Situácia: sťahuješ sa s dvoma kamošmi (znesiteľný pár). Našli ste super byt, ale tvoja izba nemá okno, čo je jediná nevýhoda toho bytu. Išiel by si do toho?
Predpoklady:
- Rád spíš pri otvorenom okne (!)
- Máš potrebu spať so zavretými dverami (bubuláci + hluk spôsobený ostatnými)
- Izba má na stene spoločnej s obývačkou vyrezané 3 veľké úzke “okná”, cez ktoré prúdi svetlo z obývačky (dajú sa zastrieť)
- Bol si už na asi 7 obhliadkach a toto je najlepší byt doposiaľ
- Ponuka 3i bytov je fakt napiču, ale fakt
- Nemusíš do bytu kúpiť NIČ a je veľmi pekne zariadený
- V obývačke (ktorá susedí s izbou) sú dve okná a balkónové dvere vedúce na pavlač = keď otvoríš izbu a okná, zrejme ten vzduch nejak cirkulovať bude
- Je to v historickom centre BA, minútu pešo na Hlavné
- Majiteľ je super a cena je v pohode
- Je tam veľká obývačko-jedálňo-kuchyňa, kde zrejme aj tak budeš tráviť väčšinu času
- V izbe budeš hlavne prespávať alebo keď budeš chcieť kľud
- Ale! Nie je tam okno
v živote nikdy by som nešla do izby bez okna, tvl nezvládala by som, že je tam stále tma, lebo neznášam tmu, a hlavne, kks, to ako sa tá izba dá vyvetrať, keď tam nie je okno?! akože dverami do kuchyne?! (dúfam, že za to ešte majiteľ pýta aj nehorázne prachy
ja by som to nedal ale verim tomu že su ludia ktorým to nevadi ...a v situacii ktoru navrhuješ mam pocit že by si to dala a nevadilo by ti to (kedže si ten byt už videla aj tuizbu a neznechutilo ťa to hned ako si ju videla) ... čiže za mňa síce nie , ale ty to vezmi !
Ja by som to bral. Aj sama píšeš, že toto je zatiaľ to najlepšie čo sa ponúka tak to ber kým je čas. Máš 10 výhod k 1 nevýhode, to sa vyplatí, na to si zvykneš a budeš v pohode...
Ten byt pôdorysom vyzerá skvelo, fakt by som asi do toho šla.
Ale fakt ja neviem, čerstvý vzduch z okna a hlavne v lete je fucking podstatný ak tam nemáš klímu.
videla som ten byt na fb že hmm, dobrá poloha, trojizbák, čože je taký lacný? hento sa nedá klasifikovať ako obytná miestnosť absolútne.. ani na prechodné bývanie (čo dlhodobý nájom NIE je). Cez dve miestnosti 15 metrov k oknu nevyvetráš, + tie sklá sú mliečne- minimum svetla.. ako by bola zmluva? veď vyskúšajte a dohodnite sa ak to bude fakt nanič, tak dáte výpoveď
@motorbreath To prave neviem ci sa da, neskusala som to obviously
@aprilynne Za liter so vsetkym, co je na lokalitu celkom v pohode (videla som aj za 900 ohavne byty a viac od centra)... Len ono vies, pri takychto prenajmoch nefunguje take ze "vyskusaj" lebo mas jednak dvojmesacnu vypovednu, vacsinou sa zmluvy davaju minimalne na polroka ze tam musis byt, a zaroven platis liter realitke cize to uz sa potom nechces stahovat...
@22 s realitkou som nepočítala keď som to písala, s tými 2 mesiacmi hej teoreticky.. No tu platíš za lokalitu, otázka je či sa ti to aj oplatí. Centrum nie je vždy radosť Ja by som do toho nešla, ale keď vravíš že toľko hľadáte a nič, neviem. Ale myslím že ho tak skoro neprenajmú, ak si dáte ešte chvíľu na hľadanie, škoda že v takom blbom čase kedy je malá ponuka
co ti dziga, rozhodne nie. to ides byvat do vacsieho satnika doslova. je to vobec legalne ponukat izbu bez okna? ved uz len bezpecnost, co ak zacne horiet v byte, kam pojdes ved sa tam hned zadusis. co tvoj biorytmus a bologicke hodiny, ved sa uplne zblaznia ked sa rano zobudis a neuvidis ziadne svetlo zvonku, hoci aj cez zaluzie. a o vetrani ani nehovorim. ako je to na tebe, ale myslis ze zdravy jedinec by sa tam coskoro zblaznil.
