Je tu niekto kto pracuje alebo pracoval v Subway BA? Lebo ja som si tam este v juni posielal zivotopis, aj sa mi ozvali, dva dni som tam makal jak sroub zadarmo, ze "aby som si skusil ake to bude a aby si oni overili mna" a po tych dvoch dnoch sa mi vobec
mala som presne rovnake skusenosti v lete s cukrarnou, stale tam mali že hladaju brigadnicky a dievcata tam boli max 4 dni... sice ich vyplatil na ruku, ale s tym, že oni neplatili ziadne dane ani nic... a este aj zdravotnicky preukaz mi stratili!... tak som poslala mail na inspektorat prace a obratom mi poslali, že to prevedia a dalej to posielaju na zdravotnicke a danove ... z danoveho sa mi tiez ozvali, že sa to už riesi, ale kedze nie som poverena osoba, tak mi nemozu povedat verdikt... cukraren je stale na svojom mieste, takže asi len dostal nejaku mastnu pokutu
jéj človeče... robiť niekde celé dva dni bez akejkoľvek zmluvy je... nerozumné. a čo s tým teraz spravíš? nič, lebo je to len tvoje slovo proti ich.
od zahraničnej a takej svetovo celkom známej firmy by som takýto ojeb nečakala. ale asi tam šéfujú slováci.
išla by som tam asi osobne, aspoň sa opýtať. i keď... môžu na teba pozrieť ako na človeka, ktorého nikdy nevideli. nemáš na to aspoň nejaký papier, potvrdenie, zápis v knihe príchodov/odchodov?
@luc.ka subway je firma tipu franchising - cize to nepatri firme subway v USA, ale patri to majitelovi na Slovensku, a ten sa len musi riadit podla toho, co mu z ameriky povedia... ako to musi vyzerat, co tam musi ponukat, kde musi nakupovat ake suroviny, a podobne... a zo zarobku musi niekolko percent poslat do USA do "hlavneho" subway. Cize na Slovensku je obycajny podnikatel, plati (alebo neplati) dane tak ako kazdy, a zamestna koho chce, ako chce...
Ale mas uplnu pravdu, bez zmluvy robit fakt nie je mudre...
akože strašnú novinku si mi povedal, fakt vravím predsa, že im tam najsôr šéfujú slováci.
keby som mala strašne veľa času a chuti, tak by som sa asi obrátila ešte niekde vyššie, aspoň aby mi tie dva dni zaplatili.... a nerobili hanbu materskej firme.
Aj na profesii má veľa ľudí takéto skúsenosti, nerobí to len táto firma.
Nabudúce daj takéto niečo prešetriť, prípadne sa aspoň pohroz, že ak ti nedajú za tie 2 dni peniaze, tak budeš kontaktovať inšpektorát práce a budeš to riešiť aj cez médiá.
Myslím, že by ti určite radšej zaplatili tých pár € ako keby boli niekde riešený...
Tak ja som rok robil a stalo sa mi to par krat.... ale nic s cim som nepocital, lebo kto uz ma nejake skusenosti s trhom prace vie, ze je prezrany protekciou a rodinkarstvom......
Velmi vela inzeratov je pisanych len preto, aby sa nepovedalo (rovnost sanci) pani veduca si tam pritom strci nejakeho znameho alebo rovno vlastne deti .
A to je este velke moralne uznanie ak nie rovno na cierno.
Proste si posluzil ako zastierka. A keby si sa nebodaj opytal preco, tak dovod sa lahko vymysli.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
7 komentov
od zahraničnej a takej svetovo celkom známej firmy by som takýto ojeb nečakala. ale asi tam šéfujú slováci.
išla by som tam asi osobne, aspoň sa opýtať. i keď... môžu na teba pozrieť ako na človeka, ktorého nikdy nevideli. nemáš na to aspoň nejaký papier, potvrdenie, zápis v knihe príchodov/odchodov?
Ale mas uplnu pravdu, bez zmluvy robit fakt nie je mudre...
akože strašnú novinku si mi povedal, fakt vravím predsa, že im tam najsôr šéfujú slováci.
keby som mala strašne veľa času a chuti, tak by som sa asi obrátila ešte niekde vyššie, aspoň aby mi tie dva dni zaplatili.... a nerobili hanbu materskej firme.
Nabudúce daj takéto niečo prešetriť, prípadne sa aspoň pohroz, že ak ti nedajú za tie 2 dni peniaze, tak budeš kontaktovať inšpektorát práce a budeš to riešiť aj cez médiá.
Myslím, že by ti určite radšej zaplatili tých pár € ako keby boli niekde riešený...
Velmi vela inzeratov je pisanych len preto, aby sa nepovedalo (rovnost sanci) pani veduca si tam pritom strci nejakeho znameho alebo rovno vlastne deti .
A to je este velke moralne uznanie ak nie rovno na cierno.
Proste si posluzil ako zastierka. A keby si sa nebodaj opytal preco, tak dovod sa lahko vymysli.