@rytmusnajlepsireper ale zalezi kto ma aky pristup k zodpovednosti vies, no nic vsak mas to povolene tak sup sup lebo ti toho ujde , .. ze a ptm su len nabuchane a zufale truby chuderky
nemyslím si, že je to o dosť horšie ako to bolo v minulosti. akurát sa o tom viac hovorí. sexuálne témy prestali byť tabu - skôr naopak, ľudí láka táto témetika a preto to aj novinári využívajú. nafukujú, nafukujú,...
tak ako v minulosti, aj teraz, sú mladí, ktorí "o vienok" prišli na základnej, ale aj takí, ktorí po 20tke.. napr. u mňa v okolí je stále viac mladých čo nemajú sexuálnu skúsenosť ako tých čo majú - a to už nie som na základnej...
a inak tiež súhlasím s tým, že od 15 r. nikoho nič do toho či s niekým sexujem alebo nie. a nemyslím si, že je to o zodpovednosti, aj 15 ročný človek dokáže pristupovať k sexu zodpovedne
@tasha5 myslim si ze pokojne mozes mat deti ako ich budes vychovavat poriadne a budes ich viest k zodpovednosti ohladom tychto veci a postupne im vsetko vysvetlis a vela sa s nimi o tom budes otvorene rozpravat lebo osveta na skolach je fakt za nula bodov v tychto veciach :/
patrim k nim, a co? som dost rozumna a zodpovedna, to kvoli tomu nechces mat deti omg? su 1000krat viac pripeceni a horsi ludia ako ja, s tym kedy "to" stratis to vobec nesuvisi.. teda je rozdiel ked sa 15tka vyspi s kazdym koho uvidi, ale ja mam stabilneho partnera, cize.. vsetkych do jedneho vrecka, ano, krasne
poďme sa tu teraz ľutovať a nadávať, aká je skazená a neviem aká mládež a deti! Nech sa páči.
je to ich vec. keď to tak ja nechcem, tak to tak nerobím. a moje deti sa budem tiež snažiť aspoň nejako vychovať. ostatní nech sa množia aj v plienkach.
@sugy1 nuz co chcem tak urobim, ma to vytaca tak co , ci som taka puritanka abo aj nie nakoniec .. .a ako ze posl. dobou, ?nemyslim si ze objektivne hodnotis
A je každého osobná vec, kedy začne sexuálne žiť.. či si tým pokazí život alebo nie, to je jeho problém...
... každopádne by ľudia nemali hned súdiť dievča, ktoré stratí panenstvo v 15-tich ked nevidia do jej vzťahu... ak je dievča rozumné a tak isto partner, ak spolu majú niečo odžité a má to aj budúcnosť tak v tom nevidím problém.
Babenky, ktoré odo dňa svojich 15tich narodenín j*bú o preteky s kýmkoľvek ľutujem.. ale je to ich vec.. ich život
@sorciera vravím že ked nevidíš do vzťahu tak neodsudzuj.. samozrejme že sa to dá aj v pätnástich... odžité neznamená byť spolu 2 roky napríklad.. znamená to, že dvaja sa poznajú dostatočne dobre na to, aby urobili takýto vážny krok vo vzťahu
@tunidlo citala a moja reakcia je rovnaka...v 15tich, stabilny partner???....neviem, ci v 15tich vobec vie, co to stabilita partnerstva znamena (popravde, ja prist o to v 15tke....to je jedno s kym....tak sa idem od hanby zakopat...)......ale to som ja.....dnes je moralka povolnejsia.....
@veroniques ze uz rok ...to ste teda spolu prezili ...ako vravim.....nie je to dlzke vztahu, sama vravis....a v 15tich ti zarucujem...ze v buducnosti sa tento isto nenachadza....(aj ked bodaj by bol...)....nie je to o tom, ze to robia vsetci (aj ked nerobia, eln o tom rozpravaju)....tak to robme aj my.....treby byt na to psychicky aj fyzicky pripraveni...co si priznajme 15rocne deti maloktore su....inak ruka v ruke s tym ide zodpovednost........ak sa ti nahodou postasti otehotniet (co hadam nie)....tak hadam budes aj v tomto zodpovedna...hm?
