takze,som z RV,prijali ma na vysku do bb(fhv) aj ba(ffUK),odbor prekladatelstvo a tlmocnictvo(aj/nj) a neviem sa rozhodnut potreboval by som info od osob,ktore tieto skoly navstevuju,ako je to s kvalitou vyucby,ubytovanim(asi najhlavnejsie,netuzim po i
Podľa mňa by bola lepšia BA, lebo UMB má problémy s akreditáciou a mohlo by sa stať že po skončení bakalára by si nebohol pokračovať v štúdiu na magisterskom stupni.
a pýtala som sa známej, ktorá tam chodí /má kombináciu aj - portugalčina/ a, vravela, že to nie je úplne jednoduché. vraj po anglicky musíš dosť drtiť, mať nad 90%, aby si šiel ďalej a je tam nejaký profák, u ktorého na začiatku roka nespravilo skúšku 55 ľudí zo 100, ale tak no...
čo sa ubytka týka - nie všetky intráky sú v takom zlom stave, ako píšeš a čo sa týka privátu, to sa musíš už tuná konkrétne poobzerať, určite sa dá čosi nájsť, minimálne nejaký bytík, kde by si býval (asi aj s inými) ľudmi, aby ste to zvládali finančne..
tak ja by som si vybrala BA, kamaratka teraz konci nemcinu-svedstinu a ze je to skvela skola, vela skusenosti nabrala, uz bola par krat vo svedsku , o BB neviem nic
ale ubytko- privat v BA pod 350eur/mesacne (aj to je len nejaka garsonka) nenajdes, a v BB je podla mna urcite lacnejsie, intraky...to bude asi vsade rovnako zle
v BB je problem s akreditaciami... z roka na rok tam ubuda magisterskych programov a dokonca chcu UMB vziat statut univerzity - mala by to byt "len" vysoka skola... ja som na FifUK, studujem anglictinu (ucitelsky odbor, ale s prekladatelmi mam 80% predmetov spolocnych) a prekladatelia ktorych poznam su spokojni, maju lepsich profakov ako ucitelia a nemaju problem zohnat si v BA dobre platene brigady
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
11 komentov
ja idem na švédčinu - angličtinu
a pýtala som sa známej, ktorá tam chodí /má kombináciu aj - portugalčina/ a, vravela, že to nie je úplne jednoduché. vraj po anglicky musíš dosť drtiť, mať nad 90%, aby si šiel ďalej a je tam nejaký profák, u ktorého na začiatku roka nespravilo skúšku 55 ľudí zo 100, ale tak no...
čo sa ubytka týka - nie všetky intráky sú v takom zlom stave, ako píšeš a čo sa týka privátu, to sa musíš už tuná konkrétne poobzerať, určite sa dá čosi nájsť, minimálne nejaký bytík, kde by si býval (asi aj s inými) ľudmi, aby ste to zvládali finančne..
ale ubytko- privat v BA pod 350eur/mesacne (aj to je len nejaka garsonka) nenajdes, a v BB je podla mna urcite lacnejsie, intraky...to bude asi vsade rovnako zle