išla som teraz cez víkend cez to Prešov - Trnava, BA - Prešov...a všetko v pohode, trochu strachu tam bolo ale všetko dobre dopadlo =D len sa treba radšej dopredu opýtať či ten človek potom bude chcieť peniaze, lebo niektorí asi nepochopili že to tam treba napísať a potom spôsobia človeku veľký šok =D
poradím ti celkom jednoducho cestujem tak už roky mám zbehanú celú európu a bol som aj v ázii aj v usa som trošku stopoval bolo by to na strašne dlhé vykecávanie, ale neodporúčam stránky, vždy je tam menšia istota že ťa vezmú môže si to ten človek nakoneic rozmyslieť, ja výlučne stopujem bez tabuľky a len naživo zastavujem a dohadujem sa a vždy som sa dostal kam som chcel dokonca aj tam kde som nemal namierené, raz som sa len tak s jedným pánom previezol do holandska aj s jeho ženou išli kúpiť jedno auto mali to ako menší výlet a boli natoľko milí že ma na tie tri dni vzali so sebou pritom som mal namierené do školy netreba sa nič pýtať ohľadom peňazí, nikto odomňa nepýtal ani cent nikdy pretože by to bolo ako nelegálne taxi a jednak dôstojnosť zohráva rolu, ešte sa ti stane aj že ti zaplatia obed a dokonca aj na slovensku ak je to dlhšia trasa alebo kávu ponúknu kadečím nikdy netreba odmietať aby sa dotyční neurazili, potom ochota upadá, stalo sa mi že ma jeden pár vzal aj 130 km úplne iným smerom čo bolo neskutočne úžasné, najlepšie je sa učiť z vlastných skúseností ľudia natárajú kadečo, garantujem že je to bezpečnejšie ako cesta autobusom alebo vlakom a nech sa ani nik nepokúsa apelovať na pohlavie... autá ktoré ťa môžu zobrať tak z tých 100 zastavení je aj na slovensku naozaj slušné od upravených šporťákov cez limuzíny SUV a kadečo rýchla jazda takisto ak sa niekto potrebuje vyžívať tak bežne na diaľnici od BB smer BA sa prevezie aj vyššou rýchlosťou ako 200 km/h moja skúsenosť je 230 km/h na Audi A6 2.7T, západná európa a južná je jednoznačne najsamlepšia česko je asi nasprostejšia krajina tam sú najneochotnejší ... stalo sa mi aj že mi nanútili peniaze aby som radšej šiel vlakom ako stopom, jeden pár okolo 35 rokov čo ma viezol neskutočné množstvo zaujímavých ľudí, chystám sa o tom aj napísať knihu ak budem mať čas, najlepšie je si vyberať miesto kde ide auto nižšou rýchlosťou prehladnosť a možnosť zastavenia a pekný úsmev vyčariť a je takmer isté že niekto zastaví a nestrácať dobrú náladu
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
6 komentov
Zo zahraničných ma napáda: www.hitchwiki.org