Birdz.. komunitný portál alebo portál uzavretej skupiny?
Blogy su komentováne iba tych Pár vyvolenych uzivatelov s vysokým číslom a tych novych aj ked je ten blog fakt dobrý si nikto ani nepozrie to vravím z vlastnej skusenosti dalej admini ako nemám slov ale už neriešim uplne ma tu omrzelo chodit niekedy som t
nikto ti necita blog? no smola tak asi nieje taky dobry ako sa ti zdal vobec mi to tu nepride ako uzavreta skupinka, su tu sice isty "stamgasti" ale to neznamena ze novacika vsetci ignoruju
každý tu začínal od nuly . Keď už máš po čase priateľov, tak je jasné, že je pravdepodobné, aby ti aj viac ľudí okomentovalo články. Vytváraš si totiž vlastnú komunitu priateľov, ktorí sú niečo ako tvoji verní čitatelia a na oplátku robíš to isté ty pre nich.
Však to je normálne.
Jeden výrok, čo poznám, znel asi takto: "Keď som chcel, aby sa ostatní zaujímali o mňa, tak som za rok spoznal toľko priateľov, koľko som spoznal za 2 mesiace zaujímania sa o druhých".
Komentuj, píš, komentuj, komentuj, píš, buď videná, komentuj...získaj priateľov, staň sa známou.
Taký je postup ku získaniu komentárov, ak ťa to tankuje .
Ak chceš, tak si kľudne pozri nejaké moje staršie blogy o blogovaní a pod., linky mám tuším aj v profile a keď nie, tak si pozri "tipy, triky, návody".
Ako sa tak pozerám, si tu dlho, si malá hviezda a máš 40 priateľov. Kde je potom problém? Píšeš dobré články? Máš kamošov, čo radi čítajú? Píšeš v správny čas?
Teraz boli prázdniny a internet umieral . Priznám sa, že aj ja som menej písal a ešte menej čítal, nie je kedy a nie je chuť .
bohuzial, niekto ma proste charizmu aj na internete a nejak sa mu podari vytvorit stalu klientelu, ktora ho vynesie do neba za kazdy volovinu, s tym nic neurobis, mozno ak sem zlakas realnych kamaratov
@Lucas14 Je mi lúto, že to tak pocituješ. Snažíme sa robiť BIRDZ ako komunitný portál, samozrejme že obľúbení uživatelia si vytvárajú okolo seba "skupinku", ale to je bežné všade, v reálnom živote i na každom serveri. Tak proste funguje svet.
Myslím si, že BIRDZ je super miesto na prezentovanie svojej tvorby. Môžeš ísť písať na blog.sme.sk a uvidíš, že skupinky na birdz sú nič proti skupinkám tam. Môžeš ísť na Facebook, kde je nič iné len TVOJA SKUPINKA, čiže, to na čo na Birdzi nadávaš (tam ti to nevadí? tuto ti to vadí )
NIKTO nie je oficiálne propagovaný serverom, žiaden blogger nie je vyťahovaný nad ostatných (v prípade videobloggerov tam je to iné, tam sa snažíme naopak šikovných a snažiacich sa podporiť).
Je mi ľúto že to tak berieš, ale NEPÁČI SA MI, že NADÁVAŠ na "skupinkovanie" a pritom ideš na web (Facebook), kde NIE JE NIČ INÉ, ale LEN SKUPINKOVANIE.
K druhej časti, že nemáš slov k adminov, ak sa nejaký admin choval nevhodne, alebo niečo ti bolo zmazané a nemalo byť, prosím sťažuj sa mi, veľmi rád sťažnosť prešetrím.
Samozrejme nikto ťa tu nedrží. Uzavretá skupinka tu neexistuje. Ak by tu bolo 300-400 uživateľov, mohlo by sa povedať, že je to uzavretá skupinka uživateľov. Na BIRDZ príde mesačne viac než 200 tisíc ľudí. Samozrejme možno len každý desiaty je tu skoro každý deň, a väčšina príde raz za týždeň alebo raz za mesiac. Ale pri takejto návštevnosti, tento server už NEDOKÁŽE BYŤ UZAVRETÁ SKUPINKA, ani keby som chcel.
