a tiez zalezi od toho, ze aka firma. keby som bola v malickej firme, kde ma kazdy malo, tak by to bolo urcite prezitelnejsie, ako ked som pracovala v jednej nemenovanej, kde sa mi sef za kodersku pracu snazil dat 3 eura na hodinu zatial co upratovacka mala 5 eur na hodinu
Ja by som bola ochotna robiť aj prácu ktorá ma nebavi za malý plat ak by som vyzila bez finančnej pomoci iných. Pre mňa je prvorada nezávislosť a nie bohatstvo
Ak robis nieco co ta bavi, tak automaticky nejde o pracu, ale o zalubu. Robim co ma bavi a sice na tom zatial nezarabam, je mi to jedno. Stale lepsie ako este nedavno byt vykoteny v kancli a robit co vyslovene neznasam a je jedno, ze z toho boli mrte prachy.
To, čo ma naozaj bavilo, som robil aj zadarmo. (organizácia zopár eventov, dobrovoľníctvo, AIESEC, ...). A robil som to rád.
No účty treba z niečoho platiť, ak je plat na to dostatočný, nemám s tým problém.
Teraz mám napr. pre študenta celkom super brigádu, pracujem na zaujímavom projekte a beriem to skoro ako stáž, ktorú by som bol ochotný robiť aj zadarmo/za malý peniaz. No platia celkom v poho, tak to mám ešte radšej.
V budúcnosti predpokladám, že účty budú vyššie, tak si nebudem môcť dovoliť pracovať za malý plat. Našťastie, veľa vecí, ktoré ma bavia, sú dobre zaplatené
@yoss Tak v tom prípade áno. Ale až v neskoršom veku. Radšej by som teraz bol v nejakej otravnej robote a čoto našetril a až potom by som šiel do vysnívanej roboty aj za menší plat.
za malý plat..hmm tak by som šiel do firmy vedľa kde by ponúkli viac a robil by som viacmenej to isté
@wewo aj tak dobrá skúsenosť, dobre sa vždy posunúť ďalej milujem keď niekto povie že v informatike sa zarába veľa a je to to myslené pomaly tak, že sú to peniaze zadarmo..ale to je jedno každý proste robí čo ho baví
Tiež mám teraz jeden part-time a neviem si predstaviť že by som mal x rokov pracovať pre jednu spoločnosť, i keď práca je fajn.. proste ten stereotyp asi raz trochu príde
presne to sa chystam robit cely zivot a hrozne sa z toho tesim. mne to uplne 100% vyhovuje, radsej vyzijem z malicka ale uz som sa niekolkokrat presvedcila, ze nie je nic horsie, nez robit pracu ktoru nemam rada
no tak zatiaľ som prácu, ktorú milujem a ktorú by som chcela robiť celý život robila iba zadarmo ako dobrovoľník, takže by ma dokonca veľmi potešilo keby mi niečo málo zaplatili
ale seriózne, viem, že to, čo ma baví mi určite žiadne milióny nezarobí, ale budem na sebe drieť, učiť sa jazyky, veľa cestovať a keď si nájdem flek, kde si budem môcť dovoliť trochu viac ako len slušný byt a jedlo tam ostanem a do konca života budem šťastná
No v prvom rade si myslím, že práca, ktorá by ma bavila by určite nebola zle platená. To väčšinou znamená, že človek na to nepotrebuje vysokú kvalifikáciu a o takú prácu ja nemám záujem. A ešte to môže byť práca ako zdravotná sestra, učiteľka atď. na ktorú síce už treba aj niečo vedieť ale k takýmto povolaniam ja nemám žiaden vzťah. čiže určite nie.
Ja som si to vyskúšala a môžem povedať: znie to šlachetne, ale realita sa často (nie vždy! ale je to risk) obráti na stres iného typu. Moja práca bola málo platená v tom, že bola nestála, t.j. každý mesiac bol ten plat iný, ale zato vždy bol malý. A potom sa človek bojí, že to a to nemôže zaplatiť, a to potešenie z toho, že robí, čo ho baví, tak trochu skysne. Napokon som odišla niekam, kde platia dobre, ale inak je to pure hell... vydržala som len dva mesiace.
Napriek tomu si teraz už hľadám niečo lepšie platené. Nie všetko dobre platené je hrozné, a ten bonus je celkom užitočný pre prežitie a nejakú tú istotu.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
36 komentov
a tiez zalezi od toho, ze aka firma. keby som bola v malickej firme, kde ma kazdy malo, tak by to bolo urcite prezitelnejsie, ako ked som pracovala v jednej nemenovanej, kde sa mi sef za kodersku pracu snazil dat 3 eura na hodinu zatial co upratovacka mala 5 eur na hodinu
ale na islande, s najbližšími!
a neviem ako ty ale ja vacsinu casu zivota v praci neprezijem urcite
no a dakujem za motivaciu
:happy:
No účty treba z niečoho platiť, ak je plat na to dostatočný, nemám s tým problém.
Teraz mám napr. pre študenta celkom super brigádu, pracujem na zaujímavom projekte a beriem to skoro ako stáž, ktorú by som bol ochotný robiť aj zadarmo/za malý peniaz. No platia celkom v poho, tak to mám ešte radšej.
V budúcnosti predpokladám, že účty budú vyššie, tak si nebudem môcť dovoliť pracovať za malý plat. Našťastie, veľa vecí, ktoré ma bavia, sú dobre zaplatené
@wewo aj tak dobrá skúsenosť, dobre sa vždy posunúť ďalej milujem keď niekto povie že v informatike sa zarába veľa a je to to myslené pomaly tak, že sú to peniaze zadarmo..ale to je jedno každý proste robí čo ho baví
Tiež mám teraz jeden part-time a neviem si predstaviť že by som mal x rokov pracovať pre jednu spoločnosť, i keď práca je fajn.. proste ten stereotyp asi raz trochu príde
ale seriózne, viem, že to, čo ma baví mi určite žiadne milióny nezarobí, ale budem na sebe drieť, učiť sa jazyky, veľa cestovať a keď si nájdem flek, kde si budem môcť dovoliť trochu viac ako len slušný byt a jedlo tam ostanem a do konca života budem šťastná
Napriek tomu si teraz už hľadám niečo lepšie platené. Nie všetko dobre platené je hrozné, a ten bonus je celkom užitočný pre prežitie a nejakú tú istotu.