Čo je podľa vás horšie? Ak zažívate dlhodobo psychickú bolesť a potom to prestane, máte pocit, že vám to "chýba" a teraz nemáte už ani ten pocit bolesti, iba takú prázdnu dieru v sebe, ktorú neviete ako naplniť? Alebo ste radi, že aspoň bolesť prešla a na
dobra otazka.. podle mne je ta bolest horsia, ked prejde a namiesto nej je ta vnutorna prazdnota tak to tak clovek neciti citi ze je prazdny a netrapi sa ako pri tej bolesti... najhorsie je ked clovek preziva obidva stavy zaroven ....
prazdnota je horsiaa .. lebo ta bolest mi aspon pripomina , to co mi chyba a na co nechcem zabudnut ... a ako sa hovori ze cas vsetko vylieci ..., to je strasna blbost ... casom sa vsetko len zhorsujee
Ak človek cíti bolesť je to niečo strašné ale aspoň vie že žije a predsa len niečo cíti. Keď ale príde prázdnota je to oveľa horšie. Život už potom nemá žiadny zmysel.
Z fyzickej podstaty - je prázdnota lepšia. Fyzická bolesť doháňa k šialenstvu a človeka mení na nespoznanie. Mení jeho charakter, mení jeho vlastnosti. Akoby to nebol už len človek sám, ale človek, ktorého skutočný charakter prekrýva navyše obrovský nános bolesti a ešte ďaľší nános, ktorý má tú bolesť utlmovať. Sú také vrstvy, jedna na druhú a je ich čoraz viac.
Čo sa týka psychickej bolesti a psychickej prázdnoty. Myslím, že to druhé je horšie. Nechce sa mi vysvetľovať prečo.
na to prázdno si po čase zvyknem.. bolesť je zo začiatku neznesiteľná no i na tú sa dá zvyknúť. ale tak.. tá bolesť bude horšia. ja dokážem žiť s pocitom prázdna lepšie,ako s bolesťou.. mám potom aspoň malú nádej,že niekto príde a už sa ten pocit mať nebudem...aspoň nie tak intenzívny
hmm...zaujimave, ale zavidim ludom co si tu prazdnotu a bolest neuvedomuju ale k veci, ked si prazdna tak sa nemas sa ani preco trapit ani tesit, a ked sa uz trapis preto lebo sa nemas preco trapit tak je to v p.ci ... to radsej si pichnem ceruzku do ruky a budem citit aspon fyzicku bolest a nie prazdnotu
inac dost depresivna tema na tento upoteny cas, no neviem ci som ju pochopil spravne...
a kvoli comu sa vlastne citite prazdni? ma to nejaky dovod? a ak aj ma preco sa nesnazit naplnit napr optimizmom ked vravite ze je to take hrozne byt prazdny
myslím, že pocit prádznoty je lepšie... ale jedine ak vám to aj vydrží... pretože ak sa to prelína s bolesťou je to dosť nahovno ja by som rada pocítila to prázdno.. bohužiaľ ma stále niečo/niekto vtiahne do bolestivej reality. píšem jak nejaká zdeptaná osoba ale bohužiaľ to aj som, takže sa na to zrejme neviem dívať racionálne.. no ale skúsila som
myslím, že pocit prádznoty je lepší... ale jedine ak vám to aj vydrží... pretože ak sa to prelína s bolesťou je to dosť nahovno ja by som rada pocítila to prázdno.. bohužiaľ ma stále niečo/niekto vtiahne do bolestivej reality. píšem jak nejaká zdeptaná osoba ale bohužiaľ to aj som, takže sa na to zrejme neviem dívať racionálne.. no ale skúsila som
je horšia tá psychická bolesť,strašne to ničí....a pocit prázdna je už iba to ako sa človek naučil utlačiť to duševné trápenie...treba mať silnú psychiku a niečo čo človeka posunie dopredu aby vyplnil to prázdno...všetko sa dá,ale bohužiaľ to človeka vždy zmení...
Na všetko si človek časom zvykne, avšak obidve veci sú ťažké. Pre mňa je ťažšie prázdno. Radšej budem znášať bolesť pre niekoho koho milujem, ako žiť s pocitom prázdna, nenaplnenia. No hovorí sa, že v srdci každého človeka je obrovská diera ktorú dokáže vyplniť iba Boh, a zo skúsenosti viem že to je pravda. Ťažkosti síce nikdy nezmiznú, je to o tom znášať ich s optimizmom a nádejou, že nikdy nie ste na nič sami a že na tejto Zemi neni náš skutočný domov, ale až v nebi.
Zároveň si človek musí ísť za svojimi snami a skutočnými túžbami, hľadať skutočné a dobré hodnoty.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
Čo sa týka psychickej bolesti a psychickej prázdnoty. Myslím, že to druhé je horšie. Nechce sa mi vysvetľovať prečo.
inac dost depresivna tema na tento upoteny cas, no neviem ci som ju pochopil spravne...
Zároveň si človek musí ísť za svojimi snami a skutočnými túžbami, hľadať skutočné a dobré hodnoty.