casto pocujem od ludi ze je nieco zle len preto lebo je to tazke,ze nechcu robit niekde lebo sa tam od ludi vyzaduje velmi vela a nechcu mat ziadnu zodpovednost. odmyslime si teraz vsetky zle podniky a jebnutych sefov,ide len o dosahovanie pracovnych vysledkov z ktorych by ste mali najviac osohu vy sami,trebars aj vo vlastnom podniku.
napr. 100+ hodinovy pracovny tyzden v plnom nasadeni,pripadne aj vo veducej pozicii alebo ziadne volno ci zodpovednost a samostatne rozhodovanie sa je asi to co vela ludi odradza,preto ma zaujima ci by ste boli schopny obetovat vsetok svoj cas a energiu do hocicoho alebo preferujete pracu kde sa o nic nemusite starat,odrobite si svoje a idete domov
neviem či zrovna slovo "báť sa" je to, čo by som použila... skôr by som povedala, že by som takú prácu robiť nechcela a bolo by to veľmi nepohodlné pre mňa ... proste ja si veľmi cením svoj voľný čas a som skôr za menej náročnú, ale zase kreatívnu robotu. čiže nie, nechcela by som ťažko pracovať... a ak to znamená, že sa toho "bojím" , tak ok, ale ako vravím, nie je to úplne správny výraz.
@smilerrr definuj co pre teba znamena praca @anonym356 aky ma zmysel neustale minat zarobene peniaze? daju sa napr. minut narazovo,alebo na lepsie veci,nez kazdodenne minanie kde tu,napr. si odmakas rok a potom si kupis auto/dom whatever @hetfield workoholizmus je podla mna az vtedy ak ta praca ktoru robis nie je to comu by si sa venoval aj keby tu pracu nerobis. napr. ak sa z tvojho hobby stane praca/biznis,a venoval by si sa tomu v sukromi aj mimo svojho pracovneho casu,nazval by si to stale workoholizmom? @melancholik co robis zvysnych 108hodin?
Nebojim sa práce ani zodpovednosti a momentalne mi nerobí problém pracovať viac ako 40hodin týždenne, tak okolo 60 to považujem ešte za prijateľné..
A nejde o to, že by som sa niečoho bála, ale nevidím dôvod prečo by som mala odsúvať svoj súkromný život, rodinu, priateľov na vedľajšiu koľaj kvôli práci, nestojí mi to za to.
drbe? Kto by chcel robiť tolko? ... Bezpredmetná otázka pretože je to úplne logické že nechceš sa nechať zodrať z kože jak debil. Zdravie máš len jedno a život nie je len robota.
Ak by to bola práca, ktorá by ma robila šťastná tak by som domov ani nechodil. Ale makať ako otrok pri kopaní kanálov bez psychického uspokojenia, by ma jednak nebavilo a za isté by som si po pár týždňov hodil slučku niekde ďaleko v lese. Ak má človek pracovať celý život od svitu do súmraku až do dôchodku v "105" tak ho musí baviť a musí byť s tým spokojný.
Keby nemám žiadnu potrebu vykonávať šport alebo socializovať sa, keby nemám priateľa a kamarátov, potrebu cestovať, tak áno- dokázala by som byť celý čas iba v labáku a byť šťastná
Nie je definovane, co je tazka praca, resp. v ktorom z uvedenych aspektov ma "tazkost" spocivat. Casova a vykonnostna narocnost su 2 rozdielne veci, kt. mozu/nemusia spolu suvisiet.
Casova narocnost by bola pre mna neprijatelna. Mam okrem prace aj ine zivotne priority a zaujmy.
Vykonnostnej narocnosti sa neobavam. Nevadi mi zodpovednost, zlozite riesenia...
Jednu vec vsak povazujem za velmi dolezitu - dobre vztahy. S tymi je vsetko jednoduchsie a krajsie
@redchevrolet hej zabudol som to viac upresnit,mal som na mysli skor tu vykonnostnu narocnost,a takisto som pracou nemyslel nutne zamestnanie,ale pracu vseobecne,aj vo vlastnom podniku alebo na pozicii s ocakavanym rychlym kariernym rastom. rozhodne som sa nepytal ci by sa niekomu chcelo robit 24/7 vo fabrike za pasom
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
casto pocujem od ludi ze je nieco zle len preto lebo je to tazke,ze nechcu robit niekde lebo sa tam od ludi vyzaduje velmi vela a nechcu mat ziadnu zodpovednost. odmyslime si teraz vsetky zle podniky a jebnutych sefov,ide len o dosahovanie pracovnych vysledkov z ktorych by ste mali najviac osohu vy sami,trebars aj vo vlastnom podniku.
napr. 100+ hodinovy pracovny tyzden v plnom nasadeni,pripadne aj vo veducej pozicii alebo ziadne volno ci zodpovednost a samostatne rozhodovanie sa je asi to co vela ludi odradza,preto ma zaujima ci by ste boli schopny obetovat vsetok svoj cas a energiu do hocicoho alebo preferujete pracu kde sa o nic nemusite starat,odrobite si svoje a idete domov
A 100 hodinovy tyzden?? Na 60 som zvyknuta, ale je mi z neho na umretie, proste 100 je uchylne
@anonym356 aky ma zmysel neustale minat zarobene peniaze? daju sa napr. minut narazovo,alebo na lepsie veci,nez kazdodenne minanie kde tu,napr. si odmakas rok a potom si kupis auto/dom whatever
@hetfield workoholizmus je podla mna az vtedy ak ta praca ktoru robis nie je to comu by si sa venoval aj keby tu pracu nerobis. napr. ak sa z tvojho hobby stane praca/biznis,a venoval by si sa tomu v sukromi aj mimo svojho pracovneho casu,nazval by si to stale workoholizmom?
@melancholik co robis zvysnych 108hodin?
A nejde o to, že by som sa niečoho bála, ale nevidím dôvod prečo by som mala odsúvať svoj súkromný život, rodinu, priateľov na vedľajšiu koľaj kvôli práci, nestojí mi to za to.
Casova narocnost by bola pre mna neprijatelna. Mam okrem prace aj ine zivotne priority a zaujmy.
Vykonnostnej narocnosti sa neobavam. Nevadi mi zodpovednost, zlozite riesenia...
Jednu vec vsak povazujem za velmi dolezitu - dobre vztahy. S tymi je vsetko jednoduchsie a krajsie