toto je jediná vec, ktorú si pamätám zo štvrtáckej vlastivedy. Ozajsky! Na okrajoch boli vždy nejaké postavičky, ktoré povedali niečo v nárečí danej oblasti Slovenska, ktorú sme práve preberali...
raz keď som bola malá a išla som poprvýkrát na tú veľkú reťazovku, tak to ten hajzel zabudol vypnúť....potom prišiel a keď tam skoro všetci vracali, ešte sa usmieval, že nám nechal dlhšiu jazdu
@zajko30 Nabudúce, keď sa budeš snažiť niečím ohúriť svoje okolie (čo sa ti aj tak väčšinou nepodarí), tak buď aspoň taký iniciatívny a zisti si, ako sa to tvoje slovo píše.
Ako už @mielikki písala, je to slovo nemeckého pôvodu, ktoré sa k nám dostalo s prisťahovalcami a pochádza z nemeckého Ring Spiel - kruhová hra. Čiže ringišpíl, keď už tak!
Ale samozrejme to môže byť aj tak, že na východe sa to hovorí s eR... hoci nehnevaj sa na mňa, ale Žilina si s východom zase až tak netyká Ale zabudla som, že ty si jazykovedec ako vyšitý, tak ty sa tomu rozumieš najlepšie Odpusť mi teda moju opovážlivosť, ale myslím si, že sa mýliš zajuško
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
25 komentov
ring - kruh
spiel - hra
(presnú etymológiu neviem, ale takto nejako to bude
toto je jediná vec, ktorú si pamätám zo štvrtáckej vlastivedy. Ozajsky! Na okrajoch boli vždy nejaké postavičky, ktoré povedali niečo v nárečí danej oblasti Slovenska, ktorú sme práve preberali...
srať takéto kolotoče
Ako už @mielikki písala, je to slovo nemeckého pôvodu, ktoré sa k nám dostalo s prisťahovalcami a pochádza z nemeckého Ring Spiel - kruhová hra. Čiže ringišpíl, keď už tak!
Ale samozrejme to môže byť aj tak, že na východe sa to hovorí s eR... hoci nehnevaj sa na mňa, ale Žilina si s východom zase až tak netyká Ale zabudla som, že ty si jazykovedec ako vyšitý, tak ty sa tomu rozumieš najlepšie Odpusť mi teda moju opovážlivosť, ale myslím si, že sa mýliš zajuško
hahaha, hyhyhy už sa polepším teta učiteľka...filip
a ohúril som aspom teba a @ mielikki svojou opovážlivosť a nevzdelanosťou..
Inak, už som si myslela, že ani len zo srandy si chybu nepriznáš...
a vychodniari hovoria ringišpirrrrrrrrr, ja som to v gogle nekontroloval, že je to chujovina..........
ta besne vyhoďnare ma zmyleli..........filip
Filipko priznaj si, že občas si... sorry, ale blb