Chcem sa spýtať resp. poprosiť o radu. Som ôsmačka a rozhodujem sa či mám ísť na bilingválne gymnázium alebo ostať do deviatky a až potom ísť na gympl. Áno viem. Je iba začiatok šk. roka, ale ak mám povedať pravdu som z tých škôl strašne vystresovaná T
plne ťa chápem , tiež som mala ten problém..ak chceš vedieť hlavne jazyky tk na dobré bilingválne , ale ak chceš ísť po tom ja neviem dakde na medicínu alebo proste na nejakú slovenskú výšku tak asi radšej normálne
chod na normalne... je to lepsie.. bilingvalne ti akurat zaberie este viac casu a nebudes mat na nic cas len sa budes ucit a ucit a ucit jak otrok.. poznam vela takych..
ja som na normalnom a mam toho dost...lutujem ze som vobec isla to ucenie mi za to enstalo...asi tak a kedze biling. ma byt tazsi hlavne co sa jazykov tyka..odporucam bud normalny alebo inu skolu...(bodaj by som sa mohla rozhodnut este raz)
sam končim toho roku bilingvalne a poviem ti k tomu asi toľko že sa namakáš dosť popri škole ale da ti to v dnešnej dobe neoceniteľnu vyhodu študovať v zahraničí..a aj ked nie vedieť perfektne svetovy jazyk je vyhoda...nespomínaš ake presne bilingvalne? ....pokiaľ máš vzťah k danemu jazyku tak jednoznačne bilingvalne .....a kedže chceš študovať architekturu tak sa ti cudzi jazyk len a len zide....
určite choď susiť na bilingvalne..ak na to maš a najhoršia známka na tvojom vysedčku je 2 je to strané + vedieť nejaký iný jazyk a hlavne si nevyber nejaky jazyk ktorý ťa nebude baviť potom to bude utpenie
ak máš aspoň nejaký vzťah ku tomu jazyku,tak choď..aspoň teda skúsiť..ak nemáš,tak nechoď ..nie je to najľahší výber a ak ťa to nebude aj baviť tak to bude ešte ťažšie..
hlavne sa zamysli nad tym ze ci chces po skonceni bilingvalneho ist do zahranicia alebo studovat architekturu v zahranici...este je dost dolezite na ake bilgym chces ist ak na anglicke tak to sa naucis aj popri strednej tak aby si v pohode po skonceni vš mohla pracovat v zahranici ak ine tak urcite na bilgym
booože toľký problém ... choď na bilingválne ... vždy choď vyššie a keď ťa prijmú tam, hocikedy môžeš ísť nižšie. Aj keď poviem pravdu bol som na bilingválnom a úplne v kľudíku sa to dá zvládnuť pol hoďka učenia denne maximum.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
@mm47 prečo nie?
chces ist na normalne? chod na normalne
zalezi od toho co chces robit a ci by ta bavilo sa ucit aj v inom jazyku
ale hlasujem za bilingvalne
je to zaujímavejšie
budeš vedieť dokonalo cudzí jazyk
do prihlašok som si tiež dala obyčajne gymko a bilingválne. Lutujem že som nakoniec sla na obyčajne :/
Je to trochu ťažšie, ale určite tam je aj lepšia kvalita výuky, na klasickom gymnáziu je často úroveň učitelov jazykov veľmi zlá.