Zdravím! Tento rok idem do prvého ročníka na muni, na sportovní fakultu. Zaujímalo by ma, vy, ktorí v Brne študujete a ako tak sledujem, na birdzi je vás dosť, ktorý intrák by ste mi odporučili? Haha Z hľadiska pohody, ako-takej čistoty Haha Tento rok vra
ja som na maneskach a je to ruadne dobre, je to 12 min salinou od centra, ale je to tu prilis pokojne na moj vkus, takze idem na kounicovu inak zuzka, velmi, velmi rychlo sa zapisuj v uvedenu hodinu lebo to su fakt otazky par sekund
športovná fakulta nie je v komárove náhodou? ja by som potom odporučila jeden z tých troch komárovských
a kounicka je strašne super, nebývala som tam, len som tam chodila dosť veľa navštevovať kamošov a mala som tam bývať na 4-lôžkovej, ale to som odmietla, bo nemám rada také stiesnené podmienky ako boli tam
@tangerina nie je, to je v Bohuniciach, z Komárova tam len ide štvrť hodinu priamy spoj. ale neoplatí sa podľa mňa kvôli dojazdnosti ísť bývať na Komárov, tam zaspal pes...
Ja som tiež bývala na Máneskách a je to fajn, na Komárove som tiež chvíľu bývala ale nedoporučujem, Tvrdého sú koleje ako fakt pravé študentské koleje kde potrebuješ len strechu nad hlavou a mať kde žúrovať, Kounicova sú snobské koleje, luxusné a v dobrej lokalite, a na prízemí máš pizzerku, Vinařky minulý rok vyhoreli, ale už sú asi opravené a tým pádom to zvyknú byť koleje plné cudzincov, lebo tam ubytuvávajú ľudí z Erasmu. Veveří sú maličké koleje tiež vo fajn lokalite k centru - a na Kampus to máš tiež v pohode 25 a 26 trolejbusom.
Tvrdkyyy, tam som sa super mal Je to velmi studentske, na druhej strane usetris. Inak marleymt ti to celkom dobre orientacne zhrnula.
Ak chces trochu viac luxusu-sukromia (napr. vlastna sprcha , tak sa oplati viac najst si s niekolkymi dalsimi studentmi byt a byvat tam. Budes platit menej nez na drahych intrakoch (Vinarky) za o dost vacsie pohodlie.
Lokalitu maju najlepsiu urcite tie na Veveri, nez uz studujes kdekolvek cokolvek.
@fragile Vidím vidím, že na tie Tvrdky sú dobré ohlasy.. Ja neviem, ako ja chcem len ako-tak čisté prostredie, nech sa dá celkom v kľude učiť, ale aj nech to tam neni také že nuda, nikto nikde nič.. Proste...Sú také tie tvrdky?
@marleymt preco v komarove zaspal pes? ja byvam teraz v hornich herspicich co je hned vedla a vobec to nie je tak daleko od centra a v prdeli ako by sa mohlo zdat!
@bangbangboom porovnávala som hlavne intráky, nie lokalitu, a mne hlavne vadilo, že v sobotu po dvanástej si v komárove nevieš kúpiť jedlo do pondelka šiestej rána, pretože je tam všetko zatvorené, a v zime keď musíš 10 minút pešo z intráku na zastávku a ešte ďalších 10 minút čakať na spoj a potom 10 minút do centra, tak sa mi to nepozdávalo moc. a hlavne, tam na tých kolejích ľudia skoro nikdy neboli, s nikým sa tam moc nedalo baviť a stále tam padal prach. a celkovo, neviem, nemala som to tam rada
@suze77 snobské, tým som myslela že sa za ne veľa platí a bývajú tam poväčšine právnici, ktorí to majú 5 minút do školy. ale inak sú fajn, mne sa páčia
@20 tipujem 20 minút minimálne, čo zas nie je až taká tragédia na druhej strane
@marleymt Takže vychádza mi to medzi Klácelovou a Mánesovou...A s rezerváciou to je ako? Vraj si to treba načasovať, aby si dačo chytil...dáky intrák...súdim podľa @3
@suze77 chápem čo máš na mysli ako raz za čas je tu nejaká párty, alebo v spoločenskej nejaká akcia, ale relatívne ticho tu je, teda ak sa vyhneš prízemiu, kde je občas počuť telefonovať kolejbabu a tak a je tu pokoj aj na učenie, môžeš sa odfiltrovať do parku vedľa alebo do Spoločenskej, kúsok asi 15minút peši je knižnica veľká, neivem či nie 2. najväčšia v Česku
Tu sa aj s niekým poznáš, na týchto malých intrákoch, kde je spoločná kúpeľňa a kuchynka, za to na Vinarkach ani neiveš kto býva vedľa, lebo je malá šanca na stretnutie vedľa
@marleymt nj ja to mam 5 minut salinou do alberta velkeho a lidla a 1 salinou/10 minut pesi do futura takze s obchodmi nemam problem
@suze77 20 minut salinou s jednym prestupom, este donedavna to bolo len 10 minut bez prestupu ale nevadi, na to sa da zvyknut a hlavne tento semester nastavajuci som student len na oko v podstate, je dost mozne ze ak nic nebudem potrebovat tak sa tam objavim az v januari jo, a nebyvam na intraku ale
Na Tvrdky mam super spomienky, lebo sme tam boli dobra partia zo skoly, ale je to dost velky punk - spolocne unisex sprchy, male izby po 3 ludoch, spolocna kuchyna. Ucit sa ale da aj tak vzdy v centralnej studovni alebo kniznici.
