraj ťažká škola atď. Ale mal by som záujem študovať interiérový dizajn. Mám vyhliadnuté školy TUKE fakulta umenia, katedra dizajnu, ďalej tuzvo vo zvolene katedra dizajnu nábytku a interiéru, potom VšVU bratislava dizajn a STU bratislava ale tam neviem ako to lebo je tam fakulta architektúry a urbanizmu a potom je tam odbor dizajn, to sa študuje ako magister alebo aj ako bc? Alebo bc sa študuje len architektura? Chcel by som vyštudovať magistra tak že podla toho si vybrať aj školu, mohli by ste mi poradiť? Ďakujem.
Dlhodobo pripravujem na talentové prijímacie skúšky - na školy Architektúry.
Doučovanie teórie, umenia, kresby, stereometrie, deskriptívnej geometrie,...
Kontakt: laco.b.pp@post.sk
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
35 komentov
ale myslím, že sa to dá zvládnuť, no odporúčala by som nejaké kurzy kreslenia alebo výtvarnú, pretože študijná kresba sa všade vyžaduje
kresli, produkuj, produkuj, produkuj, vytváraj!
@neyhlias tuke v Košiciach, este tam nie som, len sa chystam byt
architektúra nie je škola, ktorú ľudia študujú len pre titul. a okrem toho, ak zabiješ čo i len rok štúdiom niečoho načo sa po čase vykašleš, tak každú ďalšiu univerzitu si budeš platiť. ak nie celé štúdium, tak taký počet rokov, aký zabiješ na arch. čiže to určite nie je nič
Ale na STU sa interier. design da studovat az po spraveni bakalarskeho s.
A pokial lepsie pocitas, ako kreslis, skus akukolvek inu architekturu, len nie tu v BA.
my sme mali deskriptívu ako predmet, ale tento rok nám ju zrušili ..
všetko čo si zaumieniš aj zvládneš .. tak podľa toho či ti niekto povie že je ťažká sa nerozhoduj .. mne tu každý vraví že mám ťažkú školu a pritom vôbec
Doučovanie teórie, umenia, kresby.
Doučovanie teórie, umenia, kresby, stereometrie, deskriptívnej geometrie,...
Kontakt: laco.b.pp@post.sk