Chcem sa spýtať otázku hlavne na ľudí, čo pravidelne navštevujú fitko a cvičia - ako riešite brucho? Priznám sa, do posilky chodím len veľmi krátko (cca dva mesiace), ale stále mám problém s cvikmi na brucho. Dám si zopár
brucho je najhorší sval čo sa týka cvičenia, cvič ho na začiatku, počas a aj po tréningu, lepšie na stroji ako brušáky, keď brušáky tak nohy hore do pravého uhlu a boxovať to opačnej strany ruky
hlavne nikdy nerob LEN po tréningu, cvičíš, všetko ti narastá ale brucho ti bohužiaľ ostáva
Chces mat vytrenovane brucho alebo cele telo? lebo ked len brucho tak nechodievaj do posilky.
Skus cvik ze lezis na zemi , zapres sa rukami o nieco a zdvihas nohy , potom si lahni na zem , nohy vyloz na stolicku a rob brusaky , nohy maj uvolnene ale a nehyb s nimi.
ja robievam to co @mm47 a potom este na takom stroji, kde si das zavazie a dvihas aj ruky aj nohy smerom k sebe neviem ako sa vola.... ale je to dost namahave, aspon pre mna :/... niekedy mam pocit, ze ja nikdy nebudem mat take brucho, ake chcem
normalne brusaky je podla mna jeden z najhorsich cvikov na brucho- bud to robit na fitlope alebo na dobre sklonej lavicke, ked uz tak
Na brucho bud to dvihanie noh(v lezi, vo vise, do stran atd.), pripadne v posilke mohamedy, alebo na strojoch, co moze byt obdoba dvihania noh so zavazim alebo brusakov so zavazim
skús Marines steps je to taký súbor cvikov na brucho. Je to trocha extrém no bez bolesti niet výťaza. A samozrejme nežer všetko čo je chutné , tuk z brucha musí dole.
@parovstelar obycajne brusaky budu stacit a potom este zdvihanie vystretych noh; 2cviky, viac ani netreba na brucho. ked cvicis cele telo tak spolu s tym cvicis aj brusaky.
Na brucho stačí žinenka a vlastné telo, skutočne netreba stroje, preto je toho v posilňovniach pomenej.
Priame brušáky, šikmé, s pravouhlo zohnutými nohami-je ich viacero - mne to ukazovala priamo trénerka a odkontrolovala, či to robím dobre - oplatilo sa.
a btw cvikmy na brucho sa mi zda len zvacsis a spevnis svaly, ale tuk nespalis ... to treba komplexne dlhotrvajucejsim treningom kde ho po case zacne spalovat ... aspon myslim, neviem, som len domaci amater
@mm47 ja nic. Neviem aku ma dotycny fyzicku stavbu tela. V podstate nic o sebe nenapisal. Podla tohto sam nevie co chce. Ci spevnovat alebo tvarovat. Alebo len clovek trpi nadvahou.
A ked uz niekto dokaze zajst do posilky tak hadam dokaze tam otvorit aj hubu aby sa spytal.
Pri normálnych ,,brušakov,, ľudia väčšinou dávajú špičky pod rebriny, alebo niekde, kde ich zafixujú aby sa pri nich nehýbali, pre to nie sú až tak účinne, lebo zapájaš aj iné svalové skupiny - priťahovače DK. Okey by bolo, pokiaľ zafixuješ päty. Najlepšie využívať pomôcky, aj keď napr. TRX pre začiatočníkov by som tiež neodporúčal, keďže nevedia správne pracovať s CORE a väčšinou celú váhu držia na lopatkách. Všetko má svoju vlastnú techniku, až potom sa cvik stane skutočne efektívnym, aj obyčajné zdvíhanie nôh.
Samozrejme, pokiaľ trpíš nadváhou, ako spomenul komentár nado mnou @17 , môžeš ich urobiť denne aj tisíc - a výsledok sa nedostaví. Na chudnutie sedľahy určite nie sú. Taktiež tvarovať, každý ma svoj tvar brušných svalov a s tým sa nedá veľa spraviť. Väzy, ktoré ti tvoria tzv. si ack neposunieš. Brušné svalstvo ma tendenciu ochabovať, takže spevňovať sa dajú.
A ďalšia vec je dýchanie - hlavne brucho potrebuje max. nádych a výdych. Najlepšie nos-nos, aby bol väčší odpor, a takisto práca bránice.
