Nemam rad pepikov, stratili by sme tym uz akukolvek suverenitu (dost ze sme orezani zo strany EU) a cesi maju vacsi dlh k HDP neviem ako vy, ale ja tento dlh dedit urcite nechcem.. Nic by sme spojenim neziskali, pretoze centralizacia by bola smerom k Prahe a tak isto ich ekonomicka situacia nie je o nic lepsia nez je ta nasa..
@nikeboy ano a zapadne slovensko a stredne urcite nie je slovensko (a samozrejme, ze tam su najvycsi tupci ) a to deti ma fakt dorazilo ozval sa 17-rocny chalan!!
jedine ak by to bola konfederacia teda ze obidva staty by mali vlastnu domacu politiku a spolocna by bola len zahranicna.nieco podobne ako je to vo svajciarsku
ty kks tu je teda národnarov prečo by ste nechceli ČSR?
Teraz ste na SR hrdý. Aj nato že náš štát vznikol vlastozradou? Keby sa Mečiar v "92 spýtal či chceme vlastný štát tak by sme neodsuhlasili samozrejme lebo tam bola radosť po revolúcii a chceli by sme byť ČSR, tak sa neopýtal a takto to teraz vyzerá . Ludia vy nerozmýšlate že keby bolo ČSR že by mohla byť vyššia úroven žitia? Asi nie. A to že prečo neni Slovenskočesko ako sorry prečo by malo byť? To je tá nenávisť voči ostatným, pritom náš štát sme si nevybojovali vlastnými rukami (ako USA napr) ale Mečiarovou vlastizradou!
@Juro92 Slovaci boli v Ceskoslovenskom state od zaciatku brani Cechmi ako menejcenni partneri. Vacsina Slovakov o tom vedela, staci ked si napriklad prelistujes Slovensku medzivojnovu literaturu, takmer vsetci basnici o nariekaju a vyzyvaju Cechov na skutocne bratsvo medzi dvoma narodmi. Ceskoslovensko zaniklo ustavne, takze ja ziaden priestor na vlastizradu nevidim. Po roku 89´ doslo ku konfliktom, bolo hned jasne ze spolupraca nebude fungovat pretoze Cesi si "spolupracu" predstavovali tak ze ze vsetko budu riadit oni. Ako mozes svoju vlastnu krajinu takymto sposobom znevazovat a osocovat? Pre tvoju informaciu, dnes je viac ako polovica Slovakov toho nazoru, ze rozdelenie bola spravna vec a to iste si mysli viac nez polovica Cechov. Slovaci ako narod ziskali svoju samostnatnost po prvej svetovej vojne, v pripade USA o narode nemozes hovorit, pretoze USA nie je narodom bez vlastnej historie. USA neexistuje ani 300 rokov, je to obrovska kolaz pristahovalcov ktore si svoje uzemia vydobili tym ze povrazdili miliony indianov. To uz je pekne a cestne ked zabrali uzemia milionom indianom? A v pripade americkej revolucie islo vlastne o boj kolonialnych britov proti britom, ved to bola v podstate obcianska vojna, a tak sa na to pozerala aj britska verejnost. Slovaci a ich predkovia na tomto uzemi ziju od cias Velkej Moravy, a ja osobne som hrdy nato ze po takmer 1000 rokoch utlaku zo strany Madarov, a potom neferovosti od nasich "bratov" Cechov sme samostatnym narodom. Je to tvoja vlast....a je smutne ze povazujes svoju statnost za "vlastizradu". Precitaj si v prvom rade co predchadzalo rozdeleniu CSFR a az potom hodnot
@Lordjogi No dobre ale nám bolo oznámené že sa ČSR rozdelí. Prečo sa neurobilo referendum ? a nespýtali sa občanov čo chcú?
Ok stým USA beriem ....ale na vzniku ČSR v 1918 sa podielal Masaryk ak sa nemýlim o žiadnom slovákovi som nepočul alebo nečítal že by sa podielal na tvorbe štátu.
