Chcel by som sa spytat na vase nazori ohladom bilingvalneho gymnazia a bilngvalnej obchodnej. Neviem sa rozhodnut lebo v blizkosti je len OA anglicka a mna bavi skor nemcina zato biling. gymnazium je v blizkosti do150km ale radsej by som siel na nem. OA
no ak nechces ist na vysku tak si vyber nieco ine. s gymnaziom dieru do sveta neurobis.
btw,bilingvu mas rovnako narocnu ako vysku. takze si to premysli
@alex12346 jasné, že je ťažký. Čakal si azda, že je ľahký? Ale treba sa sústrediť, na to, čo je potom- ako sa hovorí- ťažko na cvičisku, ľahko na bojisku
A hej, naučila, najmä v prvom ročníku. Po prvom ročníku šprechuje každý ako pán, ale do piataku polovicu zabudneš.
@octa no mne ide matika celkom v pohode skor sa obavom o fyziku a podobne prirodovedne predmety neznasam ich ucit sa zato rozmyslam nad obchonou ale nemcina ma bavi viac takze neviem este
@alex12346 Tak v PP tých prírodovedných predmetov až tak veľa nemáš. Fyzika je celkom v pohode, chémiu máš min. 2 roky, max. 3 (od tretieho ročníka), bio takisto ako chem, matika je celých 5 rokov, ale učitelia sú tam na matiku veľmi dobrí (teda za mojich čias). Ale z takej občianskej abo čoho sa tam veľa nenaučíš.. OBN sme mali iba v druháku, a potom v 5, ak si vyberieš seminár. A priprav sa na veľa dejepisu. slovenský dejepis bol naprd, ale na nemeckom sa naučíš rozmýšľať, a naučíš sa veľa super zaujímavých vecí
@octa to znie dobre ale aj keby som siel na bilingvalny gympel tak asi nie do popradu lebo je to zla cesta z tadial z kade som a mne dost casto byva zle smerom do tatier. Isiel by som do kosic hadam tam nie su dake obrovske rozdiely medzi tym co pises
@alex12346 jedine ppradský gympel má bilaterálnu zmluvu zo SRN a jedine tam dotaneš nemeckú maturitu. Mala som spoloužiačku z Vyhní a aj zo Svidníka....
@octa hej aspon sa to pise na stranke skoly "Učebný plán tohto študijného odboru vychádza z požiadaviek štátneho vzdelávacieho programu pre bilingválne štúdium. Jeho cieľom je vybaviť absolventa kvalitnými kompetenciami v celom rozsahu prírodovedne a humanitne zameraných predmetov a zodpovedajúcou jazykovou kompetenciou v cudzom jazyku. Štúdium končí maturitou z cudzieho jazyka na vysokej úrovni (C1). " Vidis pisu to tam !
@alex12346 Štúdium končí maturitou z cudzieho jazyka na vysokej úrovni (C1).
Kámo. Čítaj s porozumením. Táto veta neznamená, že budeš mať nemeckú maturitu. Len budeš mať také dačo jak štátnicu z NJ na úrovni C1.
Kdež to v PP, budeš mať nemecké maturitné vysvedčenie a popri tom spravíš aj slovenskú maturitu z NJ, ktorá je pre bilingvalistu úplne easy, dostaneš okrem iného tiež štátnicu C1.
Alebo vieš čo? Asi si blbý, choď na OA.
@octa Štúdium končí MATURITOU Z CUDZIEHO JAZYKA na vysokej úrovni (C1).
