Máte niekto skúsenosti s týmto psom? Chcela by som ho no niesom si istá či by som ho zvládla... niekde sa píše, že sním niesú žiadne problémy a niekde zas že to nieje rodinný pes atď. Tak teda neviem... Máte vy alebo vaši známy nejaké skúsenosti s týmto p
mám veľa skúseností práve s borderkami.. v prvom rade je to pracovné plemeno a to znamená, že musí mať neustáli pohyb to, že s nimi niesú žiadne problémy pravdaže pravda nieje.. s každým psom sa raz za čas prihodí nejaký problém, či sa to týka výchovy alebo povahy. borderky sú veľmi aktívne a v rebríčku inteligencie sú na 1. mieste, no netreba počítať s tým, že sa povel naučí na prvý krát. určite to nieje spoločenský pes!!!! aspoň do istej mieri.. ak už borderka nešportuje (agility, flyball, dogdance atď...) musí mať aspoň pravidelný pohyb v podobe KAŽDODENNEJ prechádzky.. viac si prečítaš aj v knihe.. no v skratke, sú to fajn psy.. len na nich treba pevnú ruku.. pretože vycvičená borderka je fakt úžas ale nevycvičená je des pravdaže, nemyslím to doslovne a v zlom
myslím, že každý pes sa dá vychovať alebo nevychovať. v tomto je rozhodujúci majiteľ a nie plemeno. každopádne si si vybrala krásneho a veľkého hafana. tak dúfam, že nebývaš v byte...
@luc.ka nooo práveže bývam... ale čítala som fóra a nieje to problém...a borderka sa radí ak dobre viem medzi stredne veľké plemená... ale nakoniec som upustila od tohto nápadu a beriem si kríženca... ten bude viac potrebovať moju pomoc ako nejaký čistokrvný
Heeh .. tak ja akože nemam žiadne skúsenosti, ale chcel by som ceľmi takého psíka. Jednak možno aj preto, že by mi pomahal s domácimi, keďže je určite múdrejší ako ja a jednak je zlatý. Noo ... aj toľko stojí ... asi 400 eur s PP. Ale čo tak viem, tak určite to nie je nejaky domased. Pokiaľ viem, tak boli tieto psy a určite ešte aj sú využívané ako ovčiarské psy. Teda predpokladám, že potrebuje pohyb. A problémy ... Musíš sa riadtiť heslom: Čo si si navarila to si aj zjedz! teda neviem, či sa to tu veľmi hodí, ale tým som chcel povedať, že ako sa budeš o tohto psíka starať, tak ... chapeme sa dúfam Ale daj vedieť, keby si ho mala že aký je
@madnesska no ja vo všeobecnosti nepodporujem myšlienku psa v byte - áno, bývame v byte, a áno, máme psa ale ja som bola asi jediná z rodiny proti - čo nakoniec ľutujem, lebo už si neviem predstaviť ráno sa zobudiť a nemôcť sa pohnúť, lebo nela mi leží na nohách
ale keď už, tak malého a podľa možnosti krátkosrstého. z praktického hľadiska, ľahšie sa udržiava, menej smrdí, menej (vôbec) slintá, menej chlpov púšťa, a potom, tie záležitosti výchovy, to už je na trpezlivosti majiteľa. aj malý čokel potrebuje prísnu disciplínu, lebo inak dopadneš ako ja
dosť in je teraz jack russel - krásny to pes totálny blázon ale... keď už ho má pomaly každý....
@luc.ka no ja som už raz mala v byte labradora ale to bola chyba... nedalo sa to zvládať... a malé plemená sa mi zas nepáčia z toho dôvodu že viac štekajú ako tie väčšie... no teraz si už môžem dovoliť aj väčšieho, mama je nezamestnaná momentálne takže sa má kto oňho stara aj keď ja budem v škole takže nevidím problém práve si idem po kríženca springer španiela... ach som zvedavá
@madnesska väčší pes si vyžaduje oveľa väčšie investície - si si istá, že keď je mama nezamestnaná, bude toto dobré riešenie?
nj, malí štekajú... ale zas... ako ktorý. naša šteká jak blázon. a neviem veru, či sa to dá nejako odstrániť. ale zase nešteká bezdôvodne - napr naši (chválabohu už ex)susedia mali bígla, a akonáhle odišli z bytu, ten pes nonstop zavíjal, až kým sa nevrátili... a oni teda bývali doma minimálne....
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
11 komentov
@madnesska no ja vo všeobecnosti nepodporujem myšlienku psa v byte - áno, bývame v byte, a áno, máme psa ale ja som bola asi jediná z rodiny proti - čo nakoniec ľutujem, lebo už si neviem predstaviť ráno sa zobudiť a nemôcť sa pohnúť, lebo nela mi leží na nohách
ale keď už, tak malého a podľa možnosti krátkosrstého. z praktického hľadiska, ľahšie sa udržiava, menej smrdí, menej (vôbec) slintá, menej chlpov púšťa, a potom, tie záležitosti výchovy, to už je na trpezlivosti majiteľa. aj malý čokel potrebuje prísnu disciplínu, lebo inak dopadneš ako ja
dosť in je teraz jack russel - krásny to pes totálny blázon ale... keď už ho má pomaly každý....
nj, malí štekajú... ale zas... ako ktorý. naša šteká jak blázon. a neviem veru, či sa to dá nejako odstrániť. ale zase nešteká bezdôvodne - napr naši (chválabohu už ex)susedia mali bígla, a akonáhle odišli z bytu, ten pes nonstop zavíjal, až kým sa nevrátili... a oni teda bývali doma minimálne....
no tak práve o to ide to by som nezniesla... ale asi je to aj o zvyku