V škole mám taký jeden problém.Skoro každý mi hovorí,že som kocka. Ja si to o sebe vôbec nemyslím,pretože doma sa skoro vôbec neučím.Napríklad minule sme písali písomku z fyziky a ja jediná som dostala jednotku :/ Asi si viete predstaviť,ako som sa v tej
ani ja skoro vôbec neučím a viem... a tak mi nadávali keď som mala 12... vtedy ma to trochu sralo ale potom mi to začalo byť jedno, ich to prestalo baviť a pochopili že je úplne trápne tak nadávať a oni by sa mali hanbiť že majú zlé známky....
nevšímaj si to... nakrič na nich! a vysmej sa im že sú sprostí!
aja bysom chcela mat taky super dar.. ako ja sa musim naucit ale nie zas dako vela.. bozee ti zavidia! ... eoni sa musia ucit ked chcu dobru znamku a ty si to vsetko pametas z hodiny ja obdivujem takych ludi
Jednoducho to nezmeníš. Vždy tam budú a budú podpichovať, pretože si to možno nepriznajú, ale vadí im, že je niekto lepší než oni. To že sú oni idioti a neučia sa je ich problém, preto samozrejme nebudeš ty dostávať päťky, aby sa cítili rovnocenne.
Buď im začni radiť, alebo sa len na nich usmievaj, že sú tupci.
TO PRETO, ŽE TI ZÁVIDIA! kašli na nich uč sa podľa seba a dostávaj čo najlepšie známky a vzdelávaj sa..pôjdeš na výšku a nebudeš mať problémy..budeš sa učiť to čo chceš, lebo na niektoré školy berú aj na vysvedčenia a spravíš si super kariéru..na rozdiel od tých čo na to kašlú a len sa posmievajú zo závistí..sú ešte nevyzrelí a neskôr pochopia že sa mali učiť keď budu sedieť v tescu za pokladňou a ty pôjdeš na veľký nákup s manželom a potom to všetko
@sparkles ja mám taký istý "problém" . Chodím do triedy, ktorá má tých, no povedzme horších žiakov. Patrím medzi najlepších (troch) žiakov triedy. Doma sa absolútne, ale absolútne neučím, a preto si stále zabúdam pomôcky (lebo si veci len prehodím, prípadne pozriem, či mám domácu) !!! a keď dostanem 1 (ako napr. dneska na fyzike) tak komentáre spolužiakov sú: "Zuza čo si dostala? Jáj 1! No ako inak! Čo by sa len stalo, keby Zuza nemala 1!"
ja mám to isté a tiež sa neučím vždy im na rovinu poviem čo si myslím a skoro vždy to zaberie aj keď niekedy sa svojou otvorenosťou dostanem do problému... no a potom ich jednoducho ignoruj alebo im adresuj nejakú štipľavú poznámku a ak ani to nezaberie tak sa ich spýtaj či si nechcú cez písomku opísať ale keď budú chcieť povedz im:"Ooou je to mozog bifľošky a ten sa vám ešte pred piatimi minútami nepáčil!" a jednoducho odíď..
v podstate máš dve možnosti, jednu z nich ti hneď napísal magick:
1. môžeš im začať radiť, a proste spolupracovať, a mali by prestať, ale nie je to zaručené.
2. môžeš sa im začať smiať a dávať najavo salámistický prístup k učeniu aby bolo jasné že si proste inteligentná, kedy ti možno prestanú nadávať do kocky a vymyslia nejakú inú nadávku, ale to nie je zaručené. slabší kolektív by ti možno po čase takéhoto správania dal pokoj, silnejší by ťa začal terorizovať o to viac, ale aspoň by si bola osamelý hrdina proti bande hlupákov, čo je občas príjemný pocit
u mňa je to podobné, za to že viem jediná so spolužiačkou v triede anglinu (pri tom len opakujeme úplne primitívne veci, ako napríklad ako sa robí množné číslo..) tak sme kocky..a to ja sa tiež nič doma neučím ani v škole nedávam pozor a vždy sa mi podarí dobre napísať písomky aj z iných predmetov, a tiež s tým furt niečo riešia ale jebať na nich, keď budú potrebovať pomôcť, potom ich to prejde
Mňa na základke za to všetci odsudzovali a potom som sa prestala učiť a sekla som z učením proste mi nič neišlo musela som chodievať na doučká.V devine mi skoro hrozilo prepadnutie z matematiky,lebo sme mali druhú matematikárku ale prešla som teraz som na strednej a som priemerná žiačka.....
aj mne hovorili, že som bifľoš a že ani nevyjdem z domu, samozrejme nebola to pravda. Bol som proste talentovaný v geografii a dejepise, mám fotografickú pamäť tak si všetko zapamätám a mal som veľmi dobré vzťahy s učiteľmi a vidíš !? tí čo sa mi smiali teraz nadávajú že musia makať na učňovkách a pod. a ja som na jednom z najlepších gymnázií na Slovensku o čom svedčí aj moj nick
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
45 komentov
ale potom keď sme sa skamarátili tak lepšie tak to prestalo...začal som radiť na písomke a potom už nikto nič nehovoril...bodaj by aj
nevšímaj si to... nakrič na nich! a vysmej sa im že sú sprostí!
veď oni potom pochopia že radšej sa mali učiť
Logika základnej... I učivo základnej, ktoré sa ani učiť netreba.
Ja môžem mať jednotky, ale tie mám preto, lebo sa biflím. Ja som bifloška, nie ty
Buď im začni radiť, alebo sa len na nich usmievaj, že sú tupci.
mrzí ťa, že nemáš skazený zrak a chrbticu od dlhého učenia sa?
že nikdy nebudeš sklamaná po dlhej a zbytočnej príprave, ktorá sa aj tak skončila zlou známkou?
mrzí Ťa že vieš, aké je to byť cool kockáčom? skutočným géniom, nie len šprtom?
ťažký údel prirodzene inteligentných. nič si z toho nerob, a hlavne sa nesnaž dostávať "zlé známky"...
tiež som na zš bola "kocka", a cez písomky boli všetci moji najlepší kamoši...
v podstate máš dve možnosti, jednu z nich ti hneď napísal magick:
1. môžeš im začať radiť, a proste spolupracovať, a mali by prestať, ale nie je to zaručené.
2. môžeš sa im začať smiať a dávať najavo salámistický prístup k učeniu aby bolo jasné že si proste inteligentná, kedy ti možno prestanú nadávať do kocky a vymyslia nejakú inú nadávku, ale to nie je zaručené. slabší kolektív by ti možno po čase takéhoto správania dal pokoj, silnejší by ťa začal terorizovať o to viac, ale aspoň by si bola osamelý hrdina proti bande hlupákov, čo je občas príjemný pocit
Kde sme?
Hentakí asi ešte nedospeli do fázy, aby vzdelanie chápali ako bránu do budúcnosti väčších možností a nie ako povinnosť.
Ich mínus, že chcú byť sprostí a kopať kanále.
Kašli na nich, ty máš obrovskú výhodu že sa nemusíš veľmi učiť a aj tak máš dobré známky. V budúcnosti sa ti to všetko pekne vyplatí neboj sa