Zdravím, nepodarilo sa mi nikde nájsť diskusiu na kombináciu týchto tém, tak sa chcem spýtať na vaše skúsenosti a rady. Budúci rok maturujem, chcela by som študovať buď biochémiu na Masarykovej univerzite v Brne, alebo veterinu na Farmaceut. univerzite ta
jj..a asi tak 90% spolužiakov spolu so mnou sa zhodlo, že by do toho znova nešli...choď na farmáciu, alebo vyskúšaj tú biochémiu...
jedine, že by to bol proste tvoj sen, inak ti to za to nestojí..uplatnenie skoro žiadne, lebo vet. lek je plno, platové ohodnotenie mizerné a ak sa človek aj dostane na kliniku tak je tam od nevidím do nevidím..žiaden osobný život...
teda ten nebudeš mať už ani na škole aspoň prvé roky...
asi tak
A ak by ti ako veterinárovi nevadilo, že by si musela "zabiť" niektoré zvieratá len preto, že sa o nich nikto nemôže starať atď, tak skús ... Biochémia má uplatnenie, a ak si zvykneš na ten smrad tak v pohode(ja som tam bola neraz a večne ma z toho bolela hlava
Uplatnenie v biologických odboroch má hlavne genetika a molekulárka ale ani biochémia nie je zlá. Veterinu bež študovať len vtedy, keď vieš že chceš robiť len to a nič iné..lebo inak to asi nepojde z vlastnej skúsenosti
VFU je parádna škola, ale musíš to proste chcieť a musíš tou školou žiť....
@letisha Práve rozmýšľam medzi bioch. a vet., pretože zvieratá mám rada už odmalička, rada sa o ne starám, ako o zdravé, tak aj o choré...Viem pri nich stráviť aj celé hodiny...Biochémia by ma však tiež bavila..Práve preto sa pýtam na pre a proti Dík za odpoved
Kedy už ludia pochopia,že mať rád zvieratká nestačí?...Plus na veterine uvidíš najskôr len zvieratká mŕtve a až tak v 3-4 aj živé
Inak svoje decko by som už na vet nikdy nepustila
@chanteuse Ale ja to úplne chápem Zase nemám 10 a myslím si, že svet vnímam celkom reálne Len som veci uviedla na pravú mieru s tým, že tie zvieratká rada mám a myslím, že to je pri tejto profesii dosť podstatné.Ale dík aj za taký pohľad.
Tam fakt nejde o to mať rád zvieratká. Nechápem napr. tých vegánov ako možu študovat školu kde je popri klinike aj živočíšna výroba, velkochovy, mlieko, maso...Tam ide skorej o to, či to chceš naozaj robiť. Či ťa baví medicína ako taká...či si vieš predstavit rezať zviera, učiť sa od rána do večera a podobne
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
jj..a asi tak 90% spolužiakov spolu so mnou sa zhodlo, že by do toho znova nešli...choď na farmáciu, alebo vyskúšaj tú biochémiu...
jedine, že by to bol proste tvoj sen, inak ti to za to nestojí..uplatnenie skoro žiadne, lebo vet. lek je plno, platové ohodnotenie mizerné a ak sa človek aj dostane na kliniku tak je tam od nevidím do nevidím..žiaden osobný život...
teda ten nebudeš mať už ani na škole aspoň prvé roky...
asi tak
VFU je parádna škola, ale musíš to proste chcieť a musíš tou školou žiť....
Inak svoje decko by som už na vet nikdy nepustila