@Lordjogi kazdy narod ma svoju historiu aj USA aj ked len par storocnu a podielali sa na nej aj Slovaci ktory tam odisli za pracou a bolo ich dost vela
@Juro92 A meno Milan Rastislav Stefanik ti nehovori nic? Vlada bola predsa povodne trojclenna : Masaryk, Benes, Stefanik. A neskor bol Stefanik ministrom vojny (vies su aj seriozni historici ktori tvrdia ze ho Cesi zostrelili). Prosim nastuduj si nieco o slovenskej historii predtym ako ju odsudis...ved ty sam si Slovak a vzdy nim budes
@Hetfield Viem, nemyslel som to tak doslova, len som chcel ilustrovat ze oproti inym krajinam, najma eurazijskym, je to len maly zlomok.
@Lordjogi no ok a vysvetli mi vec prečo by malo byť Slovenskočesko?aby sme boli tí nadradený? Sorry ja poznám veľa čechov a je to úplne iná mentalita ako my , majú vyššiu úroven mentality ako my...bohužial je to tak
@Juro92 ja som nepovedal ze by malo byt slovenskocesko...a to je smutne ze si to myslis. Nepoznas vsetkych...a ja zas poznam vela cechov ktori su arogantni a nepriatelski voci slovakom. Nikde netvrdim ze cesi su zli, ale ceska politicka elita bola voci nam neferova. Nesudim nikde cechov ako narod a uz vobec nie ich mentalitu....ale je naozaj smutne ked tvrdis o svojej vlastnej krajine toto. Si myslis ze ine krajiny su na tom lepsie? Velmi sa mylis. Kazdy kto odchadza na dlhsi cas do zahranicia mysliac si ze sa tam zije lepsie ako tu sa vrati s dlhym nosom a opacnym nazorom. Ja sam som mal moznost studovat jeden rok v Anglicku takze viem o com hovorim. Predchvilou som o tom pisal blog, ak mas zaujem tak si precitaj, lebo to nechcem cele pisat odznova sem
@Nikeboy tak to som potom vynimka myslim, ze nazor na ne/spojenie CR a SR vobec nezavisi od toho, odkial si. Ak teda na to vobec nazor mas a nejdes "za stadom"
@lordjogi len konstatujem kto hlasoval za moznost nie. co si nehlasoval ty??? inac k tomu co pises, preco sa teda slovaci nedokazali osamostatnit skor??? preco stale len zvaluju vinu na "zlych" madarou??? cesko bolo ovela vyspelejsia krajina ako slovensko. slovensko, je zmes roznich narodou ktore uzemim slovenska presli. to iste ako usa. si precitaj co je to vlastne narod a potom pis. lebo zatial si napisal len nezmysli, ale vydim skade si, a ta oblast je dost nacionalisticka. obzvlast ked si zacal pisat o "zlych madaroch" mi bolo vsetko jasne. samostatne slovensko existuje len od roku 1993!! takze nic moc.
@metanefridia pisal som "vetsinou", tak sa nauc citat. dakujem.
@allu z hladiska rozpadu federacie,zvetsa asi ano. alebo myslis, ze vajicka po prezidentovi hadzaly na vychode?! alebo kto chcel samostatne slovensko?! zvetsa ludia na zapadnom a strednom, vychod boly za federaciu.
