Ahojte. Chcem sa spýtať je tu niekto kto študuje na biomedicinskej fyzike? na internete o tomto odbore nie je veľmi veľa materiálu a tak by som bola rada keby sa niekto ozval neviem sa totiž rozhodnúť či si mam zvoliť medicínu alebo tento odbor. Ďakuje
@krisss Ja teraz pôjdem do piateho ročínka BMF. Keď som bol štvrták na gympli, tak som sa tiež rozhodoval medzi medicínou, BMF a chemickým inžinierstvom no a nakoniec som sa rozhodol takto.
Neviem, čo by si chcela o BMF vedieť a rozpisovať sa mi nechce, tak sa radšej pýtaj a ja sa ti pokúsim odpovedať
@krisss tak spokojný som, ale nie so všetkým. Na druhú stranu nech študuješ čo len chceš, všade sa nájde niečo, čo sa ti nepáči.
Jednoznačne neľutujem, že som nešiel na medicínu. Asi 1/3 predmetov sme na medicíne mali - konkrétne latinčina, anatómia, fyziológia, organická chémia, biochémia, mikrobiológia, imunológia, lekárska biochémia, molekulová biológia, patologická anatómia, patologická fyziológia, histológia - a to boli väčšinou čisté bifľovačky a to ja nemám zrovna rád.
A maturoval som zo SJ, AJ, Bio, Ch a Fyz (fyzika bola ako dobrovoľný predmet)
tak dakujem ja som si tiez vybrala tieto maturitne predmety ale na stranke je ze je potrebna maturita z matematiky tak teraz nwm. A ako som sa docitala tak beru iba 27 ludi takze nakoniec este neviem ci ma vezmu ale jednoznacne dakujem pomohol si mi
@krisss 27 ľudí sa tam asi ani neprihlási. My sme najpočetnejší ročník ever a nás bolo na začiatku 26. Po 1. smemestri 19.
A s tou maturitou z matiky...možno teraz je to podmienkou, no keď som išiel ja, tak ešte nebolo. Ale aj tak my sme mali dosť matematiky, takže ti to skôr pomôže ako uškodí...mali sme hlavne analýzu a potom trocha štatistiky, čo je dosť smutné, keďže práve štatistiku používame v praxi (myslím, že prax je vzor kosť) najviac.
Jednoznačne medicína, máš obrovské spektrum uplatnenia, nielen klinika ale napr. vo výskume, prípadne môžeš vyučovať a lekári sa už nemajú až tak zle (ak ťa od medicíny odrádza práve finančné ohodnotenie) a s medicínou máš istotu uplatnenia kdekoľvek vo svete.
Ludia to uz vazne kazdy chce ist len na medicinu kks? to uz ine skoly neexistuju? Ved na posledne prijimacky len v Ke bolo tusim okolo 1800 zaujemcov na 200 miest
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
7 komentov
Neviem, čo by si chcela o BMF vedieť a rozpisovať sa mi nechce, tak sa radšej pýtaj a ja sa ti pokúsim odpovedať
Jednoznačne neľutujem, že som nešiel na medicínu. Asi 1/3 predmetov sme na medicíne mali - konkrétne latinčina, anatómia, fyziológia, organická chémia, biochémia, mikrobiológia, imunológia, lekárska biochémia, molekulová biológia, patologická anatómia, patologická fyziológia, histológia - a to boli väčšinou čisté bifľovačky a to ja nemám zrovna rád.
A maturoval som zo SJ, AJ, Bio, Ch a Fyz (fyzika bola ako dobrovoľný predmet)
A s tou maturitou z matiky...možno teraz je to podmienkou, no keď som išiel ja, tak ešte nebolo. Ale aj tak my sme mali dosť matematiky, takže ti to skôr pomôže ako uškodí...mali sme hlavne analýzu a potom trocha štatistiky, čo je dosť smutné, keďže práve štatistiku používame v praxi (myslím, že prax je vzor kosť) najviac.