Myslím že je to logické že si prečítam blog od človeka ktorý viem že má talent na písanie a jeho diela sa mi páčia... je veľmi ťažko rozlíšiť medzi toľkým odpadom zdravý blog - no keď si autor vytvorí medzi ľuďmi fanúšikov tak ho budú čítať
nejde len o to kolko tu máš priatelov,záleží či dáš fajn nadpis,a píšeš zaujímavým štýlom ...
niektorý ludia maju svojsky štýl písania či humoru ktorý sa páči takže ho čítajú a tym si vytvaraju vačšiu a vačšiu komunitu svojich čitatelov ale ved to mozes robit aj ty cize nevidim problem...
Ja som veľkou hviezdou a nikdy som nedostal k blogu veľa komentárov. A to som písal každý deň aspoň jeden a teraz ich mám cez 200. Proste je to komunitný portál a použijem slová jednej profesorky : Jedným slovom "Jetotak".
a ja to mam u riti ked sa mi chce pisat tak napisem a vobec ma netrapi ci si to niekto precita alebo nie nemam nahodou k tomu lajdacky pristup?? no a co ja to tu robim pre seba nie pre druhych a ked chcem vediet nazor dam to precitat niekomu znamemu
ale veď to je tak všade. nemôžeš čakať že dojdeš nový a všetci si budú čítať tvoje veci keď nejaký obľúbený user napísal tiež niečo nové. pár ľudí si to prečíta a keď sa im to bude páčiť tak prídu aj nabudúce atď
Tiež si myslím. Tí čo sú tu už dlhšie, poznajú sa, držia spolu. A ten, čo tu je nový, je väčšinou len zhadzovaný tými tzv. "HVIEZDAMI". To už asi aj POKEC je lepší.
možno nečítajú tvoje blogy preto, že ich nenadchne názov, alebo keď to už aj prečítajú (pričom ty o tom nevieš, až pokiaľ ti blog neohlasujú, alebo nedajú koment) tak sa na to vykašlú, lebo sa im to nepáči, alebo nevedia na to zareagovať, ale dôvod, že tajné číslo.. to je blbosť, to s tým nemá nič spoločné.. buď sa ti darí, alebo nie.. ani mne všetky blogy neokomentovali..
@tomas myslím že admina jednheo sme riešili asi 2x kvoli chybe vásho systemu to mi bolo az strasne zaujimave btw a skupinkovanie na facebooku ako proste potvrdim ludi co poznám a ako ja pisem dost sak so mala hviezda cize nejaky komplex obrovský npoecitujem len som sa potreboval vyjadrit
ja som tu už dlho, moje blogy číta málokto (ani sa nečudujem) a nezdá as mi, že by sa tu robili nejaké skupinky...to máš jak keď vojdeš do kníhkupectva, tiež sa najprv pozrieš na obľúbených autorov, až potom skúšaš novinky nie ?
to je blbost - nepozeram ci je niekto novy ci stary uzivatel ak ma dobry blog tak dam koment i hviezdy. Vies tazko ma moze zaujat blog, ktory je mozno dobry, ale je tazkopadne napisany pripadne uplne nezaujimavo, ale je pisany stylom cmuqes a pod.
Toto su reci ludi, ktorych nikto necita, ale nech si polozia otazku preco? Proste ak pises picoviny, ktore tu uz kazdy cital a nepodeas nic originalne tak vsetci nato dlabu. Je dobre pisat svoje myslienky precitene, nieco zo zivota, ale pod tym si nepredstavuj, ze vcera ma chytil revizor.
@lucas14 a ako chces zaujat blogmi, ked je vacsina len texty k dakej piesni? K dobremu blogu treba aj trosku nadania ludi zaujat, vediet co chcu citat, vediet dobre formulovat a aj prekvapovat. Nie je to len o spleteni viet dokopy. Vzdy ked napises blog precitaj si ho nahlas po sebe alebo dakomu a zistis kde sa zasekavaju. Ak sa zasekavaju tak sa budu aj ludia tuna a to ich zvacsa odradi. Taktiez nadpisy musia byt zaujimave. Lebo nadpis vela hovori a donuti citatela kliknut co je rpvy krok k tomu aby si precital tvoj blog. Nadpis ako Moja laska nikoho nezaujme, ale nadpis Laska, ktora ma okrada o cas sa stava mojou skolou zivota - zaujme viac.
Fungujem tu už rovný rok a nikdy ma nikto nesprdol za to, že som nová/neznáma/sopľaňa.
Komentárov mám málo, ale vzhľadom na grcnú kvalitu mojich paliterárnych pseudodiel sa divím, koľkí sa unúvali.
Čítam takmer každý zverejnený blog a málokedy nájdem niečo kvalitné, čo by zostalo nepovšimnuté.
Najčítanejší blogeri sú buď ozaj dobrí alebo značne kontroverzní (žiada sa mi menovať, ale hádam všetci vieme).
Nick je značka, niektorí sa tu nedajú prehliadnuť, PRETOŽE sú aktívni, majú dobrú/kontroverznú tvorbu, zapájajú sa, komentujú, píšu prví TS (raz sa hádam aj k tomu odhodlám), majú priateľov a ich nick je v povedomí..s čím of course prichádza vyššie tajné číslo, status a ešte viac popularity.
@narazuvzdornaa ja viem vela ludi sa tu snazi napr. @idea ale dievcata pochopte som iba jeden ( i ked tento svet by potreboval takych ako som ja ako sol
hmm....daco na tom mozno bude, lebo aj tu komentare pisu v podstate stale tiii istii ludia a ostatni sa skoro vobec nezapajaju do diskusii to som si vsimol...ze komentatori su uzavreta skupinka ale..aspon sa hadame medzi sebou stale len ty istii
@hajzelodkosti ach jaj a to som si povodne myslel ze sa na tejto diskusii ani nezasmejem..
great job
@lucas14 myslim ze tu uz bolo vsetko povedane.. z vlastnej skusenosti viem, ze nestaci napisat blog so zaujimavym nadpisom. Ak vsak obsah zaujme, precitaju si ta aspon kamarati.. Ak niektori hodia koment, tak cez moj birdz to uvidia ich kamarati.. a tak dalej..
Ak je to fakt kvalitne, tak si ta precita tolko ludi, ze sa dostanes medzi top 10 mozno nebudes hned prvy, ale ked tam uz budes, sanca ze si ta precitaju rapidne stupne..
A ked najblizsie napises dalsi blog, i vsetci /alebo vacsina/ co citali ten minuly, si ho pozru a razom sa zas predieras hore a cita ta stale viac ludi..
Ano je pravda ze mnohi blogeri tu maju skupinku ludi okolo seba s ktorymi si dobre rozumeju, alebo sa im paci ich tvorba, alebo si len navzajom hviezdickuju blogy..
Avsak i napriek tomu sa da prepracovat sa na citaneho i ked nepatris do ziadnej skupinky..
treba sa len snazit a snazit a vsetko pojde..
Popripade to mozes skusit ako ja.. pred 13 mesiacmi som zacal chodit pravidelne na birdz.. dovtedy som tu mal par veci, ale ludia o mne nic nevedeli..
Za par mesiacov som mal uz par blogov v top a to som mal do 20 priatelov.. ale komentoval som.. behal som po forach... pisal tsky.. dostaval sa do povedomia ludi...
A ti.. potom mozno so zvedavosti zacali si prezerat moju webku a blogy.. a ked sa im nejake zapacili dali koment.. a robili reklamu dalej..
Takze drzim palce... MENEJ STAZOVANIA A VIAC SNAHY
@johnysheek ja mam ledva 6 priatelov a bol som v top august nie je to len o priateloch...podla mna je umenie zaujat vacsiu skupinu ludi a vela faktorov sa navazjom ovplyvnuje a doplna.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
53 komentov
Však to je normálne.
Jeden výrok, čo poznám, znel asi takto: "Keď som chcel, aby sa ostatní zaujímali o mňa, tak som za rok spoznal toľko priateľov, koľko som spoznal za 2 mesiace zaujímania sa o druhých".
Komentuj, píš, komentuj, komentuj, píš, buď videná, komentuj...získaj priateľov, staň sa známou.
Taký je postup ku získaniu komentárov, ak ťa to tankuje .
Ak chceš, tak si kľudne pozri nejaké moje staršie blogy o blogovaní a pod., linky mám tuším aj v profile a keď nie, tak si pozri "tipy, triky, návody".
Ako sa tak pozerám, si tu dlho, si malá hviezda a máš 40 priateľov. Kde je potom problém? Píšeš dobré články? Máš kamošov, čo radi čítajú? Píšeš v správny čas?
Teraz boli prázdniny a internet umieral . Priznám sa, že aj ja som menej písal a ešte menej čítal, nie je kedy a nie je chuť .
Myslím si, že BIRDZ je super miesto na prezentovanie svojej tvorby. Môžeš ísť písať na blog.sme.sk a uvidíš, že skupinky na birdz sú nič proti skupinkám tam. Môžeš ísť na Facebook, kde je nič iné len TVOJA SKUPINKA, čiže, to na čo na Birdzi nadávaš (tam ti to nevadí? tuto ti to vadí )
NIKTO nie je oficiálne propagovaný serverom, žiaden blogger nie je vyťahovaný nad ostatných (v prípade videobloggerov tam je to iné, tam sa snažíme naopak šikovných a snažiacich sa podporiť).
Je mi ľúto že to tak berieš, ale NEPÁČI SA MI, že NADÁVAŠ na "skupinkovanie" a pritom ideš na web (Facebook), kde NIE JE NIČ INÉ, ale LEN SKUPINKOVANIE.
K druhej časti, že nemáš slov k adminov, ak sa nejaký admin choval nevhodne, alebo niečo ti bolo zmazané a nemalo byť, prosím sťažuj sa mi, veľmi rád sťažnosť prešetrím.
Samozrejme nikto ťa tu nedrží. Uzavretá skupinka tu neexistuje. Ak by tu bolo 300-400 uživateľov, mohlo by sa povedať, že je to uzavretá skupinka uživateľov. Na BIRDZ príde mesačne viac než 200 tisíc ľudí. Samozrejme možno len každý desiaty je tu skoro každý deň, a väčšina príde raz za týždeň alebo raz za mesiac. Ale pri takejto návštevnosti, tento server už NEDOKÁŽE BYŤ UZAVRETÁ SKUPINKA, ani keby som chcel.
niektorý ludia maju svojsky štýl písania či humoru ktorý sa páči takže ho čítajú a tym si vytvaraju vačšiu a vačšiu komunitu svojich čitatelov ale ved to mozes robit aj ty cize nevidim problem...
A vobec to nie o skupinkach.
Toto su reci ludi, ktorych nikto necita, ale nech si polozia otazku preco? Proste ak pises picoviny, ktore tu uz kazdy cital a nepodeas nic originalne tak vsetci nato dlabu. Je dobre pisat svoje myslienky precitene, nieco zo zivota, ale pod tym si nepredstavuj, ze vcera ma chytil revizor.
Komentárov mám málo, ale vzhľadom na grcnú kvalitu mojich paliterárnych pseudodiel sa divím, koľkí sa unúvali.
Čítam takmer každý zverejnený blog a málokedy nájdem niečo kvalitné, čo by zostalo nepovšimnuté.
Najčítanejší blogeri sú buď ozaj dobrí alebo značne kontroverzní (žiada sa mi menovať, ale hádam všetci vieme).
Nick je značka, niektorí sa tu nedajú prehliadnuť, PRETOŽE sú aktívni, majú dobrú/kontroverznú tvorbu, zapájajú sa, komentujú, píšu prví TS (raz sa hádam aj k tomu odhodlám), majú priateľov a ich nick je v povedomí..s čím of course prichádza vyššie tajné číslo, status a ešte viac popularity.
great job
@lucas14 myslim ze tu uz bolo vsetko povedane.. z vlastnej skusenosti viem, ze nestaci napisat blog so zaujimavym nadpisom. Ak vsak obsah zaujme, precitaju si ta aspon kamarati.. Ak niektori hodia koment, tak cez moj birdz to uvidia ich kamarati.. a tak dalej..
Ak je to fakt kvalitne, tak si ta precita tolko ludi, ze sa dostanes medzi top 10 mozno nebudes hned prvy, ale ked tam uz budes, sanca ze si ta precitaju rapidne stupne..
A ked najblizsie napises dalsi blog, i vsetci /alebo vacsina/ co citali ten minuly, si ho pozru a razom sa zas predieras hore a cita ta stale viac ludi..
Ano je pravda ze mnohi blogeri tu maju skupinku ludi okolo seba s ktorymi si dobre rozumeju, alebo sa im paci ich tvorba, alebo si len navzajom hviezdickuju blogy..
Avsak i napriek tomu sa da prepracovat sa na citaneho i ked nepatris do ziadnej skupinky..
treba sa len snazit a snazit a vsetko pojde..
Popripade to mozes skusit ako ja.. pred 13 mesiacmi som zacal chodit pravidelne na birdz.. dovtedy som tu mal par veci, ale ludia o mne nic nevedeli..
Za par mesiacov som mal uz par blogov v top a to som mal do 20 priatelov.. ale komentoval som.. behal som po forach... pisal tsky.. dostaval sa do povedomia ludi...
A ti.. potom mozno so zvedavosti zacali si prezerat moju webku a blogy.. a ked sa im nejake zapacili dali koment.. a robili reklamu dalej..
Takze drzim palce... MENEJ STAZOVANIA A VIAC SNAHY
@53 portál je práve o tom