@Nikeboy Ak by si mal niekto precitat o tom co je to narod, tak by si to mal byt v prvom rade ty. Neskatulkujem, ja pravdou ze ceska elita sa chovala k Slovakom jednoducho neferovo. Aby si vedel, prvy spolocny stat Cechov a Slovakov bola Velka Morava, vtedy sme vsak este neboli natolko jazykovo diferencovani. Ked sem prisli Madari a nasi predkovia sa stali sucastou ich rise, tak boli kulturne aj spolocensky na ovela vyssej urovni. Viac nez 30 percent slov v Madarskom jazyku pochadza zo Slovenciny, pripadne Staroslovienciny ked uz chces byt tak historicky presny. Slovania, a teda Cesi a Slovaci sa na tychto uzemiach objavili v rovnakom case. Slovenske uzemie sa stalo sucastou Madarskej rise, od roku 1000 sucastou Madarskeho kralovstva. Ceske kralovstvo neboli celkom samostatne, bolo sucastou Svatej Rimskej rise, Rakuska a nakoniec Rakusko-Uhorska. Slovaci boli pod tlakom nasilnej madarizacie, Madari sa snazili Slovakov pomadarcit, vziat im ich kulturu a jazyk, to su historicke fakty. Preco vzniklo Ceskoslovensko a nie Slovensko? To by su musel mozno vediet nieco o myslienkach vseslovanskej vzajomnosti, alebo panslavizme. Uz Ludovit Stur bol panslavista, a mal nazor, ze Slovaci, Cesi, Poliaci, Juzni Slovania a Rusi by sa mali zjednotit pod velkym statom Slavia, pod vedenim Ruska ktore bolo zo slovanskych krajin najsilnejsie. Ceskoslovensky stat zorganizovali ako slovenski tak aj ceski statnici, z Ceskej strany Masaryk a Benes, zo Slovenskej strany Stefanik. Slovaci, narozdiel od USA, su skutocnym narodom ktory ma na tomto uzemi viac nez 1600-rocnu historiu (prve slovanske kmene dorazili na nase uzemie v 5.storoci), USA je zmiesanina pristahovalcov z celeho sveta. Jedinym skutocnym narodom v USA su (booli) indiani, ktorych pristahovalci povrazdili v milionoch. Tito sa mozu nazyvat americanmi ako narodom, ale klasicki americania nie su narodom v pravom slova zmysle. Je to zmes roznych kultur a pristahovalcov ktori tvoria sucast jedneho statu ktory si vytvorili. My sme Slovania, s viac nez 1600 rocnou historiou na tomto uzemi, my mozeme o sebe hovorit ako o skutocnom narode.
Nemas zrejme nejak predstavu o tom ktore uzemia su a nie su silno nacionalisticke, Slovensko je prilis male nato, aby si ho delil a kuskoval takymito sposobmi. Zato ze pan Slota pochadza zo Ziliny tak je stredne Slovensko nacionalisticke? (mimochodom ja nie som sypatizant SNS ak by si mi to chcel vyhodit do oci). Nacionalistov najdes ako na zapadnom, strednom tak aj vo vychodnom Slovensku. Ja ti sem predkladam seriozny argumenty, historicke fakty ktore si mizes overit v akejkolvek knihe...o madarizacii a postaveni Slovakov v Uhorsku sa docitas aj vo svojej ucebnici z dejepisu ak ju mas doma (Dejiny Slovenska) a o tom za akych okolnosti vzniklo a zaniklo Ceskoslovensko sa docitas tiez v akejkolvek historickej knihe ktora sa tejto problematike venuje. Ono totiz nasilna madarizacia, ci neferove postavenie Slovakov v ramci Ceskoslovenska nie je vymysel pana Slotu a pani Belousovovej (to, ze tieto fakty prezentuju nevhodnym sposobom je ina vec), ale historicka realita, ktora sa naozaj udiala. Mas doma ucebnicu literatury? Nalistuj si medzivojnovu slovensku literaturu a precitaj si nieco o basnikoch ktori vtedy zili. Takmer vsetci, na cele s Martinom Razusom kritizovali postavenie Ceskoslovenska.
Je smutne ze ty o svojom vlastnom narode hovoris tak ponizujuco. Hlasoval som za moznost nie dvakrat, ale nechce mi to tam vyhodit moje meno, lebo ma zrejme moj net nejaky problem s tou aplikaciou. Ak niekto pise nestudovane nezmysly tak si to bohuzial v tomto pripade ty, pretoze svoje tvrdenia nepodladas absolutnne ziadnymi argumentami.
@nikeboy A maly dodatok k tomu vsetkemu, precitam ti definiciu slova "narod" :Narod je uzemie, politicka entita alebo zoskupenie ludi ktori zdielaju spolocnu historiu, jazyk, kulturu, etnicku prislusnost.
