takze zajtra idem na olympiadu zo Z..no a ucitel nam dal take papiere ze co tam asi bude..skoro vsetko viem..len neviem ze urci azimut a take ciary su tu a iba viem ze sa to ma dačo z uhlomerom len neviem ako a čo ..ze ci by ste mi vysvetlili ako sa to p
@8 on nas tam vsetkych nahlasil dnes a iba jak sme odchadzali zo skoly podal papiere do ruky a odisiel .. a my nepreberame take blbosti ale mesta slovenska ameriku atd ..no to je jedno ja sa este v skole popytam ale tak dik
1. najdes si mapu kde su obidve mesta vyznacene.....
2. spojis si ich useckou/priamkou
3. z prveho mesta, ktore mas uvede...(z ktoreho sa mas niekde dostat -zositi azimut-pod akym uhlom s atam dostanes)...no tymto mestom si predlzils/prevedies/"pretiahnes" priamku smerujuca na seve
-tuto mnoho ludi urobi chybu, lebo potiahne priamku kolmo na vrchnu stranu mapy, ale tuto je dolezie orientovat sa podla najblizieho poludnika , lebo ten smeruje n aS...cize si potiahneme priamku cez dany bod(mesto v tvojom pripade)...tak yb dana priamka bola priblizne rovnobezne s najblizsim poludnikom.....
4. uz ti staci len prilozit uhlomer na danu priamku tak aby stred uhlomera bol v danom meste a zmeries uhol medzi priamkou z kroku 2. a 3....vysledny uhol je uhol medzi tymito dvoma priamkami....a uhly s apocitaju v smere hodinkovych ruciciek....
.....ak ti to nepomohlo napis TS-ku a mozno este stihnem poslat nejaku mapu s popisom...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
ale musím sa pochváliť, raz som sa dostala do dalšieho kola!
2. spojis si ich useckou/priamkou
3. z prveho mesta, ktore mas uvede...(z ktoreho sa mas niekde dostat -zositi azimut-pod akym uhlom s atam dostanes)...no tymto mestom si predlzils/prevedies/"pretiahnes" priamku smerujuca na seve
-tuto mnoho ludi urobi chybu, lebo potiahne priamku kolmo na vrchnu stranu mapy, ale tuto je dolezie orientovat sa podla najblizieho poludnika , lebo ten smeruje n aS...cize si potiahneme priamku cez dany bod(mesto v tvojom pripade)...tak yb dana priamka bola priblizne rovnobezne s najblizsim poludnikom.....
4. uz ti staci len prilozit uhlomer na danu priamku tak aby stred uhlomera bol v danom meste a zmeries uhol medzi priamkou z kroku 2. a 3....vysledny uhol je uhol medzi tymito dvoma priamkami....a uhly s apocitaju v smere hodinkovych ruciciek....
.....ak ti to nepomohlo napis TS-ku a mozno este stihnem poslat nejaku mapu s popisom...
no a diki za vysvetlenia,som tu olympiadu skoro celu vedela,tak by som mohla postupiť