@sorciera vôbec ma nepoznáš a ideš mi tu niečo vysvetľovať.
Považujem sa za dosť rozumného človeka a tak isto je na tom aj môj priateľ.
Nie nie je to o dlžke vzťahu takže nezáleží na tom či som s ním rok alebo dva.. prežili sme veci, ktoré nás v niečom utvrdili, sme si navzájom oporou a pomáhame si.
Zaručiť mi to nemôžeš a prosím ťa, ani sa o to nesnaž.
Ako môžeš vedieť či som alebo nie som psychicky alebo fyzicky pripravená?
Máloktoré 15 ročné deti sú? Ty si typický príklad človeka, ktorý hádže všetkých do jedného vreca... daleko sa s týmto nedostaneš.
Myslím na následky.
Dalej túto tému s tebou rozoberať nemienim... tvoje názory sú dosť odmedzené... nepripúšťajúce aj nejakú inú možnosť ako "15 ročné hlúpe nezodpovedné decko čo to chce robiť pretože to robia všetci"
@veroniques psychologia nepusti ...a nedavaj mi do ust slova, kt. som nenapisala ...sama si sa tak oznacila.....vela stastia ti prajem (lebo kopa ludi reagovala presne ako ty...a teraz presne viem, kde su....)....v podstate mi je to ejdno, co so svojim telom a zivotom robis....(nastastie nie je moje ...ale vyjadrit svoj nazor mozem, ci?....dakujem
@hoperpohroma nie, nechapes...ale ani to neocakavam....(v tom veku sa to tazko chape...a este tazsie vysvetluje).....zopakujem pre pochopenie, vyjadrila som svoj nazor...a je mi suma fuk, s kym trtosis,ok?......pekny vecer
@veroniques Nesúď nikoho pokiaľ si aspoň deň neprešiel v jeho šľapajách... A tak každý to robí,že niekoho súdi,ale treba sa snažiť robiť to čo najmenej...
@veroniques ??? kde som ta to akoze odsudila?....sama seba sudis...opakujem sa!!!....je mi jedno s kym trtkas...je to tvoj zivot, tvoje telo....ci vyjadrenie nazoru je trestne?.......(nikde som nenapisala, ze sudim...zato ty lutujes tie, co j.bu opreteky s kymkolvek...tvoj prispevok.....)kto tu sudi ludi? dobru noc, babika
"v tom veku sa to tazko chape...a este tazsie vysvetluje"
"treby byt na to psychicky aj fyzicky pripraveni...co si priznajme 15rocne deti maloktore su....inak ruka v ruke s tym ide zodpovednost.."
"ze uz rok...to ste teda spolu prezili...ako vravim.....nie je to dlzke vztahu, sama vravis....a v 15tich ti zarucujem...ze v buducnosti sa tento isto nenachadza...."
"citala a moja reakcia je rovnaka...v 15tich, stabilny partner???....neviem, ci v 15tich vobec vie, co to stabilita partnerstva znamena"
@sorciera slečna, ideš mi tu niečo vysvetlovať a nepoznáš význam slova súdiť?
Prečítaj si po sebe všetky svoje prípsevky a ak tam nenájdeš čo i len náznak súdenia tak prepáč, ale tvoje iq je naozaj veľmi nízke.
Prečítaj si ten môj príspevok celý láskavo.
Ty si ma označila za nerozumné, nezodpovedné decko ktoré to chce robiť pretože to robia všetci a pri tom ma vôbec nepoznáš zatiaľ čo ja som vyjadrila názor na dievčatá, ktoré sa netaja tým že to robia len preto... stále žiaden rozdiel tam nevidíme?
@hoperpohroma uz len tolko, ze narabas so slovom "sudit" a absolutne nevies jeho vyznam....to by ste potom museli byt odsudeni vsetkymi psychologmi (a este sud ta mozes odsudit....