Slovaci a predkovia Slovakov ktori na tychto uzemiach zili splnaju vsetky dane kriteria nato, aby mohli byt narodom. V pripade USA nemozes hovorit o narode v pravom slova zmysle pretoze nemaju spolocny jazyk, nemaju spolocnu kulturu, nie su rovnakej etnickej prislusnosti a nemaju spolocnu historiu (respektive ju maju velmi kratucku, ani nie 300rocnu, lenze do USA nastavali dlho potom vlny emigracie prislusnikov inych narodov ktori pochadzali z kultur s inou historiou, cize o tom mozeme opat polemizovat).
haha, najprv pises co je podla teba narod, a potom pises otom kto je a kto nieje narod. totalna blbost. slovaci sa miesali a stale miesaju aj z inimi narodmy, takze tvoje posudzovanie kto je a kto nieje narod je uplne zcesne.
dalej,
100% slovaka dnes NENAJDES!!! lebo sa narodi miesali. ja ako neviem oco sa tu snazis, lebo vydim ze si nacionalista,pre ktoreho je slovensko nejaka nadradeni druh alebo narod. fakt nechapem a nerozumiem. ale tak cital som vysie co si pisal ostatnym, a chapem ze si nejaky vymleti nacionalista. vsetko co si tu pisal ma v tom len utvrdzuje. a pisat z takym zaslepenim fanatikom je uplne zbytocne, lebo ten bude dookola mliet o svojom.
na zaver,
ja mam cele slovensko v.............
premna nic ako stat ani narod neznamenaju.
vsade su z nimi len problemy
preto sa dalej na tuto temu z tebou bavit nebudem ani z nikim inim, lebo zase to skonci hadkou, a ja sa hadat nechcem.
@lordjogi boha, a pisem o vasom!!! narode a state, nie o mojom!!!!! si to uz konecne zapis niekde, lebo nemam chut a ani nervy to opakovat kazdy mesiac.
@nikeboy Ak ako o zaslepenom fanatikovi hovoris ty o sebe tak s tebou absolutne suhlasim. Precitaj si moj koment este raz, pretoze si nan vobec nereagoval relevatnymi argumentami. Iste ze nikde nenajdes 100% Slovaka, ale nasi predkovia su Slovaci, Slovania (neviem akej narodnosti si ty, ale ked osocujes takto iny narod tak to tiez svedci o tvojej nevzdelanosti a hluposti). Iste ze su a hlavne dnes, primiesane do vsetkeho ine narody, ale faktom stale zostava ze sme (teda ja som) Slovaci. Nikde nepisem o tom ze Slovensko je nadradeny druh, nevkladaj mi do ust veci ktore som nikde a nikdy nepovedal, hovoris ich len ty. To ze mam svoju krajinu rad neznamena ze som nacionalista ani patriot (chlapce, pozri si niekedy co vsetky tie pojmy ktorymi sa tu ohanas znamenaju).
Nezavisly pozorovatel by si o tebe a tvojich "argumentoch" spravil nazor, si uplne vytrhnuty z reality, vobec zrejme ani netusis o com som pisal, pretoze tvoje komenty su jednoducho niekde mimo. To je ako keby som sa ja pytal kolko je hodin a ty mi odpovies 26 stupnov Celzia. Si uplne mimo s tym co hovoris a vobec si nepochopil co som chcel vo svojom prispevku povedat.
Lordjogi prečítal som si komentáre. Tvoja argumentácia vychádza zo znalosti problematiky. Tá sa získava štúdiom i životnými skúsenosťami. Si obdivuhodne fundovaná osobnosť. Skladám klobúk pred Tvojim kultivovaným prejavom. Pokiaľ nám budú vyrástať takí ľudia ako Ty, o Slovensko a slovenský národ nemám obavy. Veľa šťastia priateľ Lordjogi.
@lordjogi mna uplne stacili tvoje blogy, a co v nich pises. obmedzenost,zaostalost,primitivnost z nich priam strieka do ocii. o osocovani radsej mlc!!! lebo je tu kopec ankiet,kde o osocovani pisat je slabe slovo. moj nazor je moj nazor, ja zato nemozem ze ty si debil, ktoremu vadii aj to, kto je ako oblecenii.reagovat na tvoje hluposti,nezmysli a z kontextu vytrhnute veci som nepovazoval a ani nepovazujem za potrebne. ostatne hlupakou ako ty, co ti to zozeru je tu dost. tymto povazujem nas rozhovor za ukoncenii.
