Ahojky mám biely povlak na jazyku + pierc , dosť mi to vadí , aj si umyvam jazyk s kefkou na zuby no nič :/ neviete čim sa to dá aspon trchu odstaniť nejakym "domacim receptom" ? asi nič čo ?
Pravdepodobne je to kandidoza, najlepsie ked s tym pojes lekarke a da ti antibiotika. A v lekarni ked sa opytas na nieco na dezinfekciu ust, tak ti urcite poradia.
@obliviate ja dehydrovana asi nikdy nebudem kedže vypijem min. 6 litrou za deň D ale dosť mi to vadi :/ ked mám aj pier a vyplazim jazyk a uplne necutne to vyzera :/
@kamush195 mozno si praveze prehydratovana. to ze sa tvrdi ze clovek ma vypit 3 litre vody je uplna picovina. kazdy to ma inak zavisi od vysky, vahy a inych parametrov kolko vody mas vypit idealne. to si neplet s tym ze kazdy (aj doktor ktory je idiot) tvrdi ze 3 litre musis vypit aj viac.
co sa tyka toho listerinu, skusit to mozes, nic za to nedas. skus si poguglit ale mne sa zda ze biely jazyk je priznak nejakeho .. neviem uz coho.
@kamush195 ja by som skúsila ísť za obvodnou a spýtať sa čo si o tom, myslí, dala by som si urobiť možno nejaké odbery, ale ako uplne prvú vec by som si kúpila indikátory pH, také malé papiriky, ktoré sa sfarbujú podľa hodnoty pH látky do ktorej ich ponoríš, a skúsila by som či nie som prekyslená (dajú sa kúpiť v lekárni myslím), možno trochu upravila životosprávu (menej sladkého, mastného, čohokoľvek čo by mohlo škodiť môjmu žalúdku).
V poslednej dobe mám tiež niečo podobné, ale u mňa je to spojené s viacerymi inými vecami, ale tebe by som fakt radila otestovať si to pH, lebo je fakt dosť pravdepodobné že je to príznak prekyslenia, a ak nie, tak skúsiť tie odbery na nejaké baktérie, choroby súvisiace s tráviacim traktom...a možno ti doktorka poradí keď tak ešte niečo iné
@magick55 čítala som že to býva aj keď je čerstvý pierc, lebo ho mám zas prepichnuty na novo tak uvidim ked sa mi to zahoji , a ked budem mať stale biely tak pojdem sa skočiť do lekarne syptať ked nič tak k lekarovy
@dumbar ale ja to mám na novo prepichnute , a mám to teraz čerstvé , tak uvidim či to budem mať ked sa mi to zahoji a potom pojdem sa spytať k lekarovy
Možno by som si ho na tvojom mieste ešte dočisťovala škrabkou na jazyk,a ak by to fakt nezmizlo,tak to bude to prekyslenie prejavujúce sa kvasinkami.
Ešte by si mohla skúsiť citronovú šťavu, pretože tá neutralizuje kyseliny , piť 1 čajovú lyžičku podľa toho koľko znesieš,aspoň taký mesiac a budeš sledovať,či to neustupuje.
Odporučila by som ti nejesť sladkosti,radšej ovocie,sušené orechy alebo med,to tiež vie spraviť šarapatu.
Keď si známa dala očistnú kúru, na jej konci mala jazyk červený a bez povlaku. Niečo so životosprávou to zrejme bude. Aaj pírsing by som nachvíľu dala preč.
ziadna doktorka ti s tymto nepomoze ani ziadne antibiotika...ani Listerine a podobne sracky...
- Zmen jedalny listok.. viac zeleniny, ovocia ( najlepsie v surovom stave)
-Vyhybaj sa Mlieku!!! a Mliecnym vyrobkom (syry, jogurty atd...)