@veroniques po prve, nie som slecna.....po druhe.....ukaz mi stat, kde som teba konkretne oznacila za nerozumne a nezodpovedne decko?....teba konk. ...lebo ja som pisala vo vseobecnosti...ak si si envsimla, alebo neprecitala.....ibaze by si bola moc vztahovacna a nejaka pravda v tom bude.....(pre pochopenie....nesudim ta...)
@sorciera je mi úplne jedno či si slečna alebo nie.. prepáč madam za nesprávne oslovenie.. hádam som ti nijako neublížila.
Písala si vo všeobecnosti do ktorej si ma zaradila.. a ked si to nevieš priznať, ešte sa tu budeš obhajovať .. tak s tebou naozaj nie je o čom.
Pre mňa je dospelý človek ten, čo vie normálne komunikovať a jeho názory sú na úrovni a nie niekto kto má nad 18 takže prepáč ale ty pre mňa dospelý človek nie si... pretože usudzujem že to si mi tu chcela dokázať.. že kto si ty a kto som ja... kto má rozum a kto nie...
V príspevku @43 máš vyňaté tvoje súdenie... a ak to podľa teba súdenie nie je tak mi prosím pani psychologička vysvetli čo slovo súdiť znamená
@tunidlo ved ja nepopieram, len vravim to, co je v psychologii zname.....jasne, ze niektori su vyspelejsi a iny nie.....ale je rozdiel medzi 15 a 18rocnym clovekom....(mozno maly ale je!).....proste psychologia nepusti (psychika cloveka sa vyvija vekom).....a s tym odzitim......neviem, co konk. veroniques myslela...napisala nieco odzite...co odzite?....v 15tich s niekym zijes? napr.?...v 15tich mozu mat za sebou akurat tak tu rocnu zamilovanost.....neviem ake vztahove problemy moze taky mlady clovek prezivat, ci odzivat?....to, ked ich to vedie k tomu, ze su na sex pripraveni...nech sa paci.....
@veroniques ty si sa tam zaradila sama......@tunidlo ....vidis teraz ten rozdiel v psychike?.....ja uz som tu 4krat spomenula, ze mi je u riti, skym bude slecna sexovvat a furt sa obahajuje...halooo...pochop, ze mi to je jedno.....!!!! (kokokrat ti to mam napisat)....p.s.kssj
No, ja byť na jej mieste, tiež by som sa cítil urazený, keby som bol na základe svojho veku zaradený do vreca nepripravených detí, aj keď by mi potom ten človek aj stokrát povedal, že mu je jedno, s kým takto nepripravene spávam.
@trubkos nemala som pocit, ze sa tu nieco vyhravalo a prehravalo, urcite by som nesutazila s dietatom spat som sla preto, lebo rano vstavam do prace a pocas noci ma parkrat k tomu budi este moje dieta ...nevyvalujem sunky, ale staram sa o rodinu v diskusii mozem pokracovat, ale nie v sutazi....
na margo celej tejto diskusie poviem asi toľko. keď som mala 5, hrala som sa s bábikami a verila som tomu, že rovnako ako o bábiku by som sa vedela postarať aj o živé dieťa.
tak isto ani dieťaťu, ktoré verí svojmu vzťahu, nevysvetlíš, že to nie je skutočný dospelý vzťah. to pochopí až neskôr, keď sam/a skutočne dospeje. na 99% to pochopí pri niekom úplne inom, ako je jeho/jej súčasný "perspektívny" partner. pripúšťam istú nepatrnú možnosť, že to bude aj v ďalekej budúcnosti táto detská láska, ale... fuuu... to si neviem a ani nechcem predstaviť. zabiť mladosť a detstvo a nezávislosť hraním sa na niečo, lebo tváriť sa dospelo je asi kuuuul alebo čo...
@leilla aaale prosím ťa, budeme sa tu hrať na to že nikto nikoho nesúdi pri tom ako som vravela už vyššie, prečítajte si po sebe svoje príspevky.
