Uz asi pred dwoma mesiacmi sa mi dodrbal LCD monitor, tak som ho zaniesol na reklamacku, ale oni mi ho po par dnoch wratili ze mu nic neni. Tak som ho doma odskusal, samozrejme nesiel, tak som im ho tam znowa zaniesol odskusali ho a ked som tam bol uz aj
tak wzdy lepsie nez windoze ktory mi nic neprestawowal a widel som len same pasy cez ktore som sa ledwa preklikal.. Na mojom Ubuntu mi staci sprawit: dpkg-reconfigure xserver-xorg
Ale tak serem na to lebo newjem ako by sa to zachowalo ked mi dojde LCD.. Staci mi len xorg.conf na nejakom starom monitore a grafiku si tam pridam uz tu swoju.
To tommyhot, na windowse sa to da aj manualne prenastavit, staci ak vbehnes do prenastavovacej konzoly chkdks cez boot cd win, a par prikazmy prenastavis rozlisenie, pripadne nastavis default settings
Len ten prikaz som ty hnili hladat, niekde si ho na nete najdy, len viem ze mi to tak niekedy robili
Ale sak uz to mam dobre 800*600 sice ani newjem co som tam klikal lebo som toho wela newidel.. Sak uz by mal dojst kazdu chwilu monitor z reklamacky, tak konecne 1280*1024
No ono je tam pridane aj 800x600 a dal som to aj do uwodzowiek nech to bere ako defaultne nastawenie, ale tam ide o to ze je tam stale nastaweny ten LCD monitor, a newjem co tam mam dat aby tam bol ten stary 15 rocny..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
6 komentov
Ale tak serem na to lebo newjem ako by sa to zachowalo ked mi dojde LCD.. Staci mi len xorg.conf na nejakom starom monitore a grafiku si tam pridam uz tu swoju.
Len ten prikaz som ty hnili hladat, niekde si ho na nete najdy, len viem ze mi to tak niekedy robili
Modes 800x600
v xorgu by to nevyriesilo? (ale cca nejak tak to bolo)(ja viem ze je to uz OT ale aj tak ... klikacky nemam rad )