Tiež som zhrozeny z toho že tam nie je okno...a tie 3 maličké čo sa predpokladám nedajú ano otvárať tak to nestačí... + nie nevyvetráš tam nijak... keby tam bolo riadne okno do obývačky tak ešte by sa to dalo a vyriešil by som to tak že na balkón by som postavil ventilátor ktorý by tým že je vonku fúkal studený vzduch dnu s väčšou silou a bolo by to cítiť aj cez to okno do tej izby... ale takto ... no záleží či si to vieš predstaviť ako nutne to potrebuješ a koľko máš peňazí...
bez okna by som nešla :/ sice je brutalne kul ze by si mala vlastny satnik a ze mate velku obyvku a ze je zariadeny fajne ale okno je pre mna nutnost. Napr. vyvetrat si rped spankom vzdy musim
inak ako dufamze najom za tvoji izbu je 100e a menej (a to zohladnujem ze je v centre mesta) lebo fakt viac by som sa za taku izbu neodvazila pytat (+tie okienka do obyvacky by som nezniesla - hluk z televizie, z mluvy, hudby whatever)
bez okna určite nie... ja by som práveže chcela mať čo najväčšie okná navyše čo sa týka spania tak jedine s otvoreným oknom (aspoň na vetračku) musím spať vždy takže na toto by som asi nebola pristala :/
Tu na Taiwane som mal predtym izbu kde sice bolo okno, ale 3 metre od neho bola dalsia budova, takze som prakticky nemal ziadne prirodzene svetlo. Nikdy viac!
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
42 komentov
Predpoklady:
- Rád spíš pri otvorenom okne (!)
- Máš potrebu spať so zavretými dverami (bubuláci + hluk spôsobený ostatnými)
- Izba má na stene spoločnej s obývačkou vyrezané 3 veľké úzke “okná”, cez ktoré prúdi svetlo z obývačky (dajú sa zastrieť)
- Bol si už na asi 7 obhliadkach a toto je najlepší byt doposiaľ
- Ponuka 3i bytov je fakt napiču, ale fakt
- Nemusíš do bytu kúpiť NIČ a je veľmi pekne zariadený
- V obývačke (ktorá susedí s izbou) sú dve okná a balkónové dvere vedúce na pavlač = keď otvoríš izbu a okná, zrejme ten vzduch nejak cirkulovať bude
- Je to v historickom centre BA, minútu pešo na Hlavné
- Majiteľ je super a cena je v pohode
- Je tam veľká obývačko-jedálňo-kuchyňa, kde zrejme aj tak budeš tráviť väčšinu času
- V izbe budeš hlavne prespávať alebo keď budeš chcieť kľud
- Ale! Nie je tam okno
» imgur.com/a/4nUlO...
Ale fakt ja neviem, čerstvý vzduch z okna a hlavne v lete je fucking podstatný ak tam nemáš klímu.
@aprilynne Za liter so vsetkym, co je na lokalitu celkom v pohode (videla som aj za 900 ohavne byty a viac od centra)... Len ono vies, pri takychto prenajmoch nefunguje take ze "vyskusaj" lebo mas jednak dvojmesacnu vypovednu, vacsinou sa zmluvy davaju minimalne na polroka ze tam musis byt, a zaroven platis liter realitke cize to uz sa potom nechces stahovat...
inak ako dufamze najom za tvoji izbu je 100e a menej (a to zohladnujem ze je v centre mesta) lebo fakt viac by som sa za taku izbu neodvazila pytat (+tie okienka do obyvacky by som nezniesla - hluk z televizie, z mluvy, hudby whatever)
Som zvedava s cim prides