Galeria writerov ich boj o stenu... Blava je moj druhy domov . je pekna dokonca aj petrzalka (niektore casti) len to co stavaju pri Auparku je hrozneee uplne to podla mna nici sad Janka Krala ale co uz ... a odporucam Dlhe diely krasne sidlisko
blavu mam rada...sak je to moj domov aj petrzalka je fajn aj ked na nu vsetci nadavaju...proste mam to tu rada ale inak aj mna stve ta budova pri auparku
ja som tam parkrat bola a pacilo sa mi, ze to tam zije a je tam aj dost vela moznosti ako sa zabavit. Ale moc casto tam nechodim pre mna je mensia ba trncin
par krat som tadial prechadzala a podla mna bez urazky humus... aspon to co som videla mi stacilo niektore pamiatky su vypichnute ale ako bezne ulice a sidliska otras... moj nazor prepacte pre pracu by som tam sla ale urcite nie kvoli povabu mesta
typicke väcsie mesto na Slovensku: malo zelene, ked sa tam nahodou najde nejaka historicka budova tak uplne osarpana alebo hned vedla nej stoji alebo este lepsie, ju zakryva, uplne nova. Obrovsky chaos vo vsetkom. A som alegricka na bratislavsky prizvuk a na bezohladnych soferov ktorych je tam fakt vela. ale to sem uz asi nepatri ale nemohla som si to odpustit Ale jasne ze ma v mojich ociach aj plusy, napriklad to ze tam byvaju moji bratranci a sesternice Ale uz vazne, okrem toho napriklad dostanes v obchodoch takmer cokolvek, je tam viac pracovnych prilezitosti a skol. Ale inac ju vobec nemam rada podla mna je hanba Slovenska ze ma take hlavne mesto. Aj ked na Slovensku ziadne mesto ktore by bolo vhodnejsim kandidatom na tuto poziciu nevidim, ale je strasne zaostale oproti ostatnym. Napriklad taky Brusel hmmm
Aj ked som videla uz plno inych krasnych miest (napr. Pariz, Londyn, Brusel, Vieden...) mne sa Bratislava nadalej paci a aj sa mi bude pacit. Predsa len je nasa! A to ako vyzera sa nas aj tak trosku tyka. Len my mozme ovplyvnit, ci budu na zemi odpadky, ci dovolime, aby postavili nejaku vystavbu tam kde sa nehodi a bude kazit panoramu Slovenska alebo hl. mesta Bratislavy (napr. Aupark Tower ). Bratislavcania, skuste spravit nieco dobre, prospesne pre svoje mesto! Ano, to je vyzva. Kolko krat idem s kamosmi von a oni zahodia na zem papierik, tak ho zdvihnem a zahodim ho alebo si ho dam do vacku a zahodim ho inokedy. Nie, nehanbim sa za to!!! A tomuto ich aj ucim. Mam kamarata, ktoremu nevadi, ze musi ist so mnou do mesta peso, aj keby mohol ist elektrickou. Ja totiz preferujem pesiu chodzu pred dopravou. To je asi vsetko co som chcela povedat.
Mne sa Blava velmi nepaci najma pre chaos akym su stavane veci. Podla mna by sa mal architekt mesta (alebo mozno vedenie, ktore dava povolenia na stavbu) zamysliet nad tym co robia, ved postavit "mrakodrap" vedla domu z 17.stor je magorina (teraz nemyslim aupark tower, tych prikladov je tam omnoho vaic, napr.aj Novy most). Neviem, ci su ti ludia vazne tak chamtiv, ze im nezalezi na tom, v com budu zit ich deti alebo proste nad tym nerozmyslaju.
No a samostatna kapitola su ludia, al eto sa da najst vsade, len v mensom meste je menej arogantnych ludi, ktori si myslia, ze su neviem ako doleziti a zaujimavi, tym ze sa tvaria, ako keby to tu oslobodili a vlastnili.
bratislava 4 ever malo zelene mozno v centre ale v novom meste v raci rendezi a tym smerom je jej az moc jaaj blava je naj mesto a trnavu nech tu nido nespomina.... lebo budem (grrc)
Luboso trnava je predmestie Bratislavy. a vy co tu na nu hubujete sa pozrite z okna a ked uvidite nieco vyspelejsie nez je nase hlavne mesto tak iste nie ste na SVK. pravda je taka ze aj ked neni uplne najuzasnejsia co do zelene, poriadku, bezpecnosti v porovnani s inymi europskymi metropolami, stale je jedinym a to na dlho ak nie naveky jedinym reprezentovania hodnym mestom pre tuto krajinu. takze darmo si o nasu krasavicu na dunaji obtierate huby, budete pod jej statutom hlavneho mesta zit az do smrti.
