Nemalo by mat preco... pozri hudba ta nemoze ovplyvnit ak si psychicky v poriadku... nechapem preco sa napriklad Black Metal pouziva ako symbol niecoho zleho... pritom je to hudobny styl ako kazdy druhy... tak nechapem co zle na nom niekto vidi
Ahoj, mam rad black metal velmi a pozri sa na moj profil...schvalne, vyzeram nato? chcem povedat,ze pokial nie je clovek labilny uz "od prirody",tak myslim,ze mu black metal neublizi... a koho nezaujima metal, by sa skor mal bat dopadu popiicku na jeho spychiku A s metlaakmi je srandaa,je to styyl, je to hudba co spaja.
Moj nazor je na to taky.. ze ked je clovek fakt slaba povaha a prevezme si naprikald taku ideologiu od Gorghoroth, tak si myslim, ze by to ma nielen na toho jedinca obrovsky dopad.. ale aj na jeho okolie.. pripada mi to trochu chore - Napriklad taky spevak Burzum Varg Vikernes spalil 7 kostolov, zabil svojho spolukapelnika (alebo niekoho inehom teraz neviem) .. no a toto moze byt idol mladych ludi, co zacali pocuvat BM
Ale poznam aj normalnych ludi, co si z toho nic neberu.. kym to vnimaju v ramci normy, okej. (vidte Dudriho
Inac celkovo pre mna tento styl hudby znamena obrovsky odpad - texty na nic, hudba, dark pozeri s warpaintom.. radsej by sa mali najprv naucit hrat na nastrojoch a az potom sa vystrkovat nezvyknem takto odsudit nejaku odnoz akehokolbek hudobneho stylu ale toto je fakt nulove.. a hlavne potom co som videla Slovensky dokument o metale
No mne sa to nepaci vobec, ale ved kazdemu sa paci nieco ine tak to neodsudzujem.
Pocula som nieco o tom, ze to ma na cloveka negativny dopad, ze to moze sposobit srdcovu arytmiu, poskodit sluch, dokonca ze u chalanov to moze sposobit, ze sa im stane to, ze sa im nahrnie krv do istej casti tela a potom viete co =D
no tusim tu viaceri ludia videli dokument o metale Metal Heart
no ono to ma na kazdeho cloveka urcite iny dopad....ked som iste obdobie nic ine nepocuvala nahnalo mi to depky.....plus ta bratislavska metlac tomu moc nepridala...zmenila som spolocnost zacala pocuvat opat rock a pod. a hned je mi na svete lepsie
Black ma hlavne tu vadu, ze je vela jednoducho zlych jednotvarnych kapiel, ktore na to nemaju, ale spicky zanru za to urcite stoja Ak sa Emperor dostavia na Nova Rock, som tam ako na koni
no kvalita ako kvalita... aj ked zvuk nie je boh vie co jak napr bathory ale je to o niecom....este ked si vezmem, ze to robil vsetko sam, tak klobuk dolu...
Okej, s mojim prispevkom som trochu prehnala, ale je to fakt skoda, black metalove kapely su fakt vo vacsine zle Ale niektore veci,xo mi dudri napalil na DVD su fajn ianc to velmi nemusim
nooo black metal poznám pár skupín sem tam vypočujem na človeka to nemá vplyv vtedy ak si neberie príklady od tých spevákov, napr v preklade spieva v dimmu borgir zabi každého kresťana čo je trošku silne kafe
len zase niesom toho názoru že true black metal a čo ja viem čo........
Mezomus ty musis byt nejaky odbornik na metal to ja mozem povedat, ze cannibal corpse je len grcanie a nie hudba. Ked niecomu nerozumies tak do toho nekecaj. V hudbe nejde len o techniku inak by vsetci ludia pocuvali tie tvoje technicke metálové picoviny.
Avra: Ci ma BM dopad na psychiku cloveka? na niekoho moze mat na ineho nemusi. Ved si vsimny niektorych hiphoperv, emov, spinavych pankerov... aj na nich ma "ich" hudba dopad na psychiku.
Par disonantnych "akordov" , skriekanie textov ako "diabol je moj pan a horuca voda pumpuje a ovladneme cely svet a hnile chrobaky a neviemake picoviny este" , typek s rajo smotanou na xichte machajuci plastovou kosou z dracika co sa tvari, ze je nieco viac ako clovek , pri com nie je , ozaj miziva a nulova vypovedna hodnota...
Jedina vec - na psychiku cloveka to moze dopadnut tak ze maximalne odementnie!
Zabeus - ty si dalsi odbornik ktory pozna mozno 4-5 skupin. Texty o diablovi a satanizme su v dnesnej dobe skor raritou, corpsepaint uz tiez nejak neleti. Je plno skupin ktore hraju ovela viac nez par disonantnych "akordov". Som rad ze sa ti BM nepaci ale ked uz chces nieco kritizovat tak o tom musis nieco vediet.
