1. nerob to. ak nejde, tak proste nejde. neviem ako je to vo všeobecnosti ale z mojej skúsenosti silená báseň nestojí za nič
2. brainstorming. nesnaž sa dávať dokopy verše, ani vety, len tak sa nalaď to žiadanej atmosféry a nechaj si hlavou poletovať pocity, myšlienky, predstavy, obrazy, zvuky, slová. ak nájdeš nejaké čo k sebe pekne sedia, tak ich spoj dokopy, a nechaj poletovať ďalej... postupne sa ti takto začne vyskladávať predstava scény, alebo čohokoľvek čo chceš opísať, a zároveň s tým viet a slov (a často priamo rýmov a veršov) čo chceš na jej opísanie použiť. znie to hrozne umelo, ako to teraz vysvetľujem, ale po chvíli je to automatický proces.
bez teba som bez radosti"... atd dalej sa mi uz vymyslat nechce , neni to nic svetoborne ale dajme tomu (teda mal som tam toho viac ale radsej som to vymazal
Keď ťa vidím tvorí sa mi na čele vráska myslím že to bude láska.Z radosťou ti donesiem jarný kvet si pre mňa celý svet. Strašne moc ťa ľúbim aj ti to na píštalke vytrúbim. Máš tvár ako porcelán moja láska je večná ako oceán.Strašne ti smrdia nohy môžem o tom napísať aj slohy. Máš konskú hlavu a kľudne ti rozkopem tlamu.
hlavne nepísať na silu, pretože tie rými tak budú aj vyzerať, ako sa raz môj brat snažil rýmovať a vzniklo z toho:
Prajem ti krásnu dobrú nocku,
aby si do rána zjedla kocku...
Takže vidíš, veľmi na silu to nejde, radšej si pozri nejaké básne, ktoré by si mohla použiť..a keď už veľmi chceš písať, tak ani nemusíš rýmovať na silu, aby to nebolo veľmi umelé...básni o láske je strašne ale strašne veľa..aj pre skúseného básnika by bolo ťažšie napísať niečo, čo tu ešte nebolo ale veľa šťastia prajem
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
25 komentov
daj si guľu na nohu ( cca 80 kg ) choď k rieke,vyzleč sa,utop sa.
Ale kedže už je noc tak
tak si čo
Fú,neviem,nepíšem básne
pytat sa co mam robit a hodit si sem este temu O____O
first of all... precitaj toho fest vela ak to chces pisat
1. buď to napíš tak, ako to cítiš, nech to už bude akékoľvek
2. alebo nič také nepíš, lebo ak ti s tým pomôže niekto iný, tak to už nebude v istom zmysle ani od teba (v prípade, že to chceš niekomu venovať)
ale vacsinou musis mat inspiraciu, a na takuto temu duplovane.
no @filinko píše básne tejto tematiky
1. nerob to. ak nejde, tak proste nejde. neviem ako je to vo všeobecnosti ale z mojej skúsenosti silená báseň nestojí za nič
2. brainstorming. nesnaž sa dávať dokopy verše, ani vety, len tak sa nalaď to žiadanej atmosféry a nechaj si hlavou poletovať pocity, myšlienky, predstavy, obrazy, zvuky, slová. ak nájdeš nejaké čo k sebe pekne sedia, tak ich spoj dokopy, a nechaj poletovať ďalej... postupne sa ti takto začne vyskladávať predstava scény, alebo čohokoľvek čo chceš opísať, a zároveň s tým viet a slov (a často priamo rýmov a veršov) čo chceš na jej opísanie použiť. znie to hrozne umelo, ako to teraz vysvetľujem, ale po chvíli je to automatický proces.
vydrzi dlho ked je zcelena
krasna je ako zlatovlaska
kym znici ju noznic sila zakerna
bez teba som bez radosti"... atd dalej sa mi uz vymyslat nechce , neni to nic svetoborne ale dajme tomu (teda mal som tam toho viac ale radsej som to vymazal
ale "chce" by som nahradil inym slovom ale akym to je uz na tebe
Tužim po tebe dlhe roky,a pocujem len same kroky
Lubim a tužim , po takom cloveku jak si ty to sa tak tuto na birdzi nevidí. Skladala som to cele prazdniny, až som si precitala noviny.
Buď to pôjde samo od seba, alebo to budeš siliť, čo v konečnom dôsledku v tej básni aj bude cítiť.
Nesil to, ono to pride samo ak sa budes potrebovat vypisat. Preto aj teraz nepisem
Prajem ti krásnu dobrú nocku,
aby si do rána zjedla kocku...
Takže vidíš, veľmi na silu to nejde, radšej si pozri nejaké básne, ktoré by si mohla použiť..a keď už veľmi chceš písať, tak ani nemusíš rýmovať na silu, aby to nebolo veľmi umelé...básni o láske je strašne ale strašne veľa..aj pre skúseného básnika by bolo ťažšie napísať niečo, čo tu ešte nebolo ale veľa šťastia prajem
je s tým problém trošíčku
toto som vymyslela za celý svoj život
Ale keď tvorím nepoviem si: "fájn a teraz si utvorím básničku o láske"
keď ma niečo napadne, napíšem to. Aj o láske som už vytvorila bez problému