ahojte, zapojila som sa do súťaže, kde trebalo natočiť video. Tak ho mám, ale použila som do ňho pesničku, kt. je chránená autorským právom. Je tam z nej ani nie polka a počula som niečo, že autorské právo sa nezťahuje, respektíve netreba povolenie na pou
kedze mam z toho statnicu, odpoviem. pokial pouzijes cele dielo abo jeho cast na vytvorenie noveho diela, nie je potrebny suhlas majitela, ak ho spravne uvedies v titulkoch. a ked z toho nemas zisk, tak uz sa vobec nemusis trapit.
@antifunebracka ja z toho zisk budem mat ak vyhram a nemam to uvedene v titulkoch, ale v description pod videom, bachla som tam aj cisla paragrafov keby nahodou.
@antifunebracka jaj a este ze je to medzinarodna sutaz a porodcovia su v UK, su tie prava medzinarodne ci len na slovensku to hentak plati? Lebo viem, ze napr fair use je v usa, ale fair dealing je uz v uk, tak mozno aj na slovensku je nazov a teda aj obsah iny/poupraveny
myslim, ze je to zosuladene, toto pravo sa vztahuje na ludi z SR, cize tam pa3s. pri takych sutaziach sa rata, ze pouzijes nejaky song ako podmaz, ale fakt tazko povedat, kedze je to v inej krajine... viem, ze napr youtube odstrani zvukovu stopu, ak je tam pouzita nejaka mainstreamova pesnicka, obcas dokonca aj video zmaze, cize... over si to pre istotu, medzinarodne pravo sme nemali nie je nejaky koordinator zaoberajuci sa nejasnostami sutaziacich?
a k veci.. skor nez sa bat porusenia autorskeho prava by som sa bal ci ti to video do tej sutaze vobec akceptuju.
neivem ake su tam podmienky, avsak pouzitie pesnicky na ktoru nemas prava je zvacsa proti pravidlam.
ad autorske pravo- kedze ide len o sutaz a ty vytvaras vlastne dielo v ktorom pouzivas niecie ine, tak je podla mna dolezita i intenzita pouzitia a dolezitost.
@antifunebracka chcem sa spytat, ze ked si chcem zalozit stranku kde budu epizody z jedneho serialu a budem tam davat len embed na video tak ze ci sa to na slovensku napovazuje za zlocin.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
snad si to pamatam dobre
Alebo inak: nesnaz sa byt vtipny za kazdu cenu.
Inak diiik
takže kein stress
ale autora vždy uveď aspoň zo slušnosti
@flemi hovori sa aj ze osem ale je to blbost s tymto, okrem toho ja kopirujem polku pesnicky, nie takty.
@kikushenka
a k veci.. skor nez sa bat porusenia autorskeho prava by som sa bal ci ti to video do tej sutaze vobec akceptuju.
neivem ake su tam podmienky, avsak pouzitie pesnicky na ktoru nemas prava je zvacsa proti pravidlam.
ad autorske pravo- kedze ide len o sutaz a ty vytvaras vlastne dielo v ktorom pouzivas niecie ine, tak je podla mna dolezita i intenzita pouzitia a dolezitost.