"bolo to prosté konštatovanie, ktoré pochopíš za 10 rokov" to je podľa teba čo?
Mám pocit že teba ukája pocit že si od niekoho staršia a tým pádom si aj myslíš že rozumnejšia.. proste mladší človek nemôže mať dosť rozumu na určite veci pretože je mladý.. riadiť sa podľa veku... obmedzené.
@leila tak reaguje preto, lebo ked ona mala 15, bola (asi) (urcite) dieta a preto si mysli, ze to plati pre kazdeho a nepripusta, ze by niekto v tomto veku mohol byt vyspely na urovni o 10 rokov starsich "dospelakov", co je naozaj dost obmedzene, ako vravi @veroniques
a co je podla teba dospely vztah? pouc nas vsetkych, kedy sa stava vztah dospelym podla teba? som zvedavy ( tipujem, ze ked sa riesia peniaze alebo, ze si tvoj chlap neupratal veci do skrine )
nevieš, aká som teraz, nevieš, aká som bola, keď som mala 15, a vieš čo? ani to vedieť nebudeš
ja som v tomto fóre povedala, čo som mala na srdci, a je to pre mňa uzavretá téma. nebudem ti tu tlačiť do hlavy svoj názor. maj aký chceš, na takej úrovni, na akú sa cítiš.
ale ja chcem vediet, kedy je podla teba vztah dospelym, lebo podla tvojich slov "tak isto ani dieťaťu, ktoré verí svojmu vzťahu, nevysvetlíš, že to nie je skutočný dospelý vzťah. to pochopí až neskôr, keď sam/a skutočne dospeje." sa zda, ze si uz skutocne dospela a pochopila to, tak chcem vediet. ved pouc nas, ktori sme este nedospeli a nepochopili, usetris nam cas
a zdialky priblizne tusim aka si bola, ked si mala 15, podla tvojej reakcie inak by si mala opacny nazor...ale znova len tipujem
takze som zle tipol a v 15tich si bola dospela a vedela o com je dospely vztah, tak potom o com pises?
pisala si, ze tvarit sa dospelo v takom nizkom veku je asi kuul, cize z toho vyplynulo, ze to sa ti zda byt smiesne a ze ty si si uzivala detstvo a neriesila ziadne dospele vztahy, takze si bola dieta a teraz hovoris, ze som si zle tipol, tak sa musis rozhodnut, nemozes pisat veci, ktore si odporuju rozhodni sa
a uz nam prezrad, aky je to ten dospely vztah, to sa staci len tvarit dospelo, ci ako?
ďakujem ti za záujem, ale ja ti k tomu naozaj nemienim prezrádzať nič viac, ako @61@70 deal with it. ponechávam všetky závery a analýzy na tvoju fantáziu.
seriozne sa pytam: aky je to ten dospely vztah? aky je rozdiel medzi detskym a dospelym? vysvetli prosim, ci uz mne alebo mladsim uzivatelom, evidentne mas skusenosti na rozdavanie a 15rocni ludia o tom podla teba nemaju ani sajnu, tak ich pouc prosim ta, urcite si to zopar ludi precita a mozno sa nieco naucia
nuž, voľakedy v 15 bol dokonalý vek na to aby sa dievča vydávalo, ak by som žila 300 rokov dozadu a nebola aspoň 3 násobná matka detí tak by som zrejme bola stará dievka.
ale je to diskutabilné. 15tky hovoria svoje a majú v niečom pravdu a i tie staršie hovoria svoje a aj tie majú v niečom pravdu.
je to individuálne.
každopádne, ja som v 15tich čítala troch pátračov, slovo sex som poznala možno z pofidérnych červenobrakových knižiek čo má babka v knižnici, alebo z filmu
Strašne ma pobavilo to, ako vehementne sa @sorciera bráni a ak o ju dokázali argumentami vyštvať @veroniques a @hoperpohroma . Neznášam totiž, keď si starší myslia, že my (niekedy len o 3-4 roky mladší, ako v prípade 15 vs. 18 roční) mladší nemáme rozum. A že sme len deti.