Ja citam s porozumenim je to tam jasne napisane a statnice sa robia na bilingvalkach ci uz OA alebo gymnaziach urcite automaticky a to mi povedala ucitelka ! A mas nieco proti OA ??? Pretoze je to ovela lahsie, aspon minimalna sanca zamestnania a ked je to este bilingvane tak to neni o nic horsie ako gymnazium prave naopak. Maturita je len papier o ukonceni stredoskolskeho veobecneho vzdelania a ak si mala daky odbor tak to tam je pripisane !!! Ja mam len dilemu ci mam ist na gymnazium s nemcinou lebo chcem studovat nemecky jazyk ale ukoncim studium v podstate len s tym ze viem jazyk a na OA viem ist len na AJ studium lebo najblizsie ja v Bratislave . Aj ked nevystudujem ten jazyk co som chcel aspon budem mat na neaky aj papier a budem mat aspon neaky odbor. Takze nad tymto sa ja rozhodujem. A bohuzial do Popradu nepojdem lebo mi byva zle ked ideme do Tatier inak by som tam siel lebo to je dobra skola !!!!!! Som len student ZS a mam vacsi prehlad o skolach ako ty je to smutne !
@alex12346 Moje. Je rozdiel medzi maturitou Z cudzieho jazyka a maturitou V cudzom jazyku. V dnešnej dobe poznám veľmi málo ľudí, ktorí chodili na OA a zamestnali sa len s maturitou. Myslím si, že budeš tak či tak musieť ísť na výšku. Jasne, že máš väčší prehľad o školách, nakoľko sa práve na nejakú chystáš. Ja som už 2 roky po maturite, a druhý rok študujem v zahraničí. Ide mi o to, aby si dostal kvalitné vzdelanie. Ale keď si nechceš dať povedať, tak si rob, čo sa ti páči.
@octa a povies mi aky ??? Lebo uz to fakt nerozumiem aky je rozdiel medzi maturitov v cudzom jazyku a maturitou z cudzieho jazyka? Lebo podla mna to je tak ze robis maturitu z cudzieho jazyka a potom ziskas maturitu v cudzom jazyku ! Nie je to nahodou tak ???? Lebo to nema ine vysvetlenie
@alex12346 Kdeže. maturitu s cudzieho jazyka má každý- niekto musí s angličtiny, niekto s nemčiny. Maturita v cudzom jazyku znamená, že si postavený na úroveň maturanta toho- ktorého štátu, v prípade nem. maturity ťa berú ako nemeckého maturanta, čiže maturuješ ako zo slovenčiny, resp. maturuješ, ako keby nemčina bola tvoj rodný jazyk.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
40 komentov
btw,bilingvu mas rovnako narocnu ako vysku. takze si to premysli
chod radsej na obchodnu
A hej, naučila, najmä v prvom ročníku. Po prvom ročníku šprechuje každý ako pán, ale do piataku polovicu zabudneš.
Kámo. Čítaj s porozumením. Táto veta neznamená, že budeš mať nemeckú maturitu. Len budeš mať také dačo jak štátnicu z NJ na úrovni C1.
Kdež to v PP, budeš mať nemecké maturitné vysvedčenie a popri tom spravíš aj slovenskú maturitu z NJ, ktorá je pre bilingvalistu úplne easy, dostaneš okrem iného tiež štátnicu C1.
Alebo vieš čo? Asi si blbý, choď na OA.
Ja citam s porozumenim je to tam jasne napisane a statnice sa robia na bilingvalkach ci uz OA alebo gymnaziach urcite automaticky a to mi povedala ucitelka ! A mas nieco proti OA ??? Pretoze je to ovela lahsie, aspon minimalna sanca zamestnania a ked je to este bilingvane tak to neni o nic horsie ako gymnazium prave naopak. Maturita je len papier o ukonceni stredoskolskeho veobecneho vzdelania a ak si mala daky odbor tak to tam je pripisane !!! Ja mam len dilemu ci mam ist na gymnazium s nemcinou lebo chcem studovat nemecky jazyk ale ukoncim studium v podstate len s tym ze viem jazyk a na OA viem ist len na AJ studium lebo najblizsie ja v Bratislave . Aj ked nevystudujem ten jazyk co som chcel aspon budem mat na neaky aj papier a budem mat aspon neaky odbor. Takze nad tymto sa ja rozhodujem. A bohuzial do Popradu nepojdem lebo mi byva zle ked ideme do Tatier inak by som tam siel lebo to je dobra skola !!!!!! Som len student ZS a mam vacsi prehlad o skolach ako ty je to smutne !
:S