to ti nepomoze. ja nemam biele zuby ale zbar to vidi inak ciste ciste ciste takze asi tak. ono aj tak vsetko na to vpliva si myslim aj psychika. alebo zajdi ku zubarovi a popytaj sa ho bieleni zubov. alebo pouzivaj kvalitnu pastu napr sendodine alebo lacalust ci ake su este ine ani neviem. 3 krat denne umyvat zuby a to asi staci.
V prvom rade ide o to a povie ti to aj zubny lekar, aby boli tvoje zuby zdravé to, to znamená zdravé dasná, sklovina a čistota čize hygiena. Pri zdravých zuboch a dasnách + pravidelná a dobrá hygiena, zubny lekár može doporučiť bielenie zubov, bud klasicky alebo laserom čo je už ale odosť drahšie.
Ak si niesi istá či máš zdravé zúbky, skoč za svojim zubny lekárom ktory sa na to pozrie. Ludom ktorý nemajú zdravé zuby, alebo mavajú časté problemy z dasnami sa nedoporučujem moc bieliť zubky, ale len umyvať vhodnými pastami a kefkami najlepšia značka zubných kefiek(Curaprox), pasty su vhodne colgate a sensodine, lacatul je síce fajn ale ma učinok upevnovať dasná čo moze pre ludí z častými bolestami dasien
vyvolať nepekné a bolestivé pocity v ustach.
Mozeš si vyskusať napr svoje zubky pretrieť vnutrom bananovej šupky, ktorá obsahuje látky ktoré majú fluoridny učinok.
V lekárnach predávajú tkz. Produkt "Perla" na domáce vybielovanie zubov.
Zálezi aj od otienu zubovnej skloviny a inych veci, to ako sa stravuješ odmalička atd.
Sú aj iné metody, ale tie ti určite nedoporučujem (ako soda bikarbona atd).
Ak chceš mať fakt biele zubky a chceš mať istotu ze by mali byť ok, navstiv svojho zubného lekára ktory ti poradí najlepšie, čisti si pravidelne zubky kvalitnými a vhodnymi vyrobkami (ktoré som ti aj trošku doporučil hore).
Ak sa chceš este dačo spytať ohladne zdravia, alebo zubkov, napíš tsku
v zdraví som čítala, že jajodky bielia zuby... odvtedy to každému odporúčam, ale nemám to overené
po prvé - že si umývaš zuby niekoľkokrát denne, neznamená, že dôkladne!! poraď sa so zubárom, prípadne si nechaj odstrániť zubný povlak. veľa to spraví!! to mám overené, nejde len o estetické hľadisko, ale verili by ste, že krvácanie ďasien spôsobujú baktérie v zubnom povlaku??? FAKT!
po druhé - malá kefka neviem, ako ju inak nazvať... proste, čím menšia hlavička, tým lepšie. naj sú také, čo majú len pár štetiniek, majú ich v lekárňach. tou si pekne každý zub jednotlivo vyčistíš pracné, ale účinné
po tretie - dentálna niť
(2. aj 3. bod - môj nekonečný boj s povlakom, takže viem, čo hovorím
po štvrté - cigarety, káva, červené víno, sladkosti... akože, som normálny človek, takže jedine tým cigaretám sa vyhýbam ale hovorí sa, že všetky vymenované veci majú za následok žlté zuby, no...
mne kamoš odporučil trošku si posoliť pastu ale to len tuším 1 alebo 2x do týždňa .. bo soľ rozpúšťa to čo zašpiňuje zuby, tak isto ako ten kypriaci... ale málilinko pretože ti to môže poškodiť sklovinu !!
Mne raz zubárka vybielila zuby...mala také niečo ako zubarska vrtačka ale na konci bol miesto vrtáka taká malá gumička svietilo to na oranžovo...pobehala mi po zuboch a mal som také biele ako v tej reklame na tie žuvačky či čo to je...