@sibbonah ???vystvat?....o to islo?....to by si pripustila, ze je to decke spravanie ....ja sa za seba hanbit nemusim....a to, ze si dieta je fakt....aj zo zakona
pre mna je vyzrety dospely clovek ten, co dokaze niest zodpovednost za svoje ciny.....(zaver si urobte sami)
Hej, presne tomu sa hovorí netlačiť nikomu svoj názor do hlavy, že napíšeš jeden nejasný príspevok, ktorý nejasne istú skupinu ľudí kategorizuje ako deti, ktoré sa na niečo hrajú a potom neodpovieš na jednoduché otázky ohľadom toho, ako si to myslela
@tunidlo ..ani tých netreba hned na prvý pohľad súdiť.. nikdy nevieš kto čo urobil jemu, ako trpel, či netrpí nejakou psychickou chorobou, či niekto nezabil niekoho z jeho rodiny/blízkych a ona vraždu bral ako pomstu.. samozrejme že ho to neospravedlňuje ale ak chceme súdiť tak by sme sa na vec mali vedieť pozrieť zo všetkých možných strán/uhlov.
A toto forum by som s vrahom neporovnávala... ja som nikomu nič neurobila a týto ľudia o mne nevedia nič, aby ma mohli súdiť.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
87 komentov
tak ako v minulosti, aj teraz, sú mladí, ktorí "o vienok" prišli na základnej, ale aj takí, ktorí po 20tke.. napr. u mňa v okolí je stále viac mladých čo nemajú sexuálnu skúsenosť ako tých čo majú - a to už nie som na základnej...
je to ich vec. keď to tak ja nechcem, tak to tak nerobím. a moje deti sa budem tiež snažiť aspoň nejako vychovať. ostatní nech sa množia aj v plienkach.
A je každého osobná vec, kedy začne sexuálne žiť.. či si tým pokazí život alebo nie, to je jeho problém...
... každopádne by ľudia nemali hned súdiť dievča, ktoré stratí panenstvo v 15-tich ked nevidia do jej vzťahu... ak je dievča rozumné a tak isto partner, ak spolu majú niečo odžité a má to aj budúcnosť tak v tom nevidím problém.
Babenky, ktoré odo dňa svojich 15tich narodenín j*bú o preteky s kýmkoľvek ľutujem.. ale je to ich vec.. ich život
Príspevok od @hoperpohroma si nečítala, však?
To že nikoho takého nepoznáš neznamená, že nikto taký neexistuje.
Považujem sa za dosť rozumného človeka a tak isto je na tom aj môj priateľ.
Nie nie je to o dlžke vzťahu takže nezáleží na tom či som s ním rok alebo dva.. prežili sme veci, ktoré nás v niečom utvrdili, sme si navzájom oporou a pomáhame si.
Zaručiť mi to nemôžeš a prosím ťa, ani sa o to nesnaž.
Ako môžeš vedieť či som alebo nie som psychicky alebo fyzicky pripravená?
Máloktoré 15 ročné deti sú? Ty si typický príklad človeka, ktorý hádže všetkých do jedného vreca... daleko sa s týmto nedostaneš.
Myslím na následky.
Dalej túto tému s tebou rozoberať nemienim... tvoje názory sú dosť odmedzené... nepripúšťajúce aj nejakú inú možnosť ako "15 ročné hlúpe nezodpovedné decko čo to chce robiť pretože to robia všetci"
@hoperpohroma !!!
@veroniques Nesúď nikoho pokiaľ si aspoň deň neprešiel v jeho šľapajách... A tak každý to robí,že niekoho súdi,ale treba sa snažiť robiť to čo najmenej...
"v tom veku sa to tazko chape...a este tazsie vysvetluje"
"treby byt na to psychicky aj fyzicky pripraveni...co si priznajme 15rocne deti maloktore su....inak ruka v ruke s tym ide zodpovednost.."