4 lôžková izba o 800kč lacnejšia ako 3 s väčšsou chladničkou a 2 až 3x väčšia ako 3lôžková nam ju okolidúci závideli ked išli okolo....a hned oproti kuchynka a hned vedla záchod.
ale čistotu na tvrdkách nehladaj .D chod otial preč .D
(kúpelka ma velmi shitne zariadené odtoky...a ludia tam proste nevedia srať a neviem či na všetkých okrem mňa platí splývacie zaklínadlo na hajzlové štetky, ale asi hej )
ale tvrdky majú svoje čaro .) a na vianoce mladý smrek postavený v záchode .) ej
ja bývam na Veveří a môžem povedať, že lepšej koleje niet
je nás tu asi 80 ale sme ako rodina, každý sa s každým pozná, robíme párty, chodíme na pivo, hráme hry, športujeme ( máme volejbal na dvorčeku) centrum max 5. minút chôdze a cena je tiež super!
na kounicových som bol, teda neviem či myslíš ten hotel ci normálne koleje, lokalita je super, hneď cez cestu máš aspoň billu, taktiež na električku to nemáš ďaleko, pizzeria na prízemí je úplne top, super pizza len za pár korún, ale mám pocit že tam chodí býva viac rusov ako čechov a slovákov taktiež dosť často tam má dakto nejakú chodbovku a je tam dlho do noci veselo ale učiť sa dalo vpohode
@suze77
jasne kto chce, zavre sa do izby a učí sa. A máme úžasu upratovačku, ktorá každý deň ( okrem víkendov) tak vyprave všetko, že keď som si myslela že spoločné wécka alebo sprchy je niečo strašné, nakoniec je to super výhoda - nemusíš to pratať sám
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
40 komentov
a kounicka je strašne super, nebývala som tam, len som tam chodila dosť veľa navštevovať kamošov a mala som tam bývať na 4-lôžkovej, ale to som odmietla, bo nemám rada také stiesnené podmienky ako boli tam
Ja som tiež bývala na Máneskách a je to fajn, na Komárove som tiež chvíľu bývala ale nedoporučujem, Tvrdého sú koleje ako fakt pravé študentské koleje kde potrebuješ len strechu nad hlavou a mať kde žúrovať, Kounicova sú snobské koleje, luxusné a v dobrej lokalite, a na prízemí máš pizzerku, Vinařky minulý rok vyhoreli, ale už sú asi opravené a tým pádom to zvyknú byť koleje plné cudzincov, lebo tam ubytuvávajú ľudí z Erasmu. Veveří sú maličké koleje tiež vo fajn lokalite k centru - a na Kampus to máš tiež v pohode 25 a 26 trolejbusom.
@vladqog Akosi to zblblo...ale...mas pravdu. haha :letim:
Ak chces trochu viac luxusu-sukromia (napr. vlastna sprcha , tak sa oplati viac najst si s niekolkymi dalsimi studentmi byt a byvat tam. Budes platit menej nez na drahych intrakoch (Vinarky) za o dost vacsie pohodlie.
Lokalitu maju najlepsiu urcite tie na Veveri, nez uz studujes kdekolvek cokolvek.
@suze77 snobské, tým som myslela že sa za ne veľa platí a bývajú tam poväčšine právnici, ktorí to majú 5 minút do školy. ale inak sú fajn, mne sa páčia
@20 tipujem 20 minút minimálne, čo zas nie je až taká tragédia na druhej strane
Tu sa aj s niekým poznáš, na týchto malých intrákoch, kde je spoločná kúpeľňa a kuchynka, za to na Vinarkach ani neiveš kto býva vedľa, lebo je malá šanca na stretnutie vedľa
@suze77 20 minut salinou s jednym prestupom, este donedavna to bolo len 10 minut bez prestupu ale nevadi, na to sa da zvyknut a hlavne tento semester nastavajuci som student len na oko v podstate, je dost mozne ze ak nic nebudem potrebovat tak sa tam objavim az v januari jo, a nebyvam na intraku ale
Na Tvrdky mam super spomienky, lebo sme tam boli dobra partia zo skoly, ale je to dost velky punk - spolocne unisex sprchy, male izby po 3 ludoch, spolocna kuchyna. Ucit sa ale da aj tak vzdy v centralnej studovni alebo kniznici.
4 lôžková izba o 800kč lacnejšia ako 3 s väčšsou chladničkou a 2 až 3x väčšia ako 3lôžková nam ju okolidúci závideli ked išli okolo....a hned oproti kuchynka a hned vedla záchod.
(kúpelka ma velmi shitne zariadené odtoky...a ludia tam proste nevedia srať a neviem či na všetkých okrem mňa platí splývacie zaklínadlo na hajzlové štetky, ale asi hej )
ale tvrdky majú svoje čaro .) a na vianoce mladý smrek postavený v záchode .) ej
je nás tu asi 80 ale sme ako rodina, každý sa s každým pozná, robíme párty, chodíme na pivo, hráme hry, športujeme ( máme volejbal na dvorčeku) centrum max 5. minút chôdze a cena je tiež super!
jasne kto chce, zavre sa do izby a učí sa. A máme úžasu upratovačku, ktorá každý deň ( okrem víkendov) tak vyprave všetko, že keď som si myslela že spoločné wécka alebo sprchy je niečo strašné, nakoniec je to super výhoda - nemusíš to pratať sám