@makacik aj Cčko aj tamta blbost? nechapem, ved to dobre pochopis aj v C normalne, ked niesi uplne sprosty ...
viem slusnu kopu jazykov a aj abstraktnu uroven programovania a high-level robustne veci, ale tamto ked som videl mi to prislo chaoticke jak hovado, .. uz aj pascal mi pride chaoticky ... ale to by si pochopil keby si s tym robil ako ja
lol môj 9 ročný bratranec by ti to podla mna vedel povedať chodí na súťaže s druhostupniarmi a povyhrával už tablety a celoslovenské a aj medzištátne súťaže... neviem či naposledy nebol aj majster európy alebo tak nejak 8)
@matwejo nahodou, my sme v tretiaku na gympli brali pol roka C, potom asi dva tyzdne Comenius Logo (taka korytnacka co kresli , potom C++, a potom v stvrtaku Javu... a ta korytnacka bola uplne super, lebo sa v tom uplne prirodzene robi rekurzia, ktoru sme sa na tom naucili pouzivat.
ale priznavam, ze vyuzitie Baltika pre stredoskolakov tak lahko nevymyslim.
@nenay a myslis ze vies tu rekurziu aj v c, c++, jave dobre? ak si myslis, ze hej dam ti priklad v TS a povedzme take dve-tri hod ...
taketo obrazkove pseudosyntax jazyky podla mna robia len programovaciu iluziu a pri vyssich jazykoch tomu nechapes hlbsie ... a v 16tich to fakt chce normal jazyk
@matwejo netvrdim, ze ju viem dobre, ale po tej korytnacke mi zrazu vsetky rekurzivne problemy, s ktorymi som sa stretla, prisli uplne prirodzene (A momentalne to uz neviem ani v korytnacke, kedze som rok nic neprogramovala a asi by mi robilo problem hocico viac ako Hello world :/ )
Ako ja netvrdim, ze chlapec ma teraz len Baltikovat a neviem co, ale na uplne basic understanding je to podla mna super.
(Raz som doucovala chlapca na komisionalky z HTML... a na to, ake bolo to ucivo priserne lahke, by si neveril, ako strasne to nejde cloveku, ktory nema ani zdibec predstavu o programovani. Jemu by taka skusenost s Baltikom velmi pomohla.)
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
28 komentov
to kolko mas rokov?
a preco hovorite, ze sa v tom "programuje"?
a vôbec si nepamätám, ako sa v tom programuje...
Ale páči sa mi
tak si pogoogli, urcite na to nieco bude na internete
viem slusnu kopu jazykov a aj abstraktnu uroven programovania a high-level robustne veci, ale tamto ked som videl mi to prislo chaoticke jak hovado, .. uz aj pascal mi pride chaoticky ... ale to by si pochopil keby si s tym robil ako ja
ale ja ti nepomôžem
momentálne končím moju alternatívnu karieru programatora
(najlepšie je "programovať" keď ti na 3/4 pc nefunguje a vyučujúci ti ani nevedia vysvetliť na čo daný program slúži)
ale priznavam, ze vyuzitie Baltika pre stredoskolakov tak lahko nevymyslim.
taketo obrazkove pseudosyntax jazyky podla mna robia len programovaciu iluziu a pri vyssich jazykoch tomu nechapes hlbsie ... a v 16tich to fakt chce normal jazyk
Ako ja netvrdim, ze chlapec ma teraz len Baltikovat a neviem co, ale na uplne basic understanding je to podla mna super.
(Raz som doucovala chlapca na komisionalky z HTML... a na to, ake bolo to ucivo priserne lahke, by si neveril, ako strasne to nejde cloveku, ktory nema ani zdibec predstavu o programovani. Jemu by taka skusenost s Baltikom velmi pomohla.)