"ze uz rok...to ste teda spolu prezili...ako vravim.....nie je to dlzke vztahu, sama vravis....a v 15tich ti zarucujem...ze v buducnosti sa tento isto nenachadza...."
"citala a moja reakcia je rovnaka...v 15tich, stabilny partner???....neviem, ci v 15tich vobec vie, co to stabilita partnerstva znamena"
u want more?
Prečítaj si po sebe všetky svoje prípsevky a ak tam nenájdeš čo i len náznak súdenia tak prepáč, ale tvoje iq je naozaj veľmi nízke.
Prečítaj si ten môj príspevok celý láskavo.
Ty si ma označila za nerozumné, nezodpovedné decko ktoré to chce robiť pretože to robia všetci a pri tom ma vôbec nepoznáš zatiaľ čo ja som vyjadrila názor na dievčatá, ktoré sa netaja tým že to robia len preto... stále žiaden rozdiel tam nevidíme?
Ja som tiež v 15 nebol zrovna pripravený na vzťah, ale nie u každého to tak je, to mi je jasné.
Niektorí ľudia majú v 15 toľko rozumu a vyspelosti(aj psychickej aj fyzickej), čo som ja možno nemal v 18.
Ja fakt neviem, čo ťa vedie k takým záverom, že na to nemôžu byť pripravení a že spolu nič v živote nemajú odžité.
Neviem, či majú ľudia najprv spolu splatiť hypotéku a až potom spolu mať sex, alebo ako presne.
Písala si vo všeobecnosti do ktorej si ma zaradila.. a ked si to nevieš priznať, ešte sa tu budeš obhajovať .. tak s tebou naozaj nie je o čom.
Pre mňa je dospelý človek ten, čo vie normálne komunikovať a jeho názory sú na úrovni a nie niekto kto má nad 18 takže prepáč ale ty pre mňa dospelý človek nie si... pretože usudzujem že to si mi tu chcela dokázať.. že kto si ty a kto som ja... kto má rozum a kto nie...
V príspevku @43 máš vyňaté tvoje súdenie... a ak to podľa teba súdenie nie je tak mi prosím pani psychologička vysvetli čo slovo súdiť znamená
Ja sa neobhajujem ale tebe ukazujem čo za hlúposti píšeš.
Ked ti to je jendo, tak mi tu nedávaj poučky ako nejakému hlúpemu decku.
Mám 15 rokov a s čistým svedomím vyhlasujem, že mám toho v hlave viac ako ty
Samozrejme, že rozdiel tam je. A podľa mňa ani nie malý.
A ak spolu ľudia nežijú a neriešia existenčné problémy, tak je to pre nich skoro?
A k sexu majú ľudí viesť prežité vzťahové problémy? Ja by som povedal, že nie.
@53
No, ja byť na jej mieste, tiež by som sa cítil urazený, keby som bol na základe svojho veku zaradený do vreca nepripravených detí, aj keď by mi potom ten človek aj stokrát povedal, že mu je jedno, s kým takto nepripravene spávam.
@leilla asi tak....
tak isto ani dieťaťu, ktoré verí svojmu vzťahu, nevysvetlíš, že to nie je skutočný dospelý vzťah. to pochopí až neskôr, keď sam/a skutočne dospeje. na 99% to pochopí pri niekom úplne inom, ako je jeho/jej súčasný "perspektívny" partner. pripúšťam istú nepatrnú možnosť, že to bude aj v ďalekej budúcnosti táto detská láska, ale... fuuu... to si neviem a ani nechcem predstaviť. zabiť mladosť a detstvo a nezávislosť hraním sa na niečo, lebo tváriť sa dospelo je asi kuuuul alebo čo...
Ako som vravela, nesúdte ked nepoznáte.
"bolo to prosté konštatovanie, ktoré pochopíš za 10 rokov" to je podľa teba čo?
Mám pocit že teba ukája pocit že si od niekoho staršia a tým pádom si aj myslíš že rozumnejšia.. proste mladší človek nemôže mať dosť rozumu na určite veci pretože je mladý.. riadiť sa podľa veku... obmedzené.
