Zakony, nariadenia, . . . vsetko mozne nam prikazuju, zakazuju, nariaduju . . . ale platia iba na chudaka . . . na najobycajnejsieho, obycajneho cloveka.
Kazdy zakon, ci nariadenie musi byt implementovany s tym ze bude osetrene jeho dodrziavanie v praxi . . . ako donutit cloveka co nechce separovat, aby separoval? . . . §, ciselko, pismenko, odstavec textu?
Áno, bolo by to fajn, pretože najmä tie plastové fľaše sú odpad, ktorý sa len hromadí a zle skladuje, o chvíľu bude celá Zem preplnená plastovými vecami, ktoré sa v prírode nerozložia. Videla som dokonca aj umelé "ostrovy" z plastových fliaš na mori. A stále toho pribúda.
myslim, že by to bolo tak ustrazene, ako zbieranie hovienok po psovi... nie zo srandy mame za každym blokom zlte a zelene bedne, ale ked je niekto lenivy, tak myslim, že nebude ani nosit plastove flase do obchodu... policajti by prehladavali kontajnery a keby nasli v nejakej igelitkepokrcenu plastovu flasu odobrali by dna z vatovych tyciniek co sa nachadzali tiez v tej igelitke a zacalo by sa patranie?
ja by som skôr prijala zákon ktorý by prikazoval smetiarom ten separovaný odpad dávať aj separovane na smetiská. lebo ako som počula, čo si my poctivo vytriedime, oni šľahnú zas na 1 kopu
neviem, či zákon je na to adekvátne riešenie, resp. neviem si predstaviť, ako by sa dodržiavanie tohto zákona kontrolovalo, ale separácia odpadu určite nespadá medzi fyzicky náročné aktivity a každý blbec dokáže rozlíšiť papier, plast, sklo, ... takže asi aj áno
Nie. My v našom meste takí zákon máme, dokonca sme boli na 1. mieste na Slovensku v separovaní. Leze mi to na nervi, ako musím tie jogurty maslá a všelijaké iné humusi vždycky umývať.
Je to naša občianska povinnost.... jednak je potrebný prísny zákon a jednak musia byt vytvorené podmienky a kvalitný systém. Odpadové hospodárstvo je ťažká téma, v našom meste sa to tiež bude riešiť po komunálnych voľbách... ak vyhrá náš kandidát... Vzhľadom na to, že k tejto veci sa nemozem odborne vyjadriť len hovorím, že áno, je potrebný zákon, ktorý avšak bude vymožiteľný.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
Kazdy zakon, ci nariadenie musi byt implementovany s tym ze bude osetrene jeho dodrziavanie v praxi . . . ako donutit cloveka co nechce separovat, aby separoval? . . . §, ciselko, pismenko, odstavec textu?
nemám nič proti takémuto zákonu, u mňa by sa tým takmer nič nezmenilo, ale príde mi to také... no neviem
v tomto súhlasím s @ sandy114
radsej nech nevyrabaju v plaste
radsej nech zase predavaju v skle
kedy si mam vybrat medzi mineralkou v plaste a medzi mineralkou v skle tak kupim v tom skle
btw: kdesi to tuším tak naozaj funguje!