@matwejo nechcem byt nejaky drzy ale odkial si prosim ta nabral, ze "cvikmy na brucho sa mi zda len zvacsis a spevnis svaly, ale tuk nespalis" ?? prepac ale pobavilo ma to...
- nespalis tuk vtedy, pokial tie cviky na brucho cvicis nespravne! t.j. ze aj ked sa pri klasickych brusakoch vselijako krutis, natahujes a pod. ale nezapajas prave "6-pack" ... AKYKOLVEK sval, ktory je pravidelne namahany, prekyslicovany a dochadza u neho k zvysenej teplote zo seba automaticky "zhadzuje" tuk...
--> nech sa paci... 4 jednoduche cviky a garantujem ti, ze po mesiaci poctiveho cvicenia zacnes vidiet vysledky...ak nie aj skor....
@forgottenone keby to tak fungovalo, tak prilozis zhora nieco teplejsie a BUM CHUDNES, haha Chudne sa stravovanim a nie takymto cvicenim brucha (nim spevnujes, budujes hmotu, silu)
@bress no to je uz trosku divoka teoria ale v podstate pravdiva, ked sa poriadne potis, tak chudnes, nakolko sa dehydrujes... ale to uz s tukom nema nic spolocne... a jasne v tom mas pravdu, ze treba upravit aj stravovanie popri cviceni z rozkov a pasteky moc nepriberes
no brucho ide ako posledné. v prvom rade musíš upraviť stravu. tie brušáky rob aj naďalej, postupne si zvyšuj a pridaj ďalšie cviky. a musiš cvičiť technicky správne, takže nech na teba niekto dohliada.
strava je zaklad...mozes civict kolko chces ale vysledky sa nedostavia ak neupravis stravu...cviky zaraduj zakladne-ziadna veda, daj im vsak dostatok prisetoru, nie ze dve serie "niecoho" na konci treinngu a dovidenia...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
30 komentov
hlavne nikdy nerob LEN po tréningu, cvičíš, všetko ti narastá ale brucho ti bohužiaľ ostáva
Skus cvik ze lezis na zemi , zapres sa rukami o nieco a zdvihas nohy , potom si lahni na zem , nohy vyloz na stolicku a rob brusaky , nohy maj uvolnene ale a nehyb s nimi.
A nejeb si tam ze dievca ked niesi
Na brucho bud to dvihanie noh(v lezi, vo vise, do stran atd.), pripadne v posilke mohamedy, alebo na strojoch, co moze byt obdoba dvihania noh so zavazim alebo brusakov so zavazim
Priame brušáky, šikmé, s pravouhlo zohnutými nohami-je ich viacero - mne to ukazovala priamo trénerka a odkontrolovala, či to robím dobre - oplatilo sa.
potom level 2
potom level 3
na mne to este az tak nevidno, ale je to fajne
A ked uz niekto dokaze zajst do posilky tak hadam dokaze tam otvorit aj hubu aby sa spytal.
Samozrejme, pokiaľ trpíš nadváhou, ako spomenul komentár nado mnou @17 , môžeš ich urobiť denne aj tisíc - a výsledok sa nedostaví. Na chudnutie sedľahy určite nie sú. Taktiež tvarovať, každý ma svoj tvar brušných svalov a s tým sa nedá veľa spraviť. Väzy, ktoré ti tvoria tzv. si ack neposunieš. Brušné svalstvo ma tendenciu ochabovať, takže spevňovať sa dajú.
A ďalšia vec je dýchanie - hlavne brucho potrebuje max. nádych a výdych. Najlepšie nos-nos, aby bol väčší odpor, a takisto práca bránice.
- nespalis tuk vtedy, pokial tie cviky na brucho cvicis nespravne! t.j. ze aj ked sa pri klasickych brusakoch vselijako krutis, natahujes a pod. ale nezapajas prave "6-pack" ... AKYKOLVEK sval, ktory je pravidelne namahany, prekyslicovany a dochadza u neho k zvysenej teplote zo seba automaticky "zhadzuje" tuk...
@bress tak pevnejsie, nejak ho vyformovat
@mamradadeli tazke su dobre
@tbm88 ale nato musi byt aj poriadna vaha a ne kazdy taha milion kil aby potom nemusel cvicit brucho