-lahke jedla, lahka strava + viacej vlakniny
kup si probiotika + prebiotika (alebo ich zajedz aspon s jablkom)
a vyborna vec je Chlorella Pyrenoidosa (jedine od kvalitneho predajcu)
a ako povedala @Candy36 to PH vnutorneho prostredia si skontroluj.. je to dolezita vec pre zdravie aj pre tvoj jazyk (Pozor na prekysleny organizmus !!!)
Pomaha zubna pasta AJONA, taka cervena, mne to odporucela moja stomatologicka a naozaj to funguje. Malo by to odtrhat od seba bakterie..staci si to dat, cakat, popr. kefkou prejst a potom lyzickou zotriet a za tyzden by mal byt jazyk biely..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
40 komentov
biely povlak na jazyku je totižto jeden z príznakov
@chlorofyl mysliš že to pomože ?
biely povlak je znakom toho že máš niečo s tráviacim traktom, nejaká bakteriálna nerovnováha, prekyslenie...alebo @2
co sa tyka toho listerinu, skusit to mozes, nic za to nedas. skus si poguglit ale mne sa zda ze biely jazyk je priznak nejakeho .. neviem uz coho.
V poslednej dobe mám tiež niečo podobné, ale u mňa je to spojené s viacerymi inými vecami, ale tebe by som fakt radila otestovať si to pH, lebo je fakt dosť pravdepodobné že je to príznak prekyslenia, a ak nie, tak skúsiť tie odbery na nejaké baktérie, choroby súvisiace s tráviacim traktom...a možno ti doktorka poradí keď tak ešte niečo iné
a dakujem no čitala som že to može byť aj od prechladnutia čo by som sa nečudovala , no skusim počkať 2 tyždne a potom pojdem ,dakujem
a inak keď sa ho chcem zbaviť, tak si ho obtriem o zuby...ale tebe to asi kvôli piercu nepomôže
PS nechcem nikoho sudit ani poucovat, som jednoducho zvedavy.
a je to moja vec
Biely jazyk,tak "zdravo" biely je ako tak v pohode,horšie je,ak je "biely chlpatý"...vtedy by som to začala riešiť
Ešte by si mohla skúsiť citronovú šťavu, pretože tá neutralizuje kyseliny , piť 1 čajovú lyžičku podľa toho koľko znesieš,aspoň taký mesiac a budeš sledovať,či to neustupuje.
Odporučila by som ti nejesť sladkosti,radšej ovocie,sušené orechy alebo med,to tiež vie spraviť šarapatu.
Pozor nato zatazujes tym oblicky a tym si vyplavujes s tela dolezite mineraly.... max 3 litre stacia cez leto a pre tehotne zeny max.4 litre.
k tomu jazyku:
Cisty ruzovy jazyk je znamkou cistoty traviacich organov a naopak akykolvek povlak znaci ich znecistenie..
Scerveneny, zltkasty, alebo zelenkasty povlak jazyka ukazuje na poruchy v metabolizme.
Hnedo-cierne sfarbenie indikuje narusenie pohybu natraveniny a jej rozkladu.
BIELY POVLAK oznamuje TOXICITU v traviacom trakte.
ked je vyrazny hlavne:
-pri koreni jazyka, ide o toxicitu v hrubom creve.
-na strednej casti jazyka znamena ze toxicita sa nachadza v oblasti zaludka, pankreasu a tenkeho creva.
- na celej ploche jazyka, mozu to byt chronicke problemy travenia.
- Zmen jedalny listok.. viac zeleniny, ovocia ( najlepsie v surovom stave)
-Vyhybaj sa Mlieku!!! a Mliecnym vyrobkom (syry, jogurty atd...)
-lahke jedla, lahka strava + viacej vlakniny
kup si probiotika + prebiotika (alebo ich zajedz aspon s jablkom)
a vyborna vec je Chlorella Pyrenoidosa (jedine od kvalitneho predajcu)
a ako povedala @Candy36 to PH vnutorneho prostredia si skontroluj.. je to dolezita vec pre zdravie aj pre tvoj jazyk (Pozor na prekysleny organizmus !!!)
treba prestat jest sracky a zacat jest zdravo