Mne tvoja tiež.. totiž, mám na teba svoj názor a to mi stačí.
a co je podla teba dospely vztah? pouc nas vsetkych, kedy sa stava vztah dospelym podla teba? som zvedavy ( tipujem, ze ked sa riesia peniaze alebo, ze si tvoj chlap neupratal veci do skrine )
nevieš, aká som teraz, nevieš, aká som bola, keď som mala 15, a vieš čo? ani to vedieť nebudeš
ja som v tomto fóre povedala, čo som mala na srdci, a je to pre mňa uzavretá téma. nebudem ti tu tlačiť do hlavy svoj názor. maj aký chceš, na takej úrovni, na akú sa cítiš.
ale ja chcem vediet, kedy je podla teba vztah dospelym, lebo podla tvojich slov "tak isto ani dieťaťu, ktoré verí svojmu vzťahu, nevysvetlíš, že to nie je skutočný dospelý vzťah. to pochopí až neskôr, keď sam/a skutočne dospeje." sa zda, ze si uz skutocne dospela a pochopila to, tak chcem vediet. ved pouc nas, ktori sme este nedospeli a nepochopili, usetris nam cas
a zdialky priblizne tusim aka si bola, ked si mala 15, podla tvojej reakcie inak by si mala opacny nazor...ale znova len tipujem
máš veľmi nepresné tipy a dojmy
takze som zle tipol a v 15tich si bola dospela a vedela o com je dospely vztah, tak potom o com pises?
pisala si, ze tvarit sa dospelo v takom nizkom veku je asi kuul, cize z toho vyplynulo, ze to sa ti zda byt smiesne a ze ty si si uzivala detstvo a neriesila ziadne dospele vztahy, takze si bola dieta a teraz hovoris, ze som si zle tipol, tak sa musis rozhodnut, nemozes pisat veci, ktore si odporuju rozhodni sa
a uz nam prezrad, aky je to ten dospely vztah, to sa staci len tvarit dospelo, ci ako?
ďakujem ti za záujem, ale ja ti k tomu naozaj nemienim prezrádzať nič viac, ako @61 @70 deal with it. ponechávam všetky závery a analýzy na tvoju fantáziu.
seriozne sa pytam: aky je to ten dospely vztah? aky je rozdiel medzi detskym a dospelym? vysvetli prosim, ci uz mne alebo mladsim uzivatelom, evidentne mas skusenosti na rozdavanie a 15rocni ludia o tom podla teba nemaju ani sajnu, tak ich pouc prosim ta, urcite si to zopar ludi precita a mozno sa nieco naucia
ale je to diskutabilné. 15tky hovoria svoje a majú v niečom pravdu a i tie staršie hovoria svoje a aj tie majú v niečom pravdu.
je to individuálne.
každopádne, ja som v 15tich čítala troch pátračov, slovo sex som poznala možno z pofidérnych červenobrakových knižiek čo má babka v knižnici, alebo z filmu
pre mna je vyzrety dospely clovek ten, co dokaze niest zodpovednost za svoje ciny.....(zaver si urobte sami)
(a tu je vidiet ze ten vek naozaj nerozhoduje)
Hej, presne tomu sa hovorí netlačiť nikomu svoj názor do hlavy, že napíšeš jeden nejasný príspevok, ktorý nejasne istú skupinu ľudí kategorizuje ako deti, ktoré sa na niečo hrajú a potom neodpovieš na jednoduché otázky ohľadom toho, ako si to myslela
Keď máš takýto názor na mladých ľudí, potom sa čudujem, prečo vlastne chodíš na teenagerské fórum.
To je zasa podľa mňa prehnané, prečo by som napríklad nemohol súdiť vraha?
A toto forum by som s vrahom neporovnávala... ja som nikomu nič neurobila a týto ľudia o mne nevedia nič, aby ma mohli súdiť.
Na prvý pohľad nie, na druhý už snáď áno.
Ale nepísala si o súdení seba, ja reagujem na to, že nikto nemá právo nikoho súdiť.