Bol som. Nebolo to úplne že najhoršie..ale tie abstraktné vsuvky nejak míňali podľa mňa účelom. Osobne som sa trošku strácal v tých postavách - že kto je kto, s kým a kedy.
Prišlo mi to tak, že sa snažili poprieť všetky mýty čo sú bežne známe o Jánošíkovi, čož na jednej strane je fajn - na odhalenie skutočnosti. Ale takto stvárnený Jánošík mi prišiel dosť mimo - namiesto aktívneho zbojníckeho kapitána ako niekto, kto sa tvári, že v podstate to všetko ide mimo neho (nie celý film...ale boli aj také scény..)
na jánošíkovi som nebol, ale zhodou okolností som včera skoro ráno -veľmi skoro ráno počúval na rádiu slovensko reláciu, v ktorej bola hosťom scenáristka jánošíka-eva borušovičová. a ak si dobre pamätám, tak ten scenár písala asi 7 rokov a po pätnástich rokoch sa sfilmoval. je však možné, že sa mýlim.
mne sa to celé nepáčilo a tie vsuvky ako ste napísali boli totáálne od veci, jánošík mal strašne hlúpy hlas, kvôli čomu mi prišiel strašne naivný a po dvoch hodinách ma mrle žrali a mala som najväčšiu chuť odísť
Zo zásady nechodím na filmy, ktorým sa robí veľká reklama. Podľa mňa si dobrý film diváka nájde sám. čo bolo okolo medvídka, báthory, nestydu a kopu ďalších a kto by si todnes kúpil na DVD? Pochybujem, že niekto, pretože tie filmy nemajú trvale čo povedať.
Čo sa týka Jánošíka, od kamošky som počul, že je príliš zdĺhavý, kamera rozostrená (alebo to sa kamoške zahmlievalo pred očami od nudy?) a nevedela sa dočkať konca. Veru chabá recenzia, ale my asi máme radi iné filmy.
mne sa pacil cely film aj so vsuvkami. mozno sa im trosku podarilo priblizit jakubiskovmu stylu, ale to este ostali na mile daleko. ja som rada, ze je to spravene tak, ako je. pocit z filmu je to hlavne a ten bol teda silny, aspon u mna. aj ked je pravda, ze kamera mohla byt o nieco lepsia.
Ako celok sa mi to páčilo len mi to prišlo dosť dlhé. Skoro 2a pol hodiny je celkom dosť. Osobne som nepochopila tú vsuvku ako Jánošík lietal. Inak sa mi veľmi páčili zábery na prírodu - to sa im fakt podarilo.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
Prišlo mi to tak, že sa snažili poprieť všetky mýty čo sú bežne známe o Jánošíkovi, čož na jednej strane je fajn - na odhalenie skutočnosti. Ale takto stvárnený Jánošík mi prišiel dosť mimo - namiesto aktívneho zbojníckeho kapitána ako niekto, kto sa tvári, že v podstate to všetko ide mimo neho (nie celý film...ale boli aj také scény..)
@3 hej presne, tie abstraktne vsuvky to tam podla mna kazili, kedze cely film bol v takom civilnom duchu, mohli to tam nedat a bolo by to lepsie.
Ale ten z 1935 bol super!
Čo sa týka Jánošíka, od kamošky som počul, že je príliš zdĺhavý, kamera rozostrená (alebo to sa kamoške zahmlievalo pred očami od nudy?) a nevedela sa dočkať konca. Veru chabá recenzia, ale my asi máme radi iné filmy.
celkove hodnotenie - spokojna! 4/5*
moje hodnotenie - 3,5 / 5
každopadne navždy zostane najlepší Jááánošííík od RND
Z celého premietania sa mi najviac páčil trailer na The Boat That Rocked.