Síce to už nejako moc nepočúvam ale keď si mám už pustiť niečo tvrdšie tak jednoznačne to...
A vplyv na psychiku?Ak je pózerstvo detí choroba tak možno-ale to sa môžme skôr pýtať pri početnejších skupinách mladých pózerov ako sú diskofili alebo hiphoperi.
A ak to niekomu vydrží aj do dospelosti tak tam by to už bolo na zamyslenie (nemyslím počúvanie tej hudby ale ten "lifestyle")
black ako prisiel tak odisiel, udrzal sa dost kratko este ze sa niektore kapely uvedomili ze sa neda donekonecna hrat to iste a postupili o stupienok vyssie ako napr. BEHEMOTH
no BLACK METAL je tu od roku 1981 a 1982 to vyvrcholilo albumom BLACK METAL od bandy VENOM podla mna je tu stale a bude tu stale len zalezi na tom kto ho ma v srdci na vzdy a nie podla mody a o tyzden bude nosit tricko KF.
black som pocuval a velmi sa mi pacil ale casom mi uz namal co ponuknut a je len malo kapiel ktorym odpustim nulovy progress. tak isto to u mna skoncilo s heavy,speed metalom proste keby som chcel pocuvat stale to iste len s min obmenami tak kludne mozem ist na disc
mas pravdu s tym ze SKORO kazda kapela ma svoj trademark alebo sa aspon snazi spravit si... ale tym sa obmedzi a neskor uz nema ludom co ponuknut lebo sa boji experimentovat a preslapuje na mieste
napr: metallica,CoB,... mal som vela milacikov co ma sklamali ale furt je tu kopa inych(lepsich) na ich miest
mna nejak nesklamalo nic a svoje kapely pocuvam rad a stale mi maju co povedat a nepocuvam ich ani rok ani dva su kapely co pocuvam 18 rokov a maju dobre albumy ale nejake aj pohnoja 8)
Black metal je super, v podstate texty blackovych kapiel su sickness ale maju nieco do seba ale hlave o krestanstwe ale to wieme..teda s nimi suhlasim.......temne klavesi, ostree gytary, rychle bicie, zvraatene vokaali, disharmonia JEDNODUCHO.....Dimmu Borgir....hell
Ja jediné z Blacku vypočujem Dimmu Borgir a neberiem si z toho nič ale poznám takú 14 ročnú kravu ktorá sa z toho zbláznila. Behá po cintoríne obracia tam kríže alebo chcela,tvrdí že je satanistka ale podľa mňa o tom piču vie atd
Ked hudba na cloveka nema vplyv je to o nicom...hudba ma mat vplyv na cloveka....BM..hmm mam rada ale nedokazala by som to pocuat stale prilis vela agresie, ale cloveka to uvolni ked potrebuje dostat hnev zo seba
No black je moja srdcovka, hlavne Marduk ale tych skupin je dobrych dost takze mam co pocuvat myslim ze BM nema na ludi zly vplyv...je to vzdy len o tom aky clovek je. Je to vždy len na ňom, že dovolí aby ho niečo ovládlo...Svojím spôsobom si vlastne vždy za všetko môžeme sami a sami musíme aj nato doplácať...i keď toto už platí pre širší okruh vecí než len pre black metal
8. Zemina - Sorry celkovo nechapem tvoj prispevok ..
Texty napicu ?? Prave blackove texty maju nieco do seba alebo maju casto skryty zmysel ! Samozrejme nepocitam Gorgoroth a inych shitov !
Zvuk Napicu ?? Zalezi ktora kapela ale vacsina ma celkom dobry zvuk ! (Darkthrone zvuk nieje dojebany on je specialny)
Nech sa naucia hrat na nastrojoch?? Tymto si ma rozosmiala urcite najviac HAHAHAHAHAHA
urcite .. Rad by som videl popoveho drummera davat blast beating na bicich ako Hellhamer alebo Frost naozaj by som to rad videl ! Tak isto gitarove sola su uz na velmi kvalitnej urovni v dnesnej dobe ak neratam Gorgoroth ..
Pocuj ??? A urcite si pocula Black Metal ??
Ci len kinder-zlo metal a la cradle of filth alebo kktov z gorgoroth ??