@Nikeboy Uz sem pleties aj oblecenie? Co ma tato diskusia spolocne s oblecenim? Prepac ale v tomto komente ktory si teraz postol si uplne a dokonale vykreslil sameho seba, pretoze ja svoj nazor vyjadrujem v ramci moznosti slusne narozdiel od teba. Vsimam si ta a vsimne si to kazdy, ako ty urazas ludi ktori si dovolia byt taki obmedzeni a mat iny nazor ako ty napriek tomu ze ho slusnym sposobom vyjadria. Na tie veci si nereagoval len z jedneho dovodu, pretoze nemas o nich ani len elementarne vedomosti a vies ze su to historicke fakty ktore su podlozene dokazmi. Take urazky a hluposti ktore si rozdal a povedal ty, nemaju ziadnu obdobu....
@lordjogi lebo to dost podstatne ukazuje, aky si clovek. takze to ma suvis z timi debilitami co tu pises, o "zlych" madaroch, ako chudaci boli utlacovani, a dalsie nezmysli a hluposti v tvojich blogoch. a ked ti tam napisali ze nic take tam nevydeli(v zahranicii) tak este uplne mimo,ako pometenec si napisal ze to preto, lebo im to neukazaly,alebo skrili alebo neviem co. ja pisem slusne(na rozdiel od poniektorich) . "historicke fakty" upravene a vylepsene aby vyhovovaly tebe a tebe podobnim. skoda slov. mne uplne stacil tvoj blog » www.birdz.sk/webka/lordjogi/... a mam dost.
@Nikeboy Dobre nikeboy, tak sa teda presunme k jadru tvojich tvrdeni a vysvetli mi tvoje neupravene a skutocne historicke fakty. Inak ako v negativnom svetle sa o madarizacii hovorit neda, ako to teda skutocne bolo, budem velmi rad ak mi preukazes opak. Ty pises slusne? Prosim? Precitaj si po sebe zopar komentov a zrataj si kolko je v nich urazok, len v tomto vidim dve. A kto mi kde napisal ze nic take v zahranici nevideli ci o com tu teraz vlastne hovoris? Co kto skryl? O com to teraz rozpravas?
@lordjogi definuj "madarizaciu"??? definuj"historicke fakty"??? lebo ja tam vydim len veci vytrhnute z kontextu. debil je u teba urazka?! no ja myslim, ze vzhladom k tomu co si pisal ani nie. obzvlast ked snazis sa tvrdit hluposti,ako tvrdis(hlavne v blogoch). o blogoch. ja nikdy nereagujem prudsie na cloveka, kym si nepozriem jeho webku,stavy,blogy,komenty,fotky,koho ma za kamaratou, a podobne.
@Nikeboy odpovedas na otazky protiotazkami pretoze nemas argumenty. Ale prosim. Historicky fakt je fakt ktory si moze kazdy overit z relevantneho historickeho pramena napr. historickeho dokumentu, pripadne ak nemas k dispozicii takyto pramen tak konkretne uviest relevantny a objektivny zdroj ktory sa dajen historickej problematike venuje - konkretna kniha, konkretny historik (ako ja som uviedol klasicku ucebnicu slovenske dejiny pre gymnazia). Madarizacia, bola snaha prislusnikov madarskeho naroda pomadarcit nemadarske narody v Uhorsku, neskor Rakusko-Uhorsku (ako historicky termin su jeho zaciatky spate s koncon 18. storocia, ale pritomna bola dlho predtym) vziat im ich jazyk, kulturu, narodnu identitu. Myslim si ze jednoduchsie sa to povedat naozaj neda, a mozes si to overit v akomkolvek historickom prameni Za ekvivalent madarizacie mozes povazovat aj germanizaciu slovanskych narodov, ktoru zas uskutocnovali Nemci. Mnohe diela ktore vysli z dielne Madarov boli ostro protislovenske uz v 11. storoci, napriklad Anonymova Kronika kde Madari oznacuju Slovanov za menejcenny narod (paradoxne madarske kmene po dobyti VM boli na ovela nizsej spolocenskej urovni a kulturu a mnohe slova prevzali od slovanov).
