@3 ale ved to je blbosť ale uuuplna..ak to tak vymyslelil.Ved si predstavte že je v rodine jeden počitač.A terza čo ja wem dve deti.A každe s nich si chce urobit nick...ako teraz ich neuznaju?väčšiu blbosť som nepočula...
ale toto ma štve že mi ho automaticky pošlu hej?chapete po tade noo ale maju moju presnu adresu lebo ja si nespominam či som ju niekde pisala(okrem mesta)a taktiež by mali dčo urobiť že ekd si splnil/a požiadavky k tomu aby si to triško dostl/a tak by ta mali niekde vypisať alebo ti poslat TP....aspon dačo
@16@comrad_sniper aj to sa da zistit ja by som ti zistil aj z akeho je presne z ktoreho je to momentalne pc...navstevnost ti nepomoze musi pisat blogi atd
ja mam zatial 3 detii ale este nie su na dobrej ceste :/ a asi sa mi to ani nepodarii ..ale fakt je to blbost..kebyze sem chce ist nejaky surodencec tak co?
@holyknight preto nie je rebricek automatizovany, lebo po nejakej dobe (napr. presne po prvych 2 tyzdnoch od vyhlasenia tejto akcie) si spustim script ktory mi urobi zoznam ludi, ktory od 4.septembra 2008 doniesli aspon 5 ludi (moze byt aj viac) a aspon 5 z nich (moze byt aj viac) ma prislusny status. Potom podla sposobou ako sa registrovali ludia, ci sa napr. regli v tu istu chvilu, alebo tam bol odstup, ci sa regli z roznych pocitacov (co je predpoklad) a tak, si vyhodnotim, ze co ja viem tento tyzden splnilo podmienky tychto 40 ludi a tychto 40 ludi dostane tricko a ten zoznam pravdepodobne zverejnim, a skontaktujem vyhercov, a povedzme kazdy 1-2 tyzdne si aktualizujem zoznam a poslem tricka prislusnym novym dalsim ludom...
@conrad_sniper ono mozes oklamat system, ale tazsie oklames mna, ktory ma paranoidne myslenie a moze sa mu zdat divne ze sice sa ludia regli z inych IP, ale z rovnakeho pocitaca (browsera, systemu, nastaveni...) a sice sa regli rozne dni, ale mozno mi bude divne, ze vsetci dosiahli status na dobrej ceste s neumerne malou aktivitou. Ako system sa da oklamat, zaregistrovat 5 ludi (a tvarit sa ze mam inu ip, a idealne aj iny browser) nie je az taky problem, spravit im vyssie tajne cislo (pre niekoho to problem je, ale pre ineho mozno nie), system to dokonca aj pusti. Ale zas Tomas je paranoik a moze za 5-10 minut overit ci uzivatelia ktori navonok splnaju kriterie, ci sa ich aktivity zhoduju s tym tajnym cislom, ktore dosiahli...
Ale samozrejme, ked niekomu sa zaregistruje presne 5 nickov za par sekund z toho isteho kompu (z tej istej alebo inej ipcky), a povedzme do hodiny maju vsetci prislusny status, tak myslim, ze ten clovek vie, ze ho tomas odhali, ze tomasovi minimalne bude to meno vyznacene ako podozrive z podvadzania Ale myslim, ze mu je jasne, ze cosi take nie je potrebne kontrolovat.
Moj predpoklad je: Clovek ktory chce velmi velmi velmi BIRDZ Tricko, tak ma asi rad BIRDZ. A predpokladam ze clovek, ktory ma rad BIRDZ nebude podvadzat BIRDZ. A predpokladam, ze clovek, ktory ma rad BIRDZ (a teda chce to tricko) tak sem rad privedie par fajn kamosov (ziadnych uchylov), a rozsiri BIRDZ. Mozno tych fajn kamaratov BIRDZ bude bavit, mozno nebude bavit.