a fakt je to hudba ako kazda ina proste 100ludi 100chuti a milujem tie krasne sola gitarove cize BM mi chuti ae growling mi dakedy pride ako kazenie tey krasnej hudby ... ae zase fakt, ked mam depku tak ma to ukludnuje
suhlasim s nazorom 30 aj 33 a aj s ostatnimi ale na cisla si uz nespomeniem a nie setky som tiez citala XD a ano black je fajn , nie vzdy je nan nalada ale tak raz za cas je to super. a naaaahodou mne sa DANI FILTH paci ako spevak . cradle su jedna z mojich oblibenych
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
57 komentov
Ale poznam aj normalnych ludi, co si z toho nic neberu.. kym to vnimaju v ramci normy, okej. (vidte Dudriho
Inac celkovo pre mna tento styl hudby znamena obrovsky odpad - texty na nic, hudba, dark pozeri s warpaintom.. radsej by sa mali najprv naucit hrat na nastrojoch a az potom sa vystrkovat nezvyknem takto odsudit nejaku odnoz akehokolbek hudobneho stylu ale toto je fakt nulove.. a hlavne potom co som videla Slovensky dokument o metale
Pocula som nieco o tom, ze to ma na cloveka negativny dopad, ze to moze sposobit srdcovu arytmiu, poskodit sluch, dokonca ze u chalanov to moze sposobit, ze sa im stane to, ze sa im nahrnie krv do istej casti tela a potom viete co =D
a black metal je esencia cisteho cierneho zla v cloveku
no ono to ma na kazdeho cloveka urcite iny dopad....ked som iste obdobie nic ine nepocuvala nahnalo mi to depky.....plus ta bratislavska metlac tomu moc nepridala...zmenila som spolocnost zacala pocuvat opat rock a pod. a hned je mi na svete lepsie
len zase niesom toho názoru že true black metal a čo ja viem čo........
a keby aspoň nevyzerali jak kokoti čo vybehli z gay klubu..
black je hudba ako jebanie odumretým kokotom. makáš makáš a hovno z toho..
keď extrémnu hudbu tak cannibal corpse alebo gladiator.
Par disonantnych "akordov" , skriekanie textov ako "diabol je moj pan a horuca voda pumpuje a ovladneme cely svet a hnile chrobaky a neviemake picoviny este" , typek s rajo smotanou na xichte machajuci plastovou kosou z dracika co sa tvari, ze je nieco viac ako clovek , pri com nie je , ozaj miziva a nulova vypovedna hodnota...
Jedina vec - na psychiku cloveka to moze dopadnut tak ze maximalne odementnie!
Síce to už nejako moc nepočúvam ale keď si mám už pustiť niečo tvrdšie tak jednoznačne to...
A vplyv na psychiku?Ak je pózerstvo detí choroba tak možno-ale to sa môžme skôr pýtať pri početnejších skupinách mladých pózerov ako sú diskofili alebo hiphoperi.
A ak to niekomu vydrží aj do dospelosti tak tam by to už bolo na zamyslenie (nemyslím počúvanie tej hudby ale ten "lifestyle")
BLACK METAL JE CESTA POPOLA A TIENA.
ak je niekto na hlavu nech počúva psychologa 8)
METAL NIE POZA
je to tvoj nazor ja mam svoj kazdemu nieco ine sa paci ale netreba zatracovat nieco co nemas rad.
napr: metallica,CoB,... mal som vela milacikov co ma sklamali ale furt je tu kopa inych(lepsich) na ich miest
Inak,black mam rad,nie vsetko,nieco je guláš elektronick,niektorí su borcii... ( DM,Mayhem, Diabolical Masque. )
Ak mam dperesie,pocuvam operu,symfoniu,ak som funny tak black a Slpknot.
No a black sa skor opiera o prirodu a cloveka,no dufam ze som to napisal dobre,zle vyjdrujem svoje myslienky,tot vsio.
Dakujem za pozornost.
BLACK JE PODLA MNA URGEHAL,BURZUM,MAYHEM,DARKTHRONE ...
A NA DIMMU B NIC ZLE NEPISAL LEN ZE SKOMERCNELI TO NEZNAMENA ZE ICH POROVNAVAM S HOVADOM CO HRA NA LUMENE.
PS-METALISTI SA NEURAZAJU AK BERU HUDBU AKO SVOJU KULTURU!!!
Texty napicu ?? Prave blackove texty maju nieco do seba alebo maju casto skryty zmysel ! Samozrejme nepocitam Gorgoroth a inych shitov !
Zvuk Napicu ?? Zalezi ktora kapela ale vacsina ma celkom dobry zvuk ! (Darkthrone zvuk nieje dojebany on je specialny)
Nech sa naucia hrat na nastrojoch?? Tymto si ma rozosmiala urcite najviac HAHAHAHAHAHA
urcite .. Rad by som videl popoveho drummera davat blast beating na bicich ako Hellhamer alebo Frost naozaj by som to rad videl ! Tak isto gitarove sola su uz na velmi kvalitnej urovni v dnesnej dobe ak neratam Gorgoroth ..
Pocuj ??? A urcite si pocula Black Metal ??
Ci len kinder-zlo metal a la cradle of filth alebo kktov z gorgoroth ??
A zevraj ja si serem do huby
8. podla mna ten dokument bol uzasny
a fakt je to hudba ako kazda ina proste 100ludi 100chuti a milujem tie krasne sola gitarove cize BM mi chuti ae growling mi dakedy pride ako kazenie tey krasnej hudby ... ae zase fakt, ked mam depku tak ma to ukludnuje