ja suhlasim asi s väcsinou ... zalezi to od toho ako si zuby umyvas (mam na mysli ze ci si ich spravne umyvas) a aj ake pripravky pouzivas
velmi zalezi na zubnej paste ale ktora z nich je fakt najucinnejsia to ti nemozem s istotou povedat X , potom suhlasim aj s vyberom kefky .. najlepsie je kefku kupovat v lekarni znacky Curaprox .. to su fakt take sikovne kefky take ako maju byt
no samozrejme bez ohladu na to ake ma clovek zuby a dasna VZDY sa maju kupovit kefky z jemnymi stetinami .. z najemnejsimi ake maju
s tym bielenim zubov to zatial nemam este otestovane ci tie penioaze za to stoja ale raz bysom to chcel vyskusat
no tiez si myslim ze maju pravdu aj ti co hovria ze to vsetko zavisi od dedicnosti .. nieco pravdy na tom asi bude
ale urcite ak ti na tom fakt zalezi aby sa mala biele zuby tak sa na 100 percent porad so stomatologom ...ten najlepsie vie co ti pomoze
ja mam od narodenia slabe zlte zuby nefajcim nejem sladke kavu nic, a to uz od detstva a aj tak mam skoro na kazdom zube plombu , bielenie my zubarka zamietla bo ze by sa mi kompletne rozpadly , velmy by som xcel biele zuby bo my to fakt zneprijemnuje zivot
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
Ak si niesi istá či máš zdravé zúbky, skoč za svojim zubny lekárom ktory sa na to pozrie. Ludom ktorý nemajú zdravé zuby, alebo mavajú časté problemy z dasnami sa nedoporučujem moc bieliť zubky, ale len umyvať vhodnými pastami a kefkami najlepšia značka zubných kefiek(Curaprox), pasty su vhodne colgate a sensodine, lacatul je síce fajn ale ma učinok upevnovať dasná čo moze pre ludí z častými bolestami dasien
vyvolať nepekné a bolestivé pocity v ustach.
Mozeš si vyskusať napr svoje zubky pretrieť vnutrom bananovej šupky, ktorá obsahuje látky ktoré majú fluoridny učinok.
V lekárnach predávajú tkz. Produkt "Perla" na domáce vybielovanie zubov.
Zálezi aj od otienu zubovnej skloviny a inych veci, to ako sa stravuješ odmalička atd.
Sú aj iné metody, ale tie ti určite nedoporučujem (ako soda bikarbona atd).
Ak chceš mať fakt biele zubky a chceš mať istotu ze by mali byť ok, navstiv svojho zubného lekára ktory ti poradí najlepšie, čisti si pravidelne zubky kvalitnými a vhodnymi vyrobkami (ktoré som ti aj trošku doporučil hore).
Ak sa chceš este dačo spytať ohladne zdravia, alebo zubkov, napíš tsku
po prvé - že si umývaš zuby niekoľkokrát denne, neznamená, že dôkladne!! poraď sa so zubárom, prípadne si nechaj odstrániť zubný povlak. veľa to spraví!! to mám overené, nejde len o estetické hľadisko, ale verili by ste, že krvácanie ďasien spôsobujú baktérie v zubnom povlaku??? FAKT!
po druhé - malá kefka neviem, ako ju inak nazvať... proste, čím menšia hlavička, tým lepšie. naj sú také, čo majú len pár štetiniek, majú ich v lekárňach. tou si pekne každý zub jednotlivo vyčistíš pracné, ale účinné
po tretie - dentálna niť
(2. aj 3. bod - môj nekonečný boj s povlakom, takže viem, čo hovorím
po štvrté - cigarety, káva, červené víno, sladkosti... akože, som normálny človek, takže jedine tým cigaretám sa vyhýbam ale hovorí sa, že všetky vymenované veci majú za následok žlté zuby, no...
velmi zalezi na zubnej paste ale ktora z nich je fakt najucinnejsia to ti nemozem s istotou povedat X , potom suhlasim aj s vyberom kefky .. najlepsie je kefku kupovat v lekarni znacky Curaprox .. to su fakt take sikovne kefky take ako maju byt
no samozrejme bez ohladu na to ake ma clovek zuby a dasna VZDY sa maju kupovit kefky z jemnymi stetinami .. z najemnejsimi ake maju
s tym bielenim zubov to zatial nemam este otestovane ci tie penioaze za to stoja ale raz bysom to chcel vyskusat
no tiez si myslim ze maju pravdu aj ti co hovria ze to vsetko zavisi od dedicnosti .. nieco pravdy na tom asi bude
ale urcite ak ti na tom fakt zalezi aby sa mala biele zuby tak sa na 100 percent porad so stomatologom ...ten najlepsie vie co ti pomoze