Áno a áno, ale nevyhľadávam to. Na jednej strane je super, že ma nemá kto nasrať a robím si čo chcem, na druhej strane nemám pud sebazáchovy, naposledy ma napr. odprevádzal opustenými tmavými uličkami mimo centra na ubytko nejaký arab (snažil sa pomôcť)...
jedine sám, neviem si predstaviť, keby sa mi niekto šmotlal pri nohách, alebo bom so mňou na izbe....
ja jedine sám, pokoj, ticho, poriadok, to je najlepší relax od všetkého a všetkých...
áno, veľa krát som si zobral stan, spacák, karimatku atď a šiel som na pár dní do kopcov alebo som len tak cestoval po mestách a stanoval za nimi a je to super. Má to veľa výhod oproti tomu, žeby som šiel s niekým.
Hm, sčasti.
Poslednú dovču som si vzal na cca týždeň po niekoľkomesačnej bezdovolenkovej perióde (v úvodzovkách je to preto, lebo v kolektíve sa nám niekedy viac, niekedy menej úspešne darí stierať predel medzi "prácou" a "zábavou/oddychom"). Bol som sám v Budapešti, nejaký ten housík na lodi cez deň a v noci proper techno. Potom sa ku mne pridala ešte ex na koncert mojej obľúbenej kapely a nejaké to blúdenie mestom a bol to pôvabný, príjemne strávený čas. Ako ten "osamote", tak aj ten vedno. Oboje má niečo do seba
@salora v CHKO stanujem nakoľko na lúkach je to povolené (ak nekladieš oheň) a bivakovanie v CHKO je povolené všade ... a v NP sa riadim podľa príslušného návštevného poriadku, teda buď stanujem v okolí stavieb alebo spím v chatách alebo v útulniach
@lafiziq v CHKO ale len v II. pasme ochrany... a bacha na Lesný zákon v nom sa pasma ochrany vobec nerozlisuju , takze tam mozes pokojne dostat pokutu, co je dalsim dobrym prikladom toho, aky chaos panuje v tomto na Slovensku... dokonca nie je rozlišované ani stanovanie a bivakovanie pod širákom
@salora toto leto som v NP prišiel večer do sedla, kde mal byť opustený salaš, ale bol tam iba zhorený kúsoček zeme. Keďže prichádzala noc a poprchalo, tak som si 20 metrov od rázcestníka na čistinke postavil stan (100m ďalej bola ohrada a pásli sa kravy). Teda priznávam, že porušujem zákon aj ja.
No snažím sa chodiť s rešpektom k okoliu, nie kvôli zákonom (na Slovensku je ich uplatňovanie trošku smutné) ale tak celkovo, že ľudia sú v kopcoch na návšteve a nemajú si tam robiť čo chcú a strašne ma jeduje keď počujem, že niekto bivakoval napr. v oblasti kde žijú svište a podobne....
@lafiziq mna od malicka otec ucil: "prírodu nechaj tak, ako si ju našiel a čo do nej prinesieš, to si aj odnes" ja chodievam na SK v podstate len kvoli horam a tiež občas prespím niekde vonku, naposledy na malofatranskom V. Kriváni... samozrejme s vedomím, že môžem zaplatiť pokutu... našťastie voľne v prírode prespia väčšinou len tí, ktorí si prírodu vážia a vedia, ako sa v nej správať...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
29 komentov
Ale na druhej strane, moje dovolenky nie sú tie typické "ležím na pláži" dovolenky, to by ma samu nebavilo. Ale zas, to asi ani s niekým.
Bola som hodinu a bavilo ma to.
Bola som cely den a nebavilo ma to.
ja jedine sám, pokoj, ticho, poriadok, to je najlepší relax od všetkého a všetkých...
Poslednú dovču som si vzal na cca týždeň po niekoľkomesačnej bezdovolenkovej perióde (v úvodzovkách je to preto, lebo v kolektíve sa nám niekedy viac, niekedy menej úspešne darí stierať predel medzi "prácou" a "zábavou/oddychom"). Bol som sám v Budapešti, nejaký ten housík na lodi cez deň a v noci proper techno. Potom sa ku mne pridala ešte ex na koncert mojej obľúbenej kapely a nejaké to blúdenie mestom a bol to pôvabný, príjemne strávený čas. Ako ten "osamote", tak aj ten vedno. Oboje má niečo do seba
No snažím sa chodiť s rešpektom k okoliu, nie kvôli zákonom (na Slovensku je ich uplatňovanie trošku smutné) ale tak celkovo, že ľudia sú v kopcoch na návšteve a nemajú si tam robiť čo chcú a strašne ma jeduje keď počujem, že niekto bivakoval napr. v oblasti kde žijú svište a podobne....