Bratislava je moj domov,tak o nom len dobre..ale par veci ma v nej naozaj dost hneva...Ale velmi sa mi pacia vyroky na Bratislavu od ludi z dedin,co si sem chodia a prudko na nas nadavaju. Na prizvuk a pod. A Bratislava sa snazi byt aspon tak poriadne mesto...Malo zelene?neviem co chcete,sak sme v meste.Chcete zelen,chodte na dedinu...Mame parky,mame cast Karpat.zelezna studnicka,koliba a pod...len ten bordel na uliciach mi dost vadi...A dokonca aj Petrzalka nieje taka zla.Byvam v nej cely svoj zivot a hoci to nieje vzdy nadhera,nieje to nic hrozne.Pokial viem,vacsina pamiatok sa restaurovala a opravovala,aby ich mohli v noci nechat osvietene,co je v noci naozaj velmi pekne...K soferom a te tu jazdia bezohladne,to je mozno pravda,ale ludia maju viac povinnosti,viac sa ponahlaju a nemaju tolko trpezlivosti ako niekde v mensom meste,kde je vsetko blizsie...Az na par casti (Kopcany) mam Bratislavu naozaj rada.najkrajsia je vsak aj tak v noci. Sa oplati ist niekam,odkial je na Bratislavu vyhlad v noci...A suhlasim s Arugadom,ze keby niet Bratislavy tak slovensko bohuzial bude mat o trochu vacsi dojem dediny v Europe.Proste nam nenadavjte na Bratislavu,ale pozrite sa na to vase mestecko a drzte usta,lebo aj tak polovica z vas dojde sem koly robote a pod...
podľa mna je to mesto ako kazde ine ..ma svoje plus a minus.. prosto kazde vlke mesto treba brat z rezervami ak sa da povedat ze je velke.. prostoviac kriminality no na druhej strane viac prilezitosti prep pracu atd a podla mna keby ze je hlavne mestoo ine mesto tak by jebali nanho... v bratislave nezijem skor na druhej stranne slovenska no bola som tam parkrat a viem ze je pekne.. a nie je hnusne ....
ja som sa narodil ba a vyrastal som tu...je tu zabava koncerty vela fajn ludi pekne baby anonimitu...ale ma to svoju dan..vela hlupakou idiotov spiny bordelu...ale som rad ze byvam tu
aj ked neni nejaka extra cista a znama vo svete mam ju najracej..sak rodne mesto ne ale cel by som aby bola modernejsia a udrziavanejsia a najviac ju kazia bezdaci
no... ja som bola uz vselikde, byvala som vselikde, ale v Bratislave je to pre mna naj... Ludia vravia, ze je spinava, hlucna, ze je to samy kriminalnik... ale to sa hovori o vsetkych vacsich mestach. Mam pocit, ze ludia ktori sa v BA narodili k nej maju pozitivnejsi vztah ako ti, ktori sa pristahovali a ktori k nej nemaju ziadne
vazby, ziadne spomienky z detstva, je to pre nich len Pastikaren kam museli prist lebo inde nie je praca. A tak sa k nej potom aj spravaju. Samozrejme nie su taki vsetci... ale mrzi ma, ked na to mesto nadavaju a pritom ho vobec nepoznaju.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
40 komentov
No a samostatna kapitola su ludia, al eto sa da najst vsade, len v mensom meste je menej arogantnych ludi, ktori si myslia, ze su neviem ako doleziti a zaujimavi, tym ze sa tvaria, ako keby to tu oslobodili a vlastnili.
Fakt nechapem ludi, co nadavaju na mesto a poriadne v nom ani neboli. Blava je take iste mesto ako ine, len toto je najvacsie a hlavne.
Co sa tyka tych vasich soferov k tomu len tolkoto:
V Blave do seba naburaju 3 auta, poznavacie znacky TT, NR, HC. A kazdy zo soferov si somre: ti blavaci nevedia soferovat....
vazby, ziadne spomienky z detstva, je to pre nich len Pastikaren kam museli prist lebo inde nie je praca. A tak sa k nej potom aj spravaju. Samozrejme nie su taki vsetci... ale mrzi ma, ked na to mesto nadavaju a pritom ho vobec nepoznaju.