Zdravím všetkých. Máte niekto skúsenosti s prácou v Anglicku, Škótsku, alebo Írsku ? Sprostredkovala to pracovná agentúra, alebo ste išli na vlastnú päsť ? Ak cez agentúru, môžte napísať akú a či ste boli spokojný ?
Preco kazdy sa hrabe do anglicka ? Rakusko mate par km a plat slusny. Pracu si tam dokaze najst skoro kazdy kto ma zaujem. Zacina sa zimna sezona a za 3 mesiace aj umyvac riadu si zarobi cez 5 tisic eur.
V lete sme boli s priateľkou v Sev. Írsku...nešli sme cez agentúru, jediné čo sme mali vybavené bolo ubytovanie... s prácou bol zo začiatku problém (všetci boli síce milí, rozposlali sme veľa application forms, ale nik sa nám následne neozval) Asi po 3 týždňoch sme začali robiť v zábavnom parku (klasické kolotoče, ale zábavný park znie lepšie , najprv ako obsluha atrakcií a neskôr v Belfaste v pokladni... mali sme potom aj iné ponuky na prácu (ja klasika umývať riady v golfovom klube, priateľka upratovať v obchode), ale ostali sme pri tých kolotočoch... takže robota sa dá nájsť aj bez agentúry, ale musíš si za tým chodiť a pýtať sa všade..druhá vec je, že aké máš financie na začiatok a koľko si môžeš dovoliť byť bez práce...každopádne nečakaj, že prídeš a všetci sa budú trhať o teba
Pol roka som bola v Londyne. Vybavene sme mali len ubytovanie cez agenturu. Easy London sa vola, je vcelku v pohode len ak od nich nieco chces tak si musis pockat a ak oni od teba nieco chcu musi to byt hned, ale ceny za ubytko mali z tych lacnejsich, a hlavne musis mat stastie. Poznam ludi co sa na nich stazovali ze mali otrasne ubytovanie ale ja som bola z tych stastnejsich co sme mali dom celkom v pohode.
Co sa tyka prace tak ja som sa zamestnala v tom istom co som robila na slovensku, ale dalsie dve kamaratky co boli somnou tiez nemali velky problem najst si pracu. Jedna si nasla v tom istom co som mala ja ( bez skusenosti) a tretia v pizzerii. Skus sa pozriet na stranku gumtree.co.uk je tam celkom dost ponuk z viacerych sfer. Hlavne si daj pozor nech ti vzdy daju zmluvu.
P.s. zober si zo sebou veeela penazi, nechces predsa skoncit ako bezdomovec ako my
Ak mas nejake otazky kludne napis, rada pomozem.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
6 komentov
@boloabude Lebo tam chcem ísť aj kvôli zlepšeniu jazkya...
Co sa tyka prace tak ja som sa zamestnala v tom istom co som robila na slovensku, ale dalsie dve kamaratky co boli somnou tiez nemali velky problem najst si pracu. Jedna si nasla v tom istom co som mala ja ( bez skusenosti) a tretia v pizzerii. Skus sa pozriet na stranku gumtree.co.uk je tam celkom dost ponuk z viacerych sfer. Hlavne si daj pozor nech ti vzdy daju zmluvu.
P.s. zober si zo sebou veeela penazi, nechces predsa skoncit ako bezdomovec ako my
Ak mas nejake otazky kludne napis, rada pomozem.