Stale nic nehovoris, len ma oznacujes za hlupaka, pritom ty sam nepredkladas ziadne argumenty a len hlupo urazas
@lordjogi pleties si dojmi z pojmami, "moj zlaty". ale nic prekvapujuceho, u ludii z takym zmyslanim.( na slovensku je vsetko super, vsetko zle je "inde") . uz kasli na to, vysvetlime si v ts, lebo ty nevies ocom vlastne tocim.
@Nikeboy Ak naraas na blog kde som pisal o tom ze by sme mali byt hrdi na Slovensko, tak je to preto lebo som Slovak a som rad ze Slovakom som. Netvrdim ze Slovensko je idealna krajina...kazda krajina ma svoje vnutorne problemy, a vsade najdes to dobre i to zle. Slovensko je pre mna vsak vynimocne tym ze som sa tu narodil, ze je to moja vlast...a nemusim byt ziaden extremista nato aby som svoju vlast mal rad. Ak narazas na blog ktory s touto temou nesuvisi, tak som jednoducho nesuhlasil s istou filozofiou pretoze sa mi protivi, ale nikde som nenapisal ze ju odsudzujem.
@lordjogi vies mna to zmiatlo, lebo je tu paar nacionalistou, tak som hned nevedel kam si ta mam zaradit. ale vydis, stacilo par sprav a komentou, a sme si vyjasnili, teda ty si mi ozrejmil jak sa v skutocnosti veci maju. tak prepac za prvotne nepochopenie, prepac za zbrkle reakcie na tvoje komenty z mojej strany
@lordjogi lebo sa ucim(snazim sa) po slovenski pisat a rozpravat dobre. aj ked vetsinou v hovorenii pouzivam cestinu, lebo niektore slova v slovencine neviem alebo ani niesu. napriklad "bitevni lod" to nema slovenski ekvivalent.
@lordjogi no praveze to neviem, ale asi nie, lebo som pocul slovenski preklad ako "bojova lod", lenze to je nezmysel,lebo v cestine je aj vyraz"bojova lod" , a zadalsie"bitevni lod" oznacuje len istu specificku kategoriu "bojovich lodii"
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
180 komentov
Bez ohľadu na politiku a ekonomiku sa mi myšlienka pozdáva.
Teraz ste na SR hrdý. Aj nato že náš štát vznikol vlastozradou? Keby sa Mečiar v "92 spýtal či chceme vlastný štát tak by sme neodsuhlasili samozrejme lebo tam bola radosť po revolúcii a chceli by sme byť ČSR, tak sa neopýtal a takto to teraz vyzerá . Ludia vy nerozmýšlate že keby bolo ČSR že by mohla byť vyššia úroven žitia? Asi nie. A to že prečo neni Slovenskočesko ako sorry prečo by malo byť? To je tá nenávisť voči ostatným, pritom náš štát sme si nevybojovali vlastnými rukami (ako USA napr) ale Mečiarovou vlastizradou!
Ok stým USA beriem ....ale na vzniku ČSR v 1918 sa podielal Masaryk ak sa nemýlim o žiadnom slovákovi som nepočul alebo nečítal že by sa podielal na tvorbe štátu.
@Hetfield Viem, nemyslel som to tak doslova, len som chcel ilustrovat ze oproti inym krajinam, najma eurazijskym, je to len maly zlomok.
@metanefridia pisal som "vetsinou", tak sa nauc citat. dakujem.
@allu z hladiska rozpadu federacie,zvetsa asi ano. alebo myslis, ze vajicka po prezidentovi hadzaly na vychode?! alebo kto chcel samostatne slovensko?! zvetsa ludia na zapadnom a strednom, vychod boly za federaciu.
Nemas zrejme nejak predstavu o tom ktore uzemia su a nie su silno nacionalisticke, Slovensko je prilis male nato, aby si ho delil a kuskoval takymito sposobmi. Zato ze pan Slota pochadza zo Ziliny tak je stredne Slovensko nacionalisticke? (mimochodom ja nie som sypatizant SNS ak by si mi to chcel vyhodit do oci). Nacionalistov najdes ako na zapadnom, strednom tak aj vo vychodnom Slovensku. Ja ti sem predkladam seriozny argumenty, historicke fakty ktore si mizes overit v akejkolvek knihe...o madarizacii a postaveni Slovakov v Uhorsku sa docitas aj vo svojej ucebnici z dejepisu ak ju mas doma (Dejiny Slovenska) a o tom za akych okolnosti vzniklo a zaniklo Ceskoslovensko sa docitas tiez v akejkolvek historickej knihe ktora sa tejto problematike venuje. Ono totiz nasilna madarizacia, ci neferove postavenie Slovakov v ramci Ceskoslovenska nie je vymysel pana Slotu a pani Belousovovej (to, ze tieto fakty prezentuju nevhodnym sposobom je ina vec), ale historicka realita, ktora sa naozaj udiala. Mas doma ucebnicu literatury? Nalistuj si medzivojnovu slovensku literaturu a precitaj si nieco o basnikoch ktori vtedy zili. Takmer vsetci, na cele s Martinom Razusom kritizovali postavenie Ceskoslovenska.
Je smutne ze ty o svojom vlastnom narode hovoris tak ponizujuco. Hlasoval som za moznost nie dvakrat, ale nechce mi to tam vyhodit moje meno, lebo ma zrejme moj net nejaky problem s tou aplikaciou. Ak niekto pise nestudovane nezmysly tak si to bohuzial v tomto pripade ty, pretoze svoje tvrdenia nepodladas absolutnne ziadnymi argumentami.
Slovaci a predkovia Slovakov ktori na tychto uzemiach zili splnaju vsetky dane kriteria nato, aby mohli byt narodom. V pripade USA nemozes hovorit o narode v pravom slova zmysle pretoze nemaju spolocny jazyk, nemaju spolocnu kulturu, nie su rovnakej etnickej prislusnosti a nemaju spolocnu historiu (respektive ju maju velmi kratucku, ani nie 300rocnu, lenze do USA nastavali dlho potom vlny emigracie prislusnikov inych narodov ktori pochadzali z kultur s inou historiou, cize o tom mozeme opat polemizovat).
haha, najprv pises co je podla teba narod, a potom pises otom kto je a kto nieje narod. totalna blbost. slovaci sa miesali a stale miesaju aj z inimi narodmy, takze tvoje posudzovanie kto je a kto nieje narod je uplne zcesne.
dalej,
100% slovaka dnes NENAJDES!!! lebo sa narodi miesali. ja ako neviem oco sa tu snazis, lebo vydim ze si nacionalista,pre ktoreho je slovensko nejaka nadradeni druh alebo narod. fakt nechapem a nerozumiem. ale tak cital som vysie co si pisal ostatnym, a chapem ze si nejaky vymleti nacionalista. vsetko co si tu pisal ma v tom len utvrdzuje. a pisat z takym zaslepenim fanatikom je uplne zbytocne, lebo ten bude dookola mliet o svojom.
na zaver,
ja mam cele slovensko v.............
premna nic ako stat ani narod neznamenaju.
vsade su z nimi len problemy
preto sa dalej na tuto temu z tebou bavit nebudem ani z nikim inim, lebo zase to skonci hadkou, a ja sa hadat nechcem.
preto mier.
Nezavisly pozorovatel by si o tebe a tvojich "argumentoch" spravil nazor, si uplne vytrhnuty z reality, vobec zrejme ani netusis o com som pisal, pretoze tvoje komenty su jednoducho niekde mimo. To je ako keby som sa ja pytal kolko je hodin a ty mi odpovies 26 stupnov Celzia. Si uplne mimo s tym co hovoris a vobec si nepochopil co som chcel vo svojom prispevku povedat.
Voltaire.
a mam dost.
Stale nic nehovoris, len ma oznacujes za hlupaka, pritom ty sam nepredkladas ziadne argumenty a len hlupo urazas
ps. som cech, a rozhodne cesko ties"nechvalim".