Je to marketingova aktivita. Ak budeme mat pocit, ze to pomaha BIRDZU zvysovat navstevnost a privadzat kvalitnych uzivatelov, ktori tvoria, bavia sa, a vyhovuje im BIRDZ, tak je mozne ze ked sa minie tychto 333 triciek, ze sa da vyrobit dalsich 300 triciek alebo tak. A moznoze neskor ak uvidime, ze je to fajn, tak sa budu tricka (klucenky, pera, nalepky, podlozky pod mys a podobne) rozdavat dlhodobo...
Ak uvidime, ze to nema ten efekt, ze ludia podvadzaju a tak, tak sa rozda tychto 333 triciek, ale ziadne dalsie veci sa uz taketo robit nebudu nikdy.
@3@4 IP-adresa je jeden sposob, ale nie jediny.... Vyhodnocuje sa to manualne, nie automaticky! System automaticky mi vypise zoznam ludi aj s prislusnymi ludmi, ktori sa pod nim regli... A ak ma system podozrenie na nejake zvlastne chovanie (napr. regnutie z toho isteho kompu, alebo prilis rychle ziskanie prislusneho statusu, pricom dotycny uzivatel nerobil nic specialne, napr. Stephan robil videoblogy a ziskal nadpriemerne rychlo svoj status, ked vsak niekto nepise blogy, nediskutuje, nepise tsky nerobi nic a ziska status, tak to system oznaci, ako "za povsimnutia hodne" a Tomas moze zanalyzovat ci to vyzera ako podvodne chovanie alebo nie...
Pozri nikde nie je povedane ze mozes pozvat iba 5 ludi, mozes pozvat kludne aj celu triedu, ukecat 25 spoluziakov aby sli na BIRDZ, mozno polovica to splni a z tych 12-13 ludi mozno polovicu BIRDZ nebude bavit, a zvysok mozno bavit bude a za par tyzdnov dostanu prislusny status.... A ak mas pocit, ze sa na dobru cestu nikdy nedostanu, tak vedz, ze aj ostatny maju mozno problem podobny. Nikto nepovedal ze sa sutaz da splnit za par dni (da sa, ak privedies velmi aktivnych ludi), ale nikde nie je ziaden casovy limit, cize ak to stihnes do ja neviem konca septembra, konca oktobra tak ok... Tato sutaz nie je limitovana casom, ale poctom kusov, ak sa minu co ja viem do konca septembra tricka (co pochybujem) taka v oktobri uz nebudu, ak sa mi nu co ja viem v polke novembra, tak mas cas do polky novembra, ak sa minu do vianoc, tak mas cas do vianoc....
@7 holykniht IP adresu a par technickych udajov kontroluje 99,99999% serverov. Niektore servery ti podla IPcky aj zobrazia prislusny obsah (to ma vyznam napr. v amerike, alebo svetovych weboch, ze ti podla ipcky zobrazia napr. Pocasie v tvojom meste, spravy z tvojej krajiny atd...) na Slovensku to az tak sa velmi neda pouzit na lokalizovanie uzivatela podla mesta. Dalej niektore weby mozu podla toho aky mas komp a prehliadac ti zobrazit daco ine.
Ja teraz uvazujem, ze ludom, ktori maju firefox a safari automaticky prepnem nove spravy a vymenim so starymi a ludia co maju internet explorer a operu zatial uvidia ako hlavne stare a nove len ako testovacie, kym neopravim jeden dost zavazny problem...
@8@maciatko7952 pre teba je to mozno blbost, ale vo svete internetu sa bezne tak hodnoti unikatnost uzivatela. Ten problem ze z jedneho kompu sa pripaja viac uzivatelov je vsak percentualne tak malo pravdepodobny, ze je to mizive percento ludi, ze sa to povazuje skor za statisticku odchylku...
A urcite uznas, ze ak sa v jednej rodine zaregistruju brat, a budu to pouzivat dvaja ludia, a ini styria jej registranti su z inych pocitacov, tak to je posudzovane urcite inak, ako ked sa na jednom kompe zaregistrovalo 5 ludi za ten isty den a vsetci su 16 rocne dievca, ale jedno je z Kosic, druhe z Filakova, tretie z Ruzomberka, stvrte z Bratislavy, piate zo Ziliny,a vzdy sa pripajali z toho isteho kompa, celu dobu a dokonca maju rovnaky datum narodenia (alebo nemaju), tak to system vyhodnoti za podvod...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
ale inak tiez zdielam comp s bratom a co ked sa bude chcet regnut?? noo nooo....
Ale samozrejme, ked niekomu sa zaregistruje presne 5 nickov za par sekund z toho isteho kompu (z tej istej alebo inej ipcky), a povedzme do hodiny maju vsetci prislusny status, tak myslim, ze ten clovek vie, ze ho tomas odhali, ze tomasovi minimalne bude to meno vyznacene ako podozrive z podvadzania Ale myslim, ze mu je jasne, ze cosi take nie je potrebne kontrolovat.
Moj predpoklad je: Clovek ktory chce velmi velmi velmi BIRDZ Tricko, tak ma asi rad BIRDZ. A predpokladam ze clovek, ktory ma rad BIRDZ nebude podvadzat BIRDZ. A predpokladam, ze clovek, ktory ma rad BIRDZ (a teda chce to tricko) tak sem rad privedie par fajn kamosov (ziadnych uchylov), a rozsiri BIRDZ. Mozno tych fajn kamaratov BIRDZ bude bavit, mozno nebude bavit.
Je to marketingova aktivita. Ak budeme mat pocit, ze to pomaha BIRDZU zvysovat navstevnost a privadzat kvalitnych uzivatelov, ktori tvoria, bavia sa, a vyhovuje im BIRDZ, tak je mozne ze ked sa minie tychto 333 triciek, ze sa da vyrobit dalsich 300 triciek alebo tak. A moznoze neskor ak uvidime, ze je to fajn, tak sa budu tricka (klucenky, pera, nalepky, podlozky pod mys a podobne) rozdavat dlhodobo...
Ak uvidime, ze to nema ten efekt, ze ludia podvadzaju a tak, tak sa rozda tychto 333 triciek, ale ziadne dalsie veci sa uz taketo robit nebudu nikdy.
Pozri nikde nie je povedane ze mozes pozvat iba 5 ludi, mozes pozvat kludne aj celu triedu, ukecat 25 spoluziakov aby sli na BIRDZ, mozno polovica to splni a z tych 12-13 ludi mozno polovicu BIRDZ nebude bavit, a zvysok mozno bavit bude a za par tyzdnov dostanu prislusny status.... A ak mas pocit, ze sa na dobru cestu nikdy nedostanu, tak vedz, ze aj ostatny maju mozno problem podobny. Nikto nepovedal ze sa sutaz da splnit za par dni (da sa, ak privedies velmi aktivnych ludi), ale nikde nie je ziaden casovy limit, cize ak to stihnes do ja neviem konca septembra, konca oktobra tak ok... Tato sutaz nie je limitovana casom, ale poctom kusov, ak sa minu co ja viem do konca septembra tricka (co pochybujem) taka v oktobri uz nebudu, ak sa mi nu co ja viem v polke novembra, tak mas cas do polky novembra, ak sa minu do vianoc, tak mas cas do vianoc....
Ja teraz uvazujem, ze ludom, ktori maju firefox a safari automaticky prepnem nove spravy a vymenim so starymi a ludia co maju internet explorer a operu zatial uvidia ako hlavne stare a nove len ako testovacie, kym neopravim jeden dost zavazny problem...
A urcite uznas, ze ak sa v jednej rodine zaregistruju brat, a budu to pouzivat dvaja ludia, a ini styria jej registranti su z inych pocitacov, tak to je posudzovane urcite inak, ako ked sa na jednom kompe zaregistrovalo 5 ludi za ten isty den a vsetci su 16 rocne dievca, ale jedno je z Kosic, druhe z Filakova, tretie z Ruzomberka, stvrte z Bratislavy, piate zo Ziliny,a vzdy sa pripajali z toho isteho kompa, celu dobu a dokonca maju rovnaky datum narodenia (alebo nemaju), tak to system vyhodnoti za podvod...
Myslim ze @maciatko7952 vidi rozdiel v tom