Čaute mám záujem kúpiť si psa...konkrétne bordersku koliu, bývam v dome a chcem sa spýtať či je vhodná aj na držianie vonku (aj cez noc) , koľko času sa jej treba venovať, a ako často ju treba kúpať aby nesmrdela takým tipickým psím zápachom?
Môžeš ju mať vonku, ale border kólia je spoločenský pes, aktívny. Takže určite by si ju nemal nechávať kdesi priviazanú v búde. Napr. je to najvhodnejšie plemeno na agility, takže mal by si ju brávať na dlhšie prechádzky, športovať s ňou atď... No a s tým kúpaním neporadím. Proste keď už nebude mať lesklú srsť alebo bude smrdieť tak ju treba okúpať...
Sama mam dve kolie, su dnu, len ked chcu byt - je to pes na von, ale ako pise @gothreris , je to pes spolocensky, aktivny.
inak, ked je rec o kupani. Neviem, ci maju borderske taku hustu srst, ako skotske, ale napriklad matka mojho psa umrela na zapal pluc, ked ju kupali v zime. My nase psy preto vtedy nekupeme, ale nie je to ani nejake potrebne- oni miluju valat sa v snehu, a uz su krasne cisti.
Ahojte všetci bývam v dvojizbovom byte a chcel by som sa opýtat či je border kolia vhodná do bytu ... kedže by som jej doklazal poskytnut dostatok pohybu a všetko čo potrebuje....dakujem za radu
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
7 komentov
Takže podľa mňa po väčšinu roka aj áno, ale ak sú silné mrazy, tak by bolo lepšie ho dať niekde dnu.
Sama mam dve kolie, su dnu, len ked chcu byt - je to pes na von, ale ako pise @gothreris , je to pes spolocensky, aktivny.
inak, ked je rec o kupani. Neviem, ci maju borderske taku hustu srst, ako skotske, ale napriklad matka mojho psa umrela na zapal pluc, ked ju kupali v zime. My nase psy preto vtedy nekupeme, ale nie je to ani nejake potrebne- oni miluju valat sa v